Всички имаме коли, нали ?
nеwage - специалист
Здравейте!
Отскоро имам Volkswagen Passat комби на газ, която е отлична кола, но има един недостатък - харчи доста - около 10-12/100 на извънградско.

След притваряне на крана на газта и смяна на въздушен филтър разхода падна до 7.6/100 но за сметка на мощността - не е хич добре при изпреварване - не й достига мощност да набере скорост и да завърша маневрата. Преди с отворен кран вървеше като ламя и наистина е голям кеф возията - все пак 90 коня е. Но пък не ми е по джоба разход 10/100, защото карам доста на дълги разстояния...

Та ми хрумна да направя следното - един бутон за бустер на скоростния лост или волана, с който да подава допълнително газ, когато започна маневра за изпреварване. Бустера ще е паралелен на кранчето на газта и ще представлява електромагнитен клапан с кранче, който ще доставя допълнителното количество нужно за маневрата, Намерих подобен вентил, въпросът е обаче дали работи на постоянен ток.

Какво ще кажете за идеята?
ralev - специалист
С този вентил за пералня е твърде вероятно да се самозапалиш.
Kirilpm - специалист
Като за начало кажи с какъв изпарител караш и кога за последно е отварян.Двигателя ти предполагам е 1.8 моно.Ако не ти се занимава другия вариант е при нужда от повече мощност да минаваш на бензин.
П.П. между другото опитай да настроиш пак след смяната на въздушния филтър,един задръстен филтър така може да ти вдигне разхода на газ,че свят да ти се завие.
lov - майстор
Ако искаш да имаш запазена динамика карай си на вензин. Или си смени газовара уредба с инжекционна. Е то цената ще ти стане като за нова кола.
С този вентил нищо не става защото за да работи коректно му трябва истинско налягане и ако не ме лъже паметта над 0,6 бара. А в газовата система имаш милибари на ниската страна. Отделно ако на изхода му има и вакум нещата стават неуправляеми. В съседна тема с подобен вентил колега бере ядове точно заради вакума на изхода.
То има и други газови системи за автомобили които биха удовлетворили твоите изисквания но и те струват пара. Примири се че мощността и динамиката пада с едни 10-15% и те това е.
Kirilpm - специалист
Не го отчайвай,най вероятно изпарителя е стар и са се повтвърдили мембраните.Не е зле да отиде на газаджия за една диагностика и настройка.А ако двигателя е 1.8 моно,пък с тази мощност не се сещам какъв друг ще да е,газовата инжекция е трудно приложима,в случая на колегата излишна.
lov - майстор
Ся хората много отдавна са го казали ''козата си сака пръч'' Не мой сега с една детска ракийка кат ударя и да ми стане убаво. То си требе къде кило и канче за тая работа :)
Толкоз ми е разхода кво да направя.
Макар че и ти си прав щот кат съм я почнал на рикии да каже и същото в тоя стил. Не мой бъднето да е калпаво и да искаш от шлокавица пък да изкараш елексир :lol:

:partyman:
miroki - майстор
Иди да я регулират, но на компютърно регулиране, не на ухо.
Когато се окуци много мотора, пак почва да гори много.
Последна промяна от miroki на пет окт 09, 2015 6:39 pm, променено общо 2 пъти.
nеwage - специалист
Kirilpm написа:
Не го отчайвай,най вероятно изпарителя е стар и са се повтвърдили мембраните.Не е зле да отиде на газаджия за една диагностика и настройка.А ако двигателя е 1.8 моно,пък с тази мощност не се сещам какъв друг ще да е,газовата инжекция е трудно приложима,в случая на колегата излишна.
Всъщност разхода се е повишил след смяна на мембраните.
toolegittoquit - майстор
Пасатко харчи толкова. Радвай се на разход 9-10. То на бензин разхода ти е 7-8. С пръдня боя не става. И като си помислиш, че на газ ти е много 10литра разход, помисли си на бензин как 100км стават 20лв на бензин от 10лв на газ. :-D
kr1100 - майстор
toolegittoquit написа:
То на бензин разхода ти е 7-8. С пръдня боя не става.
По надолнище , а на равно с галене на педала и скорост до 80км/ч
Недей гледа данни в сервизни книжки или подобни. Там разхода е при идеални условия , но не и с нашия бензин.
1,8 на Б3/4 не е подходящо решение от скорост и икономичност - тежко купе слаб двигател, но и в никакъв случай антиката 2Е. просто е работен кон - върви -върши работа.

Тема "Бустер на газта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: