• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
+1. Екстра е гардероба. Здравето е важно, машините се сменят. :partyman: .
.
kendal - специалист
Честно казано доста бях "повяхнал" изгоряха ми половината важни машини ,който не е попадал в подобна ситуация само той не знае какво е,но всичко е зад гърба ми вече ,като гледам какво се получи с гардероба в аварийни условия ,няма да се отказвам ,имам много работа по завършване на работилницата ми,а на всичко отгоре трябва да си набавя наново фреза , щрайхмус,и още куп други неща ,но важното е да сме здрави ,другото е просто без значение.
mavryt4o - майстор
kendal написа:
Честно казано доста бях "повяхнал" изгоряха ми половината важни машини ,който не е попадал в подобна ситуация само той не знае какво е,но всичко е зад гърба ми вече ,като гледам какво се получи с гардероба в аварийни условия ,няма да се отказвам ,имам много работа по завършване на работилницата ми,а на всичко отгоре трябва да си набавя наново фреза , щрайхмус,и още куп други неща ,но важното е да сме здрави ,другото е просто без значение.
дай да помогнем с нещо какво ще рече изгоряха та чак да набавяш нови ако са само мотори намират се с малко търсене доста евтини или имаш предвид пожар :? много си потаен
EDI - майстор
Жалко за машините #-o .Труден момент е да видиш подобно нещо, но ще се преживее.Гледай резултатите от труда си и това ще те мотивира. :partyman: Я сподели какво изгоря.
kendal - специалист
Няма потайност, просто се запали помещението до това в което бяха моите неща ,а иначе си замина стационарна фреза Родопи с много фрезови глави и циркулярни триони, смея да твърдя че са в пъти поскъпи от самата машина ,която има и сантиментална стойност за мен ,купих я в насипно състояние готова за скраб но с много усилия успяхме да я реставрираме до напълно работеща машина ,изгоря също и четири операционна машина , най ползван беше щрайхмуса,за ръчния инструмент направо не ми се говори събирал съм го повече от 20 години,общо взето това е .Сега като се замисля можеше да е много по зле тъй като бях си разхвърлял машините на две места , поне оцеляха половината,в старата работилница останаха част от нещата , а част бях преместил на злополучното място с цел да ги ползвам докато си довърша строежа на новата работилница,сега имам вече място но малко е късно белята стана.
bimbaeco - майстор
Мите, моите съболезнования за загубата.
Ако представлява интерес за тебе, мога да ти пратя едно зеге Айнхел, което си стои така в гаража. Знам, че не е нищо, но, ако ти свърши някаква работа, е твое :drinkers:
bulhomes2 - майстор
Много пъти съм го казвал и не само в тоя форум. Застраховка му е майката. Стотина лева на година са. Всяка година нещо ми изгаря и винаги ми ги връщат, по-често повече. Наскоро имахме наводнение - очакваме обезщетение над 1000 лв, като преди това вече ми бяха платили един диференциален термостат за слънчев колектор за 120 лв. Една плазма у нас - миналата година платиха 450 лв ремонт, тая - 350 лв. Сега нарочно сам си узаконявам работилниците за да мога да ги застраховам. От 6-7 години винаги си застраховам и вилата и у нас и никога няма да спра.
Фитилчо - майстор
Трифазни ли са ти моторите?

Мога да ти подаря един заради каузата. Английски е и ми се струва доста добър. Просто нямам трифазен ток.
kendal - специалист
Колеги благодаря за подкрепата и разбирането,наистина понякога човек има нужда да чуе добра дума и да срещне съчувствие ,другото е въпрос на време и пари.
cvetankirilov - специалист
Прикачен файл:
DSCI3598.JPG
DSCI3598.JPG (69.38 KиБ) Видяна 1058 пъти
Прикачен файл:
DSCI3599.JPG
DSCI3599.JPG (66.57 KиБ) Видяна 1058 пъти
Тази не е от дърва за горене, но е от какъв ли не отпадъчен материал,Дъски от палети и едни бичмета, дето бяха на едни скари за цигли,от които е плота, краката са от едни стари греди за кофраж, абе събирах разни работи дето ми хванаха окото и така.За подарък е и ще стои под един навес на открито, та затова реших плота да е малко по- дебеличък, а и не ми се рендосваше повече, то и така се побърках да ги докарам еднакъв размер. до довечера ще има още развитие, ще заобля малко краката и ще шлайфам още плота
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Маса от дърва за горене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: