• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
toolegittoquit - майстор
egomen66 написа:
:supz: viewtopic.php?f=47&t=49841
Ми..Явно си патрон човек. Наздраве! :partyman: 15 бона за основи ми се вижда малко пресилено, но... :) Зависи от квадратурката.
vsterev - специалист
Айде пак разбирач, на мене основите ми бяха 20к не виждам, какво е епресиленото на 15к, то това си е реалната цена. При компромисни решения с основите на 40,50 см има опасност къщата да тръгне на разходки.
toolegittoquit - майстор
vsterev написа:
Айде пак разбирач, на мене основите ми бяха 20к не виждам, какво е епресиленото на 15к, то това си е реалната цена. При компромисни решения с основите на 40,50 см има опасност къщата да тръгне на разходки.
Основите, които са бетонен пояс или основа-плоча? И колко квадрата? Да не стане като в една друга тема, приятелю, където един човек плануваше да завърши къща със 150 хиляди лева. Не знам какво е пресиленото. щом 15К е основата, тая къща цялата ще стъпи 60 хиляди нагоре. При такъв вариант по-добре да си купиш готова.
dadko - майстор
Абе, Тинки,- къде ги тея къщи за по 60 хиляди? Да си купя и аз. Ама не в някое село, а в София.
toolegittoquit - майстор
Много от пишещите в темите правят къщи в села. Там цените са други. И между другото, не знам защо ме именувахте тинки. Обаче като човек, който не обича да живее в Столицата, ще кажа че не просто не бих си строил къща в нея, а въобще не бих живял. Иначе просто като чуя суми като 100,000лв и се чудя дали някой е спечелил от ТОТО-то или просто някоя банка се е излъгала да даде кредит, без гаранции за изплащане до трето коляно.
ivouz - специалист
И каква е разликата дали строиш в града или на село .Или щото строиш на село материалите ти ги дават на по-тънка (селска)цена.Аз бих казал че на село излиза по скъпо .Голямо перо е превоза .
egomen66 - майстор
toolegittoquit написа:
vsterev написа:
Основите, които са бетонен пояс или основа-плоча? И колко квадрата? Да не стане като в една друга тема, приятелю, където един човек плануваше да завърши къща със 150 хиляди лева. Не знам какво е пресиленото. щом 15К е основата, тая къща цялата ще стъпи 60 хиляди нагоре. При такъв вариант по-добре да си купиш готова.

172 кв. плоча , естествено с основите. Плюс 40 метра пътека около плочата и подпорни стени.Общо към 220 кв.Заложено ел. , ВиК и дренаж. 70 метра заустяване на ел. и ВиК. ТОВА Е СУМАТА ЗА МАТЕРИАЛИТЕ И ТРУДА. Пиша плоча а как му викате вие....важното е да си ме разбрал. :partyman:Не съм писал НИКЪДЕ , за колко ще я построя... :?:

Прикачен файл

images bbvj.jpg
images bbvj.jpg (7 KиБ) Видяна 2927 пъти

Прикачен файл

images     c bgj,.jpg
images c bgj,.jpg (10.66 KиБ) Видяна 2927 пъти
vsterev - специалист
Аз миналата година завърши на село и цената изобщи не беше под или около 60к., не искам някой хора да се вързват на измишльотени за по 40 или 50 и след това да си удрят главата в стената.
Последна промяна от vsterev на чет юли 30, 2015 5:32 pm, променено общо 2 пъти.
ivouz - специалист
Единствено имота може да се купи по-евтино но,самия строеж е по скъпо!
Разбира се никой точно не може да каже колко струва.
vsterev - специалист
Даже в града е по-евтино, всичко ти е на близо километражите на бетоновозите и на камионите за арматура, чакъл, тухли дървен материал ще са малки, същото важи и за багера, както и за камионите за изкопа. Освен това в града има много магазини, сиреч има конкуренция в предлагането и от там по-добра цена на самите материали, така че не виждам аргументи за тезата строителството в града е по-скъпо от на село.
И в града, както и на село си водиш документация, занимаваш се с технически, геодезисти, общини и т.н.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Колко струва изграждането на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: