Другата седмица,ще извикам "майстора". Какво значи компресора да работи на мокър ход и какви могат да са последствията.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
terziisky
- специалист
34 мнения в "Проблем хладилник!"
lov
- майстор
Ми и аз да се опитам да го обясня по лесно. Компресора засмуква финни капчици фреон. А както се знае течностите не са свиваеми. Та буталото блъска все едно върху твърда повърхност. А и условно казано му е по лесно да работи недозареден без особенни загуби на КПД отколкото препълнен.. Ако са ти сложили вентил за пълнене просто ще изпусне малко фреон и толкова. Работа за 5 мин. и даже и без инструменти
lov
- майстор
Остави го до утре да си работи и тогава си прецени още колко ако има още замръзнало. Оценката е малко субективна колко. Постига се с практика.
Ако се налага още изпускай по много по малко и го оставяй да работи поне по половин час защото чак тогава се вижда разликата реално. Тръбата може да е студена но не трябва да има скреж по нея.
Но принципа е по добре недозареден от колкото препълнен. По добре е за компресора.

Но принципа е по добре недозареден от колкото препълнен. По добре е за компресора.
terziisky
- специалист
Лед/Скреж нищо няма вече. Водата която се отделя се събира в контейнера,които се намира над компресора. Малко му се промени звука на работа.
Тръбичката която излиза от компресора и тръгва на горе(с цел охлаждане) към радиатора(не знам как се нарича)На допир е много топла,не може да си задържиш ръката на нея.Чак толкова топла до сега не е била.
Тръбичката която излиза от компресора и тръгва на горе(с цел охлаждане) към радиатора(не знам как се нарича)На допир е много топла,не може да си задържиш ръката на нея.Чак толкова топла до сега не е била.
lov
- майстор
Това дето е отзад и се нагрява му казват кондензор и е нормално да стига доста високи температури. Даже точно така трябва да бъде. Загряването трябва да почва от компресора и вече в края където е фреонивия филтър температурата да е паднала на около 30-32 градуса. Фреоновия филтър е една по дебела тръба и е заварена към края на кондензора и от другата им страна има друга много тънка тръбичка вероятно навита на спирала. Когато работи компресора лед не трябва да се образува по тази тръбичка това е и показателя който се следи. Но настройката на термостата за температурата трябва да бъде някъде в средно положение и да мериш температурата вътре във фризера камерата. Там трябва да достига около -15 -18 а в хладилната част +3 +5 градуса. Компресора трябва да е включвал и изключвал няколко пъти тоест не по малко от 20-30 минути след всяко изпускане.
Но много се притеснявам какви ще ги свършиш защото онова черното блокче в ляво дето влизат много тръбички е така да се каже разпределител и той пренасочва фреона към фризерната или хладилната част според термостатите. То няма как да ти го обесня по просто как е направена системата и как работи. Пък и за теб не знам какво е изпускане като количество. Ако не тече както преди от разтопената скреж може да не го пипаш повече или оставяй го да си работи през деня и вечер се занимавай с него за да има време да си влезе в режим и да се вижда какво точно става след като нямаш с какво да измерваш.
Но много се притеснявам какви ще ги свършиш защото онова черното блокче в ляво дето влизат много тръбички е така да се каже разпределител и той пренасочва фреона към фризерната или хладилната част според термостатите. То няма как да ти го обесня по просто как е направена системата и как работи. Пък и за теб не знам какво е изпускане като количество. Ако не тече както преди от разтопената скреж може да не го пипаш повече или оставяй го да си работи през деня и вечер се занимавай с него за да има време да си влезе в режим и да се вижда какво точно става след като нямаш с какво да измерваш.
Тема "Проблем хладилник!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература