• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
kuuuuuul - майстор
Ще пробвам първо с интернет доставчика,дано да се справят. :partyman:

От интернета не можаха да се справят,свързаха се с камерата но не намериха къде да зададат IP адреса ,но аз не се предадох и на края успях да я подкарам през софтуера който върви с нея но качеството е много лошо. :cry:
kuuuuuul - майстор
Продължение на сагата.Върнах камерата на китаеца на посочения от него адрес,но той не отиде да я вземе и вече бях отписал парите,но преди седмица камерата отново се върна при мен. :shock: Сега обаче успях да я подкарам и през интернет.Дадоха ми отделен IP адрес и през интернет експлоера се вижда(след като инсталирах едно приложение),но през друг браузер не излиза картина(Мозила,Г.Хром) :-D , сигурно и там трябва някакво приложение :? .Проблема е че лаптопа ми е с XP и експлоера не върви.Опитах и на Андроид с различни приложения, но не става.Вече се отчаях. :cry:
MamaMy - майстор
Имам една ИП камера която върви само през ИЕ като си инсталира и някакви добавки заедно със софтуера. Не съм успял до сега да я видя през друг браузер. Иначе я отварям, разглеждам менютата и настройките, но картина и звук няма.
Nimi - специалист
Най-вероятно няма и да тръгне през друг браузър. Навремето повечето камери бяха така. Евентуално с някакъв нов ъпдейт може да има добавена поддръжка на останалите браузъри.
Няма ли приложение за наблюдение и запис на диска? Или няма приложен диск?
kuuuuuul - майстор
Има диск със различен софтуер,за компютър,Андроид и т.н.През него смених IP адреса с този който ми дадоха,като добавих и суич от който отива директно в камерата.От магазина на Андроид свалих и други приложения,но с никое не става.Сигурно нещо пропускам :? Може ли да е толкова сложно :-D
bulhomes2 - майстор
При последната ми камера случих на много печени китайци. Всъщност май е китайка. Разменихме си скайповете и с много зор с гугъл транслейт и тайм вюър я инсталирахме на 3 компютъра с различни операционни системи. Щом и на нея и беше зор - считай, че сам хич нямаше да се оправя. Тази ми е пета или шеста камера и всяка си има неин си софтуер и никоя не ще да работи със софтуера на другата. Та мисълта ми е, ако можеш да се свържеш с китайците и да им поискаш помощ (макар че щом си опитал да им я връщаш и си имал проблем...)
nikolov333 - майстор
Ами сложна работа са настройките понеже софтуера на телефоните се свързва с вградения сървър на камерата и си трябва много ръчкане за да се разберат. Майката му са пробите и четенето из интернет, но пробите помагат повече.. :-D :cool:
П.П. Основното за свързване онлайн с камерата е да е отворен интернет порта на който комуникира телефона с камерата от доставчика на интернета ти !! Порта на който се свързваш се настройва от камерата и трябва да е видим отвън т.е. когато не си в мрежата на интернет доставчика ти и разбира се да имаш реално IP. Ако нямаш реално IP може и с динамичен DNS ако го има в настройките на камерата.
Последна промяна от nikolov333 на чет сеп 24, 2015 11:25 am, променено общо 2 пъти.
MamaMy - майстор
Аз спрях с пробите. Нали записва на СД карта. Ще трябва на няколко седмици да я преточвам. Иначе камерата ми е мегапикселова и дава доста добра картина за времето си. Втора употреба е и така на око е поне 5 годишна.
Nimi - специалист
Чрез софтуера с който си сменил IP трябва да можеш съвсем нормално да гледаш и записваш камерата без да ти трябва браузър.
Щом има на него и софтуер за Андройд защо търсиш из магазините? Използвай него!
kuuuuuul - майстор
Искам да гледам отдалечено.С дадения софт,макар и добре обяснен не става(не намира камерата)за това пробвах с друг.Да не би да не съм нагласил правилно порта на който е кам.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "IP камера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: