Николай Николов написа:И на мен ми прилича на акация. По мое мнение никога не трябва да бичиш мокро дърво на по-малко от 35-38 мм. В твоя случай не знам колко е бил диаметъра, може и да не е позволявало. Криви детайли може да правиш по метода bent lamination, естествено крив материал не съм сигурен как би се държал в сглобка.Bent lamination не е лоша идея. Само че е трудно да не си личат слоевете. Трябва здраво да се стисне на много места. Може да комбинирам естествено извитото от орех, което е по-дебело с 1-2 по-тънки светли за контраст - явор или нещо такова и пак орех.
Ето снимка на двата вида орех, за които говорих по-горе
Всичко за дърводелството
npelov
- специалист
85 мнения в "Коренище от явор"
Николай Николов
- специалист
Да, чара е да ползваш контрастиращо дърво, много лепило и стеги и най-вече калъп, ако искаш да докараш детайлите да са еднакви.
npelov
- специалист
n_a написа:https://www.facebook.com/profile.php?id ... uploaded=5Хубави корени, но ми се струва, че не са положили достатъчно усилия. Има доста пукнатини и общо взето не са вложили кой знае колко усилия. Само са ги почистили и лакирали. Е, изисква се майсторлък да ги изравниш да не се клатят. Само че изглеждат много ръстик. Аз не си падам по ръстик. Както и по новата мода - вземаш нещо старо, солидно дърво, хубаво, боядисваш го бяло или светъл цвят и като, че ли не е достатъчно осрано с боята хващаш шкурката и го доосираш за да изглежда "използвано". Що за хора са това!?
npelov написа:Izvinete latinicata, nqmam nachin tuk i sega za kirilican_a написа:https://www.facebook.com/profile.php?id ... uploaded=5Хубави корени, но ми се струва, че не са положили достатъчно усилия. Има доста пукнатини и общо взето не са вложили кой знае колко усилия. Само са ги почистили и лакирали. Е, изисква се майсторлък да ги изравниш да не се клатят. Само че изглеждат много ръстик. Аз не си падам по ръстик......
Korenite sa idealno obraboteni, kydeto i da si prokarah prystcheto beshe idealno za pipane, nikyde nishtichko ne zadira. Ima omasleni samo, ima s mat ima i s glanc. drugoto e vypros na vkus, vse pak
mavryt4o
- майстор
Николай Николов написа:И на мен ми прилича на акация. По мое мнение никога не трябва да бичиш мокро дърво на по-малко от 35-38 мм. В твоя случай не знам колко е бил диаметъра, може и да не е позволявало. Криви детайли може да правиш по метода bent lamination, естествено крив материал не съм сигурен как би се държал в сглобка.и аз имам няколко ствола каня се да ги разбичвам половин година и интересно ми стана единия почна да розовее като го отрязах беше един светъл сега поне по краищата хем покафевиня хем розовее незнам дали отвътре ще са светли но отвън потъмняват ?
Ето снимка на двата вида орех, за които говорих по-горе
Еднорог
- специалист
mavryt4o написа: и аз имам няколко ствола каня се да ги разбичвам половин година и интересно ми стана единия почна да розовее като го отрязах беше един светъл сега поне по краищата хем покафевиня хем розовее незнам дали отвътре ще са светли но отвън потъмняват ?Забелязал съм, че яворът така потъмнява, но само горния слой. Нещо като патината на среброто е.

ZEDYCUS
- майстор
Орех се бичи след поне 1 година стоене на открито с кората. Получава се съвсем тъмен и наситен цвят в цялата дълбочина. Това ми го каза местния дърводелец от гатера до село. Преди време 2008г набичихме орех, стоял 2 години на дъжд и пек, това са му шарките и цвета.
Пазя го още за вратичките на кухнята за вилата.

Пазя го още за вратичките на кухнята за вилата.

npelov
- специалист
ZEDYCUS написа:Орех се бичи след поне 1 година стоене на открито с кората. Получава се съвсем тъмен и наситен цвят в цялата дълбочина. Това ми го каза местния дърводелец от гатера до село.Мерси за инфото. А задължително ли е да е навън? Няма ли да се прецака от времето? Предполагам, че трябва да е под навес, но все пак - влага, температури... И трябва ли да се намаца с нещо напречно да не съхне бързо?
Тема "Коренище от явор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература