Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Mega - специалист
При мен имаше тези симптоми и след доста ровене се оказа студена спойка едно от релетата на платката. Сложното беше, че платката е залята, поразчистих малко, презапоих и вече от някоко години няма проблеми.
Mega написа:
При мен имаше тези симптоми и след доста ровене се оказа студена спойка едно от релетата на платката. Сложното беше, че платката е залята, поразчистих малко, презапоих и вече от някоко години няма проблеми.
....ако не изпомпва водата -е наличието на вода , ако изпомпва може да е сензора за нивата на вода - провери дали маркуча му е наред/ не е пробит / или го пробвай като надуеш в единия му край- края от към барабана, трябва да чуеш две щтракания като от реле.Хуваво е да имаш резервно за да го замениш веднага -или само за пробата. :rolleyes:
goro21 - помощник
Моята пералня уърпул awt 5108/4-1000 не центрофугира от ден на ден все по често. Програматора и забива на едно място (обикновено преди центрофуга или или межфу 2те планения някъде в тази част)и тя си върти , ако го бутна продължава програмата но май накрая дрехите излизат мокри (неизцентрофужени). Май е достамсрещан проблем като гледам обявите в олх-а повечето са с такъв проблем
goro21 - помощник
Пералнята е с мотор с четки няма кондензатор датчика за нивото работи. Когато трябва да центрофуджи почва да набира обороти съвсем за кратко около 100-150 има няма и веднага падат неможе да достигне зададените. На 10 изпирания я завърти един път я не. Водата си я изпомпва нормално. По платката няма видими нагари или разпони спойки.май ще свалям мотора. Колеги помагайте..
lov - майстор
Виж дали четките не са свършили. То на външен вид изглеждат достатъчно дълги но вътре в тях има един ограничител от пластмаса и като стигне до нея се получава този ефект.
goro21 - помощник
Като ги гледам както казваш са достатъчно дълги невиждам пластмаса, но като чели са от 2 пласта като ги погледнеш в разрез
Къде Във Варна мога да си купя четки за този ел мотор

Прикачен файл

IMG_20150715_193825.jpg

Прикачен файл

IMG_20150715_193746.jpg

Прикачен файл

IMG_20150715_193812.jpg
lov - майстор
Добре са като размер даже идеални, не ги сменяй щото не знаеш на какво ще попаднеш. Огледай да няма някой куплунг разхлабен или окислен както към мотора така и към таходатчика.
goro21 - помощник
Няма нищо окислено .вероятно причината се крие в управляващата платка може би в релетата. Днес направи първата центрофуга втора не искаше. Вероятно и забиването на самия програматор също има отношение и не превключва.но пък и мотора тръгва да набира скорост и веднага утихва.
lov - майстор
През това време помпата работили? Логиката на управлението за да развърти е датчиците за ниво да показват че е изпомпана и през цялото време на центрофугиране помпата трябва да работи. На повечето от пералните като направят 1-2 опита за центрофугиране и датчика отчита високо ниво минават на ниска скорост и само изпомпват водата до край и програмата приключва.
Не съм се борил с такава но това ти е само като ориентир да дириш вероятна повреда.
goro21 - помощник
Помпата работи.махнах маркуча от датчика за ниво пак не ще. На датчика има 2 2ки жици по дебелите оранжеви при мен предполагам са за захранването на нагревателя като сложа уреда на тях и духна в тръбичката на датчика тои затваря веригата. Но другите 2 малки червени като сложа уреда зумера не изпищава но реагира снякви цифри като духна застава в положение 1ца( на незатворена верига) което би трябва ло да значи че работи според мен.
Има ли дръг датчик някъде?
Като завихри да центрофужи помпата си работи .щом изключи завихренето изключва и помпата едновременно

Прикачен файл

IMG_20150716_134930.jpg

Тема "пералня samsung не иска да центрофугира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: