Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Nini - напреднал
Много е писано на тема "вана" -за или против и за това няма да я засягам.Само ще кажа,че вчера демонтираха у дома ваната която "обгрижвах" дълги години без никъква полза от нея.Щастлива съм ,че вече я няма и знам,че при никъкви обстоятелства не бих си сложила отново този паметник.
ribnikolaevi - майстор
Какво ще кажеш мивката да стане ъглова? С този промяна печелиш, че като стоиш пред мивката не заемаш важно централно място :lol: .Тоалетната отива в десния ъгъл на стената до вратата. Тогава можеш да разположиш душа и ваната в непосредствена близост и да минеш с една преграда/параван. Наистина не е лесно да си направиш лукса, но нали едно от нещата заради коити живеем са мечтите ни, тъй че ти пожелавам успех!
Има и друга идея. Ако можеш да смениш местата на спалнята и кухненския бокс в жилището /евентуално липса на канал близо до ностоящата спалня може да ти попречи/, тогава може да смениш входа към банята откъм новата спалня /което е практично, ако не ти идват гости :lol: /. В този случай вратата на банята е откъм спалнята и ваната може да е в ъгъла вляво срещу вратата, при което ми се струва, че става по-широчко. Също така /аз не бих го направил/ при това положение можеш да откраднеш 20-30 см от коридора.
Последна промяна от ribnikolaevi на пет юни 27, 2008 5:20 pm, променено общо 1 път.
enterprise - специалист
Nini написа:
Много е писано на тема "вана" -за или против и за това няма да я засягам.Само ще кажа,че вчера демонтираха у дома ваната която "обгрижвах" дълги години без никъква полза от нея.Щастлива съм ,че вече я няма и знам,че при никъкви обстоятелства не бих си сложила отново този паметник.
Нини сподели кой ти демонтира ваната?
XpacTa - специалист
Мивката не е проблем ако трябва и вертикално да я сложа - само да измисля как ще седи вътре водата. Така съм я показал, защото така и така на тая стена друго не може да се сложи. Иначе единствения проблем да е ъглова е че в KitchenDraw няма ъглови?!? Някой свалял ли си е допълнителни каталози?

За тоалетната не разбрах точно какво имаш предвид - виж ако можеш да ме ориентираш по тази картинка:
Изображение
Вариант едно бих казал че е невъзможен, защото отходната тръба би трябвало да се пада някъде където е тоалетната от вариант 3.

За смяна на места на помещенията е доста трудно да се говори, но почвам да се замислям дали да не мръдна вратата на банята малко в дясно. Сега ще смятам какви ползи могат да се извлекат от подобно изпълнение.

P.S. Ако някой умува вместо мен да има предвид че банята се скосява - в първия пост съм написал височините. Някъде където е мивката вече става трудно да се седи прав.

edit: Ето два варианта при изместване на вратата (и заменянето й с плъзгаща се или с отваряне навън):
Изображение
Поддушовото корито съм го сложил само да покажа къде може да се сложи душ за къпане. Няма да може да се огради със стъкло, ама може да се сложи някаква завеска. То това да му е проблема на този вариант. Мивката може да е някакъв такъв вариант леко застъпващ ваната:
Изображение
или пък да се позавърти на другата стена или да е ъглова. Основното предимство на този вариант е че има къде човек да си сложи стойката за тоалетната хартия.

Втория вариант:
Изображение
Пак поддушовото корито само отбелязва място за къпане, тука вече може да се сложи някаква преградка между тоалетната и душа. Този вариант е предвиден за вана модел Avocado на Ravak:
Изображение
която струва малко майка си и баща си и изглежда е предвидена за хора намерили противопехотна мина по трудния начин, ама може пък и да е удобна. Малко мивката не съм я пресметнал сега като гледам - трябва да е по в дясно, че така ще си отнасям главата.
Последна промяна от XpacTa на пон май 26, 2008 9:51 pm, променено общо 1 път.
Nini - напреднал
enterprise,ти шегувкаш ли се нещо с мен?Чук,секач и един по-здрав мъжага да я изнесе.Мислех да си я запазя за стари години да си слагам запарка от хвойна за нервите в нея,но установих,че процеса е необратим и непоправим и се отказах. :)
XpacTa - специалист
Тамън щях да ти я пазаря да я купя :-D , ама след като е необратим процеса... :razz:
enterprise - специалист
Nini написа:
enterprise,ти шегувкаш ли се нещо с мен?Чук,секач и един по-здрав мъжага да я изнесе.Мислех да си я запазя за стари години да си слагам запарка от хвойна за нервите в нея,но установих,че процеса е необратим и непоправим и се отказах. :)

Ами донякъде се шегувам ама не с теб, а с СХЛ моля го от година и половина да ми демонтира ваната ама нали знаеш поговорката обущаря ходи бос, та кат нищо още малко ще почакам и ще си потърся уроци по демонтиране, моята не е за чука, щото е пластмасова такава с мехурчета и масаж и отдолу има някакъв генератор който ме е страх да го прекъсна сама.
prascho - майстор
Снимай я, звучи интригуващо :).
Nini - напреднал
Като казвам,че "процеса е необратим" имах предвид нервите ми,а не ваната :-D
XpacTa - специалист
Сега наминах през шоурума на Vitra, защото ми е на път и щото си мислех че като са турски нещата им ще са по-евтини. И някакво девойче ми изпраска едни такива цени че още се чудя дали се бъзикаше с мен. Даже си мислех да я питам дали аз не съм се объркал и ваната да е от порцелан, а не от акрил. :lol:

Тема "Ателие с полъх на лукс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: