ZEDYCUS написа: Мислех да ги боядисам, но реших да пробвам Завода за горещо поцинковане до Пловдив.(лесно и бързо, работят и дребни поръчкиЯ кажи колко излезе, или каква е тарифата. В Ямбол поцинковат на доста места, да пробвам...)
Всичко за дърводелството
nikolson
- майстор
1793 мнения в "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?"
npelov
- специалист
DundyTheCroc написа:Въпросните регулатори май са фазови, на трафа хич няма да му хареса да работи така. Най-чисто е с автотрансформатор на входа, но е към 50 пари. Намерих из нета мощни жични съветски променливи резистори на нормална цена, ще поръчам и да видим какво ще стане.Разчетох се по темите и видях това за пирографа. Преди време правих ей това:
https://www.youtube.com/watch?v=-zNREAHYF-U
Регулира на цял период (не фазово) през 10%. примерно за 20% пуска един период и не пуска 4. За нагревател е идеално. Не би трябвало трафа да се оплаква. Мога да го пусна на скопа да видя какво ще излезе на изхода на трафа. Обаче му нямам схемата. Някой ден ще го отворя да я сваля, за да не откривам пак топлата вода като ми се наложи.
npelov
- специалист
Днес взех два триона и две длета от олх-а за 20 лв:
http://olx.bg/ad/3-br-chetki-i-drugi-ID5hNP4.html
Широкото длето му пада дръжката и е заострено от двете страни - ще отнеме цял век да го търкам на ръка. Нямам шмиргел и най-вероятно ще стане като си ходя "на село" (в града
). Тънкото е 6мм от подсилените (не знам как им викат, дето нямат скосяване) - вече реже на бръснач. Единия трион е Prakta - жената ми го хвали като "почти нов", другия е стар с 1мм ламарина и големи зъби. Не знам що ги покриват трионите с лак (Prakta-та) топи се като режеш и залепва, и трябват два пъти повече усилия. Аз ги мажа с преобразовател за ръжда да направи слой и след това от време на време с WD40. Наточих им зъбите и режат добре - дори Prakta-та.
http://olx.bg/ad/3-br-chetki-i-drugi-ID5hNP4.html
Широкото длето му пада дръжката и е заострено от двете страни - ще отнеме цял век да го търкам на ръка. Нямам шмиргел и най-вероятно ще стане като си ходя "на село" (в града
Прикачен файл
81150788_7_800x600_3-br-chetki-i-drugi-_rev003.jpg (49.1 KиБ) Видяна 1424 пъти
npelov
- специалист
То е като другото, просто подсилено (по-дебело и няма скосяване) за да можеш да "къртиш" без да се изкриви. Поне така го описват в youtube - mortise chisel.
Какъв е тоя трапецовиден жлеб. Дай снимка от гугъл.
Другото - вижда се в горния ъгъл къде е било заострено и от долната страна - като секач. Затъпих го, но ми писна да стържа на ръка и го оставих така. Също така няма металния пръстен и изпада от дръжката. Мисля да му налея епоксидна смола, но трябва да му измисля от нещо метален пръстен.
D70_6816a.jpg (102.85 KиБ) Видяна 1347 пъти
Другото - вижда се в горния ъгъл къде е било заострено и от долната страна - като секач. Затъпих го, но ми писна да стържа на ръка и го оставих така. Също така няма металния пръстен и изпада от дръжката. Мисля да му налея епоксидна смола, но трябва да му измисля от нещо метален пръстен.
Прикачен файл:
D70_6816a.jpg (102.85 KиБ) Видяна 1347 пъти
nikolson
- майстор
Давам линк за употребата http://www.technologystudent.com/equip1/mortch1.htm
cvetomir_77
- специалист
Най-после имам работещ ръчен такер. Тествах го всички възможни скоби и пирони.
Последна промяна от cvetomir_77 на нед окт 04, 2015 8:22 pm, променено общо 1 път.
cvetomir_77
- специалист
griffin написа:cvetomir_77 написа:Най-после имам работещ ръчен такер. Тествах го всички възможни скоби и пирони.Честито, дано не ти се налага да ковеш много скоби
Прикачен файл:IMG_20151004_191801.jpgПрикачен файл:IMG_20151004_191821.jpg
Със стария 70% ги вадех с клещите, 20% ги ковях и 10% се забиваха
Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература