Ами повече от 74С явно няма как давдигна- КПД_то около тези градуси пада много и до там.

jordan_84 написа:Привет колеги! Проблема с топлата вода през летните месеци съм го решил по следния начин!На покрива съм си опънал 10 метра полиетиленова тръба ф63 захранвам я от водопровода и на изхода с тръба ф16 влизам в бойлера с тетка през студената вода! И така през цялото лято имам топла вода и понеже водата влиза в бойлера се запазва топла и сутрин! Много пракично и евтино много приятели си направиха след като видяха от мен!като спре водата си имаш резерва
шоп написа:de4i, аз имам два 240 литрови пласмасови бидона със серпентини в тях. До 80 градуса съм стигал в тях и проблеми няма....Да, четох я преди време. Въпросът ми е дали този съд би издържал налягане /примерно 2 бара/, особено като се затопли 50-60 градуса. Ако не издържи, варианта, както казах по-горе е водата в буферния съд да е циркулационната на слънчевия колектор, а гофрето да е под налягане с водата от мрежата към съществуващия електрически бойлер. При това положение колкото повече гофре в буфера, толкоз по-добре.
Ако си чел темата ми: Въздушно слънчево отопление с ...Поздрави
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: