Най - вълнуващия въпрос зимно време.
димитар кисиов - специалист
[quote="fbr"]Не е във Ваш интерес, всички да минат на пелети. Така че "въпрос на вкус", казало кучето и т.н.[/qu напротив даже и темата е за пелети ха ха
rosso666 - специалист
Колеги някой може ли да ми обясни за каакво сслужи този "буфер"(образно казано) над горелката в клипчето?????много ми е интересно.
https://www.youtube.com/watch?v=l-V9ZBGFvYo
n.ganev - майстор
:cool: В друга тема колега беше писал за кобалтовия диск :yawinkle:
rosso666 - специалист
а знаеш ли в коя тема обсъждано това с кобалтовия диск
filmatoplo - майстор
:-D Тихо че това преди години сме умували какво е , един вика че пази ризата от пряк огън , друг мисли че това топли вода за бгв -ами питайте някоя продавачка в магазина за такива котли и се посмейте :) .Истината била че този диск се нагрявал до 1000 и кусур градуса и спомагал да изгарят летливите не изгорели газове в пламъка , нещо като катализатор , я е тъй я не :wink: .
rosso666 - специалист
а в самите мануяли на тези котли не пише ли???
filmatoplo - майстор
:) Не съм си правил труда , щом го има значи си трябва :wink: .
syncho - майстор
Най-вероятно е да забавя/завихря потока да не се изстрелва направо в димогарните тръби. При Extraflame си има такива дефлектори (както те ги наричат), които са поставени точно преди димогарните тръби и те забавят скоростта на димните газове като дават възможност да се отдаде повече топлина на водната риза около горивната камера.
n.ganev - майстор
rosso666 написа:
а знаеш ли в коя тема обсъждано това с кобалтовия диск
Тук viewtopic.php?f=10&t=51798&start=20
шоп - майстор
димитар кисиов написа:
Нека обърнем внимание на работата на котела с горелката каква е защитата от обратен огън ми е нтересно как се държи с въглиен прах все пак има хора който обичат черното ха ха нека който има опит да сподели

Ако бункера е затворен, шанса за обратен огън при ретортните горелки е минимален. Липсата на кислород и плътният въглищен слой пречат за такова горене. Ако все пак се случи, има темп. датчик в корпуса на горелката и управлението спира вентилатора и завърта шнека за да избута всичко в горивната камера.

Последната защита е системата пожарникар с водно гасене. Дори в полските и чешките форуми не се е споделяло че някога се е задействала.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: