Антония, направо ме разби
.Чета и разбирам какво и нас ни чака това лято. Надявам се да пуснеш снимки (особено на банята-плочките са просто трепач). Успех!
Изрязаха стърчащите тръби... почти. В банята остана една, подава се около 6-7 см от пода и не знам какво да я правя. Бяха ме предупредили, че няма как да се махне, ама до последно се надявах на чудо. Е, не стана, та сега си въобразявам разнообразни методи за криене и все не ми харесват.
Сложиха паркета. Много ми харесва, ама много. Тази вечер го измих старателно, след това се събух боса, направих няколко кръгчета, потропквах си, даже подскачах малко. В сегашното ни жилище сме с масивен дъбов паркет, който обаче е лакиран обилно и усещането да ходиш по него е доста несъвършено едно такова, все едно джапаш по балатум. А този ламинат е леко грапавичък, като дюшемето в къщата, където отраснах.
Поставянето му беше съпроводено с минидрама, разбира се. "Тук и тук ще има лайсни", "Не искам да има такива лайсни, не ми харесват, пространството е едно, няма нужда да го разделяте изкуствено", "Ама трябва да сложим", "Не, не трябва, четох инструкциите на Egger, пише, че лайсни се слагат ако дължината е повече от 8 метра, а при нас е по-малко", "Ама ние така го правим", "Не искам и не е нужно", "Ама иначе ще е много по-сложно поставянето, с всичките тези ъгли и ръбчета"... Аааа, къде бил ключът за всичките "ама". Направиха го както искам.
Поръчах мебелите за банята:

Само че са светъл (избелен) дъб. Испански, Tono е марката, oт Aqua Nova са. Идват към 20 май. За съжаление, Протех, представителите на Cata за България, внасят вентилатори с датчик за влага само по поръчка, та ще се наложи да чакаме 30-на дни. Ама не е болка за умиране, ще сложим обикновено вентилаторче за временна употреба.
И остана само стъкленото заграждение около душа... Мъка! Искат да ми пробутат разни метални рамки и простотии. Харесах един супер изчистен вариант, темперирано закалено стъкло, 8 мм, 80х120 см, ама доставката е през юли. Ф@к. Подшушнаха ми, че някъде зад Била на бул. България правели такива стъкла по поръчка. В момента обмислям вариант да си купя стъклата от тях, да взема обков от Дорма и... да се чудя как да ги сглобя след това. Водопроводчиците дали предлагат подобни услуги? Нашите ни предложиха да монтират тоалетната и мивките, ама за това си мълчаха.
Гръбчето на кухнята още не е дошло, уви, наложи се да отложа монтажа. Предлагаха ми да платя шкафовете, те да дойдат и да ги сложат, а с гръбчето по-нататък да се занимават. Отказах, разбира се, няма да платя нищо докато не доставят всичко. Освен това още не сме си избрали фурна и котлони, не ни остана време просто, тааа...
Вчера се видях с мебелиста, обсъдихме какви мебели ще се правят, даже нахвърлихме първоначалните скици. Веднъж като стигнем до окончателния вариант -- срокът за изпълнение е 2 седмици. Тази вечер съм мъртва от умора, ама утре ще се развихря с цветните моливи и смятам до ден-два да съм се решила да поръчвам