Най - вълнуващия въпрос зимно време.
димитар кисиов - специалист
[quote="n.ganev"]Собственика ДЪРЖЕШЕ да има алтернатива при условие, че не му хареса на пелети :lol: :lol: :lol: .
С елчето се е толил за 700пари на месец :shock: без бойлера който добавихме сега. Отопляема площ 2х70кв.м. с добра дограма, без изолация, перфектно южно изложение.[/quote. Поминалата зима реализирах подобна схема на циговчарк собственика решил да остсви ел котела на 7гр след един месец като се качил на вилата с ужас установил че има 400 лв ток.така е като не вярваме на пропиленглекола кво да се прави.и вече си имаме паметник ел котел...
KillindSpree - помощник
шоп написа:
Ще работи добре, но разхода на пелети никак няма да ти хареса
Ако го имаш виадруса и му слагаш горелка го разбирам, но да купуваш в момента виадрус с горелка е абсурд. По-добре си купи пелетен стоманен котел или чугунен триходов Карпат, защото КПД то им ще е доста по високо от това на Виадруса.
Нямам котел но незна каква марка да взема http://shop.amigobg.com/product/1359/pe ... vrati.html този става ли
LazarGanev - "Велик майстор"
KillindSpree написа:
Нямам котел но незна каква марка да взема http://shop.amigobg.com/product/1359/pe ... vrati.html този става ли
Този е доста по-добър вариант, но не разбирам как ги избираш :? . Влизаш в един онлайн магазин и си избираш? Като гледам определящ фактор е цената, но според мен трябва да се съобразяват и доста други неща. Мисля, че е от голямо значение личния контакт с хората, които ще ти продадат котела и ще го поддържат, да прецениш тяхната компетентност, да те убедят лично в предимствата на даден котел и защо точно той е най-добрият вариант за теб
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
Като гледам определящ фактор е цената, но според мен трябва да се съобразяват и доста други неща. Мисля, че е от голямо значение личния контакт с хората, които ще ти продадат котела и ще го поддържат, да прецениш тяхната компетентност, да те убедят лично в предимствата на даден котел и защо точно той е най-добрият вариант за теб
=D> =D> =D>
KillindSpree - помощник
Този е доста по-добър вариант, но не разбирам как ги избираш :? . Влизаш в един онлайн магазин и си избираш? Като гледам определящ фактор е цената, но според мен трябва да се съобразяват и доста други неща. Мисля, че е от голямо значение личния контакт с хората, които ще ти продадат котела и ще го поддържат, да прецениш тяхната компетентност, да те убедят лично в предимствата на даден котел и защо точно той е най-добрият вариант за теб
Прав си не разбирам много от котли , ти би ли ми препопъчал котел около 25-30кв
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами не мисля, че аз съм правилният човек, към когото да се обърнеш. Не, че не мога да ти избера котел - това ми е работата, но трябва да дойда у Вас, да видя къщата, котелното, комина, инсталацията, да получа много друга информация. Най-важното е, че целия този труд ще е напразен, защото моето предложение може да не е актуално в твоя регион, да няма подходящ човек/фирма, които да работят с тая марка, да не бъде правилно монтиран и настроен котела. И тогава моето предложение олеква и вместо благодарности ще получа упреци :) . Така че - огледай фирмите в твоя регион, виж техните предложения, провери за отзиви, разгледай и форума за да се ориентираш какво е актуално. Все пак ти ще ги даваш тези 4-5-6 бонки :wink:
димитар кисиов - специалист
Да не забравим и да се предвиди какви пелети ще ползваме при избора на котел.зада несе изненадаме че другите могат а аз немога
filip_n - специалист
За мен няма опция "да се ориентираш какви пелети ще гориш" ами всеки който купува нов котел трябва да подбере такъв който да гори най скапаните пелети с много шлака (не че е задължително такива да гори) но като се има предвид че винаги можеда попаднеш на скапани пелети (някой "дървесни" също правят доста шлака) по добре да имаш опцията да ги изгориш да не да си ги биеш в главата :)
Аз моята горелка съм я пробвал със слънчоглед - гори грее ОК е но сега си купих в началото на сезона клас А1 пелети!
n.ganev - майстор
filip_n написа:
За мен няма опция "да се ориентираш какви пелети ще гориш" ами всеки който купува нов котел трябва да подбере такъв който да гори най скапаните пелети с много шлака (не че е задължително такива да гори) но като се има предвид че винаги можеда попаднеш на скапани пелети (някой "дървесни" също правят доста шлака) по добре да имаш опцията да ги изгориш да не да си ги биеш в главата :)
Аз моята горелка съм я пробвал със слънчоглед - гори грее ОК е но сега си купих в началото на сезона клас А1 пелети!
А такааааа ! Ще очаквам да споделиш по някое време резултата, но нагласи добре настройките.
filip_n - специалист
n.ganev написа:
filip_n написа:
А такааааа ! Ще очаквам да споделиш по някое време резултата, но нагласи добре настройките.
Настройките би трябвало да са оптимално настроени за точно такива пелети (поне според производителя) аз там само циклите за продухването и почистването пипам :)

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: