kozl написа:Първите ми измерителни уреди (мултицети) бяха с малък входен импеданс и не бяха подходящи за проверки на напрежения в схеми работещи с малки токове, защото уреда се явява шунт м-у измерваните точки и съответно е причина за спад на напрежението.Уточнете какво ще мерите,и тогава ги избирайте.
dtmf е предложил обяснение на този режим на измерване, но аз не мога да се съглася с такова обяснение, защото:
- кои са обикновените мултимери? Тези за които съм писал няколко реда по-нагоре от необикновените ли са?
- захранващите напрежения са според консумацията. Някъде този режим ще е полезен, някъде ще срине работата на у-вото.
Подобни у-ва за проверка на батерии 1,5 V имам три. Но и трите са с различно товарно съпротивление. При заредена батерия и трите отчитат - заредена. Обаче при разредена отчетите са според зависи товарното съпротивление.
И понеже имам и мултимер с функция за измерване на батерии 1,5 и 9 V, то в този режим може да се приеме волтмер с ниско входно съпротивление.
За проверка напрежение в-у кондензатори е за това си мисля, че има смисъл, но пък и до сега нямам такъв уред, че да пробвам.
lz1wvm написа:Уточнете какво ще мерите,и тогава ги избирайте.То сега е лесно - уреди бол. Но човекът говори за първите си уреди. Преди 40г бях щастлив, че имах Ц20. Не съм имал никакъв избор, просто само това беше достъпно.