• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Антония, направо ме разби :lol: .Чета и разбирам какво и нас ни чака това лято. Надявам се да пуснеш снимки (особено на банята-плочките са просто трепач). Успех!
Антония - специалист
Снимки -- утре или вдругиден. Днес просто нямах сили :)

Изрязаха стърчащите тръби... почти. В банята остана една, подава се около 6-7 см от пода и не знам какво да я правя. Бяха ме предупредили, че няма как да се махне, ама до последно се надявах на чудо. Е, не стана, та сега си въобразявам разнообразни методи за криене и все не ми харесват.

Сложиха паркета. Много ми харесва, ама много. Тази вечер го измих старателно, след това се събух боса, направих няколко кръгчета, потропквах си, даже подскачах малко. В сегашното ни жилище сме с масивен дъбов паркет, който обаче е лакиран обилно и усещането да ходиш по него е доста несъвършено едно такова, все едно джапаш по балатум. А този ламинат е леко грапавичък, като дюшемето в къщата, където отраснах.

Поставянето му беше съпроводено с минидрама, разбира се. "Тук и тук ще има лайсни", "Не искам да има такива лайсни, не ми харесват, пространството е едно, няма нужда да го разделяте изкуствено", "Ама трябва да сложим", "Не, не трябва, четох инструкциите на Egger, пише, че лайсни се слагат ако дължината е повече от 8 метра, а при нас е по-малко", "Ама ние така го правим", "Не искам и не е нужно", "Ама иначе ще е много по-сложно поставянето, с всичките тези ъгли и ръбчета"... Аааа, къде бил ключът за всичките "ама". Направиха го както искам.

Поръчах мебелите за банята:

Изображение

Само че са светъл (избелен) дъб. Испански, Tono е марката, oт Aqua Nova са. Идват към 20 май. За съжаление, Протех, представителите на Cata за България, внасят вентилатори с датчик за влага само по поръчка, та ще се наложи да чакаме 30-на дни. Ама не е болка за умиране, ще сложим обикновено вентилаторче за временна употреба.

И остана само стъкленото заграждение около душа... Мъка! Искат да ми пробутат разни метални рамки и простотии. Харесах един супер изчистен вариант, темперирано закалено стъкло, 8 мм, 80х120 см, ама доставката е през юли. Ф@к. Подшушнаха ми, че някъде зад Била на бул. България правели такива стъкла по поръчка. В момента обмислям вариант да си купя стъклата от тях, да взема обков от Дорма и... да се чудя как да ги сглобя след това. Водопроводчиците дали предлагат подобни услуги? Нашите ни предложиха да монтират тоалетната и мивките, ама за това си мълчаха.

Гръбчето на кухнята още не е дошло, уви, наложи се да отложа монтажа. Предлагаха ми да платя шкафовете, те да дойдат и да ги сложат, а с гръбчето по-нататък да се занимават. Отказах, разбира се, няма да платя нищо докато не доставят всичко. Освен това още не сме си избрали фурна и котлони, не ни остана време просто, тааа...

Вчера се видях с мебелиста, обсъдихме какви мебели ще се правят, даже нахвърлихме първоначалните скици. Веднъж като стигнем до окончателния вариант -- срокът за изпълнение е 2 седмици. Тази вечер съм мъртва от умора, ама утре ще се развихря с цветните моливи и смятам до ден-два да съм се решила да поръчвам :) И май след това е пренасянето... ура!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
...В момента обмислям вариант да си купя стъклата от тях, да взема обков от Дорма и... да се чудя как да ги сглобя след това...
Пробвай тези дето продават обкова не щат ли да го монтират. Поне тук, в провинцията са компетентни. Нали трябва да му разбират и демонстрират :wink: .
Това с водопроводчиците шега ли беше?
Антония - специалист
Каква шега, вчера бях толкова уморена, че не можех да мисля, камо ли да се закачам :) Женската ми логика беше: водопроводчикът предложи да монтира тоалетната чиния, мивката и огледалото (което е стъкло, нали) и затова може и да знае как се монтират стъклени прегради. Забравих да го питам аз, ама ей сега ще му звънна, да даде акъл какво да правя.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Антония написа:
Каква шега, вчера бях толкова уморена, че не можех да мисля, камо ли да се закачам :) Женската ми логика беше: водопроводчикът предложи да монтира тоалетната чиния, мивката и огледалото (което е стъкло, нали) и затова може и да знае как се монтират стъклени прегради. Забравих да го питам аз, ама ей сега ще му звънна, да даде акъл какво да правя.
Супер си, ама ако се запиташ може ли да ти монтира и дограмата (също стъкло) и ще си хваниш логиката в запиване.
Доколкото аз подразбрах става дума за обков. М? Което си е друго. В смисъл, че мебелист би свършил работа, но не и водопроводчик. От друга страна, толкова гадно (пу-пу-пу) си хвалиш майсторите, че е време да поемат нещо с което да се посрамят (нали).
Не ми се връща сега назад да чета какво точно, но стъклото което си избрала и обкова - съвместими ли са? А необходими ли са някакви задявки по стъклото от рода на дупчица тук-там?
Антония - специалист
Отзад напред: още нищо не съм избрала, защото днес нямах възможност да обикалям по магазините. Даже не остана време да досаждам на майсторите по телефона :) И да, много са добри момчетата, имахме късмет с тях. Две са изключенията, първият водопроводчик (дето викаше "Да, да, супер е лесно", а след това "Не може да стане, няма начин") и донякъде електрото (което свършиха беше горе-долу ОК, ама бяха пропуснали разни неща, та мъж ми ги довършва). Другите са готини :) И си мисля, че както се договориш, каквито хора си избереш да работиш с тях -- такъв и резултат ще получиш. Ако майсторите са интелигентни хора, а и възложителят знае какво иска, няма начин да не стане добре, нали?

А кой монтира душ кабините? Не са ли тези, дето се занимават и с тоалетните чинии (водопроводчици?), а не хората с дограмата? Не се заяждам, честно, просто се чудя как се преплитат различните сектори :)

Бтв избрах цвета на латекса за банята -- кобалтово синьо. Нещо подобно на тези стени:

Изображение

И смятам таванът да е в същия цвят. Мисля, че се връзва добре със сиво-бежовите/сиво-кафявите плочки, а с избеления дъб стои направо перфектно.

Тъпата тръба, стърчаща от пода в банята, ще я прикрия с един куб от матирано стъкло, дето и без това му се чудех какво да го правя -- махам му едната стена, слагам го върху тръбата, залепям го със силикон за пода и го обявявам за декоративен елемент. Може да вкарам някакви ярки неща вътре, арт инсталация и прочие глупости. =)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Да монтираш душкабина е по-лесно от лего. Има си даже и упътване.
Както и да е, ясно къде са отишли всички провинциални интелигентни водопроводчици. В столицата. Столичани и със сняг първи се уреждате.. абе...
крум - специалист
Дай снимки на тръбата.
Сигурен съм, че може да се отреже, ако ще и с Дремел :lol:
Не е възможно да не е възможно.

Току-виж и с обикновена ножовка и няколко часа дупене + болящ кръст, ръце и врат да стане.
Антония - специалист
В лудницата нямаше как да я снимам пустата тръба. Ама мисля, че мога да я обясня :)

Значи. Става дума за тръбата на парното. Преди излизаше от пода, караше нагоре около 2 метра, правеше 90-градусова чупка и след около метър влизаше в стената, където има някакъв съд (разширителен? обезвъздушителен? не помня вече). Ей така:

Изображение

Не мога да я махна съвсем, защото първите два етажа ползват проклетото парно, само ние с комшията от третия етаж го бойкотираме. Затова решихме да я вкопаем в стената. Което наложи срязването й, разбира се, и поставянето на разни колена и т.н. простотии. Обаче ми обясниха, че машината, с която правят резбата за колената, не може да влезе в дупката, която разкъртихме в пода. И затова се получи ето това:

Изображение

Пунктираната линия е тръбата, която е в пода и в стената, а червеното -- едно чаровно П-образно нещо, стърчащо отгоре. Малко криво го нарисувах, ама в 1 през нощта толкова мога.

Та... не успяхме да открием начин да скрием всичко. Може вече да ми се е изтощило въображението, ама единственият вариант, за който се сетих, беше да изтеглим тръбата от комшията под нас. Той е навит по принцип, само дето го няма в София в момента и надали ще се весне в близките 2-3 месеца. Пък толкова време да го чакаме... не ми се ще, разбира се.

Идеи? Има още три дни за реакция/преправяне преди да са почнали да лепят плочките в понеделник. Макар че няма да ме обичат много ако ги накарам да къртят пода за 5 път :ops:
крум - специалист
Тя ситуацията била сложна.
Не било само до срязването.
Дето се вика, ако ще е нещо да развалим - на лице сме. Режем 'сичко. Ама то после трябва и да работи... Туй не е от моята компетенция :)
Ще трябва някой ВиК специалист да се изкаже.

Между другото, ако комшията е съгласен да вадите тръбата, значи е съгласен и да му разбиете тавана. Разбира се, след като се появи, ще го оправите де.
Та в този ред на мисли, не може ли да се направи дупка, колкото е необходима за нарязване на резба, така че всичко да се скрие, а като се появи комшията, ще му ремонтирате тавана на банята?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: