Нека намерим най-тънките цени.
pachosz - специалист
nikolson написа:
kalpev написа:
В четвъртък излизат смесителите.
Тъй като не купих термостатичния, погледнах сегашната брошура. Нещо не ми се понрави цената от 65 лева за обикновен смесител. Сега чакам да ми пратят оферта от Англия за около 50 лири термостатичен смесител+душ+слушалка.
Аз си купих тоя с термопластината. Много, ама много съм доволен. Направо се родихме в банята, голям кеф е с него.
Kirilpm - специалист
fore написа:
Голямо нахалство си е това с тия 220. 100% горница ! :prayer:

Тигър ти си и Психолог брато.
Евала. Само не разбрах, защо спираш да пишеш ? Първо ме нападаш без повод, а после пък си обиден от неме ли ?
И статистика ми дръпна. 0,9 % си е добре като цяло. Не е 50 % като някой други тук.
Обаче едно е сигурно - до този момент ти се държеше като човек и изведнъж и в теб влезе духът от форума. Едно е сигурно- нас ни движи лафа- не е важно Аз да съм добре, важното е на Вуте да му е Зле- злобата. Можеби тази думичка трябва да залегне в националният ни химн и като девиз на Българите.

Веднага давам пример с Бодко- той казва- аз искам да те дразня за да ти сложат Бан ! Е това какво е ???? Нищо вече не може да ме учуди от вас. И периода на активизация си е този и всичко си е по реда на нещата.

Та ние трябва да имаме някой който винаги да ни е виновен за нещо- Турците, Руснаците, Аз :-D . Ей така за спорта- без повод. Просто за да не сме виновни ние за съдбата си. Не поемаме отговорност за нищо и никога. За краткост Българи.
Замисли се,че щом 90% от пишещите не могат да те понасят и половината те игнорират,а другата половина(в това число и аз) те тровят всячески,явно проблема не е нито във форума,нито в България,а във твоята главица.
dpp - специалист
piper4o написа:
Аз си купих циркуляра.Не съм голям разбирач и нямам високи очаквания към него,но съм много доволен от покупката.Работих малко с него и нямам забележки към изработката.Работих малко с едно метабо без изтегляне-не забелязах голяма разлика между тях,освен изтеглянето,което за мен си е огромен +.Ако има нещо-питайте.
И пусках скоро тема за циркуляра-http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 2&start=20
Зех да се замислям, ако са в Равда дали да не отскоча да зема един брой. Малко нямам място в мазата вече ама.. :?
Колеги, това чудо би ли могло да се ползва с диск за метал? Гледам е 5000 об, долу горе колкото шлайфа на 230мм но е 210 - въпроса е дали може да му се слагат дискове - има такива с ф30 вътрешен мисля за големите индустриални циркуляри ... :?
mitko64 - майстор
Mисля че писах вече за пендулата, ама да се повторя. Имам я два броя, едната за резервни части, че оцеляха само металните по нея. Единственото което не ми харесва е, че редукторът има едно гъргорене, осибено се чува при изключване, когато падат оборотите. Старата от 2014 не ручеше, но тя пък имаше лек луфт в шпиндела, явно лагерите са били скапани. Ползвах я да обръщам един прозорец с ламперия и направа на едни кутии от дърво за скриване на парнаджийски тръби. Та издържа най= важния тест за точност, събиране на рамка под 45 гр.- на прозореца первазите си паснаха с абсолютна точност. Със страничното скосяване под 45 също се справи отлично, даже дъски 12см. с изтегляне си паснаха идеално по ръбовете. Под 90 гр. всичко си е ОК, с и без изтегляне.Лазеното насочване не съм го ползвал, че рязах от върху наелон отвън, та слънцето много блестеше, но на предната не работеше винтчето за корекции, та съм подлагал разни картончета под кутийката, да настроя горе- долу вярно. Според мене си заслужава 219лв. отвсякъде, да не говорим за промоцията. А за рязане на метали(стомана) вече сме го коментирали. Има си отрезни машини за тази работа. Скоро разглобявах моята да изчуквам наклепа отвътре на предпазителя, че нов диск 350мм стържеше. Представям си какво ще направи пороят от искри с пластмасов предпазител и алуминиев плот.
fore - майстор
Бодко- ти човек не си добре !
Мисля че всички разбраха за твоите проблеми. Предполагам че ако намериш някаква работа за вършене- с веремето нещата ти ще се оправят. Съчувствам ти, но всеки трябва сам да влезе в равновесие със себеси. Щото иначе лошо. :rolleyes:
Дай да не занимаваш хората с тия неща тука, щото се повтаряш вече и става тъпо. Можеш да си направиш блог- проблемът в моята глава примерно и си ти. Както и тук, така и в темата с инверторите се говори за машини !
Аз предупредих за тебе когото трябва имай в предвид.

И аз я купих Пендулата. За метал едва ли ще става. Ниски за оборотите. А и предпазителят е от ПВЦ както написа колегата.
Цената е трепач, но проблема е че ми е далече, да взема още една. :mrgreen:
Вероятно с подходящ диск може да се реже алумин-меки метали. Щом на мобилният циркуляр са дали диск за ПВЦ и Алуминп при тия 5000 об, но и предпазителят там е от метал. За твърди метали-стомани си иска 8-10 хил /об.

Вчера погледнах големият перфоратор - малко ми напомня на фалшивият Бош, с който съм се сблъсквал преди.
Пак е с бутало/цилиндрова група. И предполагам че е с подобен зъбно изключващ механизъм(съединител) отпред при копчето което премахва вътренето.
Дано да е закален и профила на зъбите да е като за истински съединител.
Някой беше казал че е въртял боркорона с него. Каква големина беше ? И справи ли се с отвора машината ?
Последна промяна от fore на вт окт 06, 2015 9:41 am, променено общо 1 път.
mitko64 - майстор
Ма писах вече за короната- Ф40 ударна за СДС, на Волфкрафт, да мине ПВЦ тръба в трегер дебел около 25см, дупчене двустранно, дупчи докато не намери арматура. Съединителят си му е съвсем истински, като го сравняван с тези на машините които имам(същото щракане). По мои впечатления от лани, слабост му е електрониката за оборотите, прецака се от прахта.
fore - майстор
Е да де, ама нали пък аз малко се притеснявам че тоя съединител -щрака и като на фалшивата- се рони. Там е проблема. Та ми е интересно повече инфо. Вчера търсих, но за тоя перфоратор не открих как е сглобен. Ф40 си е сериозен диаметър.
Опитах се да го разгледам отвътре, но видях че под ПВЦ капака отстрани, който не успях да премахна на 100% има метален кожух и се отказах. Щото си иска доста разглобяване.
Като превъртане на механиката е доста корава- от свредлото трудно може да се помести ел мотора, а в режим само удар се застопорява хептен. Прилича като да е с истински съединител.
Като ги въртя тия отвори, мисля че беше споменал че ти е включвала защитата и после пак си върти без проблеми нали ? :mrgreen:

Щото подобни машини имат и фероден съединител при самият мотор, но в зависимост от реглажа им там -може изобщо да не сработят или пък да сработват прекалено рано -тогава се чува приплъзване. А горният съединител при шпиндела е по често включващият се, но е въпроса как е направен. Поне на тия по евтините е така.
На 4 кг Спарки не знам как е направен, но работи супер. Там знам че е с истински съединител и не ме притесняват счупени ръце или изронени колела, докато тук малко ми е на везна машината.
Така и не открих как точно се реализират истинските съединители на подобни перфоратори, а Спаркито не бих разглобил с научна цел.

За тръбата искаш да кажеш 25 мм, нали ?
mitko64 - майстор
Боркорона Ф40 се върти и с по- слаби машини, тук товаренето е от дълбочината(през 4см изчуквам ядката)- ха малко нарушиш съосието и почва да гъргори съединнителят. Силата му обаче е при къртене(аз затова го взех, имам и Спарки СДС Мах но ми е тежко за стени и тавани).Писах вече, че за моя изненада се справи с 10 см. хастарни циментови замазки, 2,7 джауловите перфоратори само ги чешеха :-D . Удобство е, че може да изключваш удара, ниските му обороти (750) може и като миксер или мощна бормашина да го ползваш, пробивах винкели с Ф10мм. свредло за метал- справя се отлично.
Последна промяна от mitko64 на вт окт 06, 2015 10:13 am, променено общо 2 пъти.
fore - майстор
Тоест се е включвал доста и няма проблем.
Фалшивият Бош- и той гъргореше и по едно време спря да върти изобщо. Бащата го тормозеше по къщата. Ама там е тухла повечето и пак "съединителят" замина бързо, а и много дупки не е пробивал -за тръби и тнт.
stan73 - майстор
mitko64 написа:
Ма писах вече за короната- Ф40 ударна за СДС, на Волфкрафт, да мине ПВЦ тръба в трегер дебел около 25см, дупчене двустранно, дупчи докато не намери арматура. ...
Пробиването на отвор в трегер не намалява ли здравината му ?

П.П. Иначе аз с моят перфоратор съм пробивал глухи отвори за "кутии" с боркорона ф80 (с твърдосплавни зъби) без проблеми, а даже на хартия е по-слаб като мощност (1050/или 1100 W (стара профи серия на Аинхел)).

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: