• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filip_n - специалист
Mira84 написа:
Моля за помощ. Преди 2 месеца си закупихме пелетна горелка IVG и ни я поставиха на котел на твърдо гориво BUDERUS LOGANO S111. Котелът е 20киловата, радиаторите в къщата са изчислени на 16киловата. Не знаех на колко киловата да настроя горелката. По-рано във форума зададох въпрос и ме посъветваха да започна от 10киловата. В събота я пуснахме за първи път ,но за съжаление не можахме да я пуснем. Три часа работи и не успя да вдигне градусите 40С за да завърти помпата.На следващия ден повикахме един познат. Той я пусна и тя тръгна, но с неговите настройки за 10 часа изгори 45кг пелети-3чувала.
Ако някой може да ми каже как да я настроя ще бъда много благодарна.
Настройките в момента са:
23 киловата на горелката
шнек 1100 гр/6мин-без да сме измервали
40С вкл. на помпата, 45С на водата, хистерезис 10
време на изгаряне на пелети-15с
въздух мин. 15%, максимално 55%
Нашата горелка е с новия софтуер и няма автоматичен и ръчен режим.
ПС. Къщата е 100кв., изолирана с 6см изолация, тавани, подове изолирани. 5 камерна дограма.МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!
Защо не пробвате да ресетнете досегашните настройки с оригиналните на горелката (http://tulips.bg/wp-content/uploads/201 ... TULIPS.pdf) Като зададете от режим автоматичен най близките киловати до тези на котела. Лично мое мнение е че един уред се "пробва" първо с най близко до "заводските" настройки после се човърка за оптимизиране. Във вашия случай опция автоматични настройки + настройка 20-24кв и като видите разхода тогава пробвате да сменяте и "оптимизирате" че иначе 10часа = 3 чувала :)
Mira84 - напреднал
filip_n написа:
Mira84 написа:
Моля за помощ. Преди 2 месеца си закупихме пелетна горелка IVG и ни я поставиха на котел на твърдо гориво BUDERUS LOGANO S111. Котелът е 20киловата, радиаторите в къщата са изчислени на 16киловата. Не знаех на колко киловата да настроя горелката. По-рано във форума зададох въпрос и ме посъветваха да започна от 10киловата. В събота я пуснахме за първи път ,но за съжаление не можахме да я пуснем. Три часа работи и не успя да вдигне градусите 40С за да завърти помпата.На следващия ден повикахме един познат. Той я пусна и тя тръгна, но с неговите настройки за 10 часа изгори 45кг пелети-3чувала.
Ако някой може да ми каже как да я настроя ще бъда много благодарна.
Настройките в момента са:
23 киловата на горелката
шнек 1100 гр/6мин-без да сме измервали
40С вкл. на помпата, 45С на водата, хистерезис 10
време на изгаряне на пелети-15с
въздух мин. 15%, максимално 55%
Нашата горелка е с новия софтуер и няма автоматичен и ръчен режим.
ПС. Къщата е 100кв., изолирана с 6см изолация, тавани, подове изолирани. 5 камерна дограма.МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!
Защо не пробвате да ресетнете досегашните настройки с оригиналните на горелката (http://tulips.bg/wp-content/uploads/201 ... TULIPS.pdf) Като зададете от режим автоматичен най близките киловати до тези на котела. Лично мое мнение е че един уред се "пробва" първо с най близко до "заводските" настройки после се човърка за оптимизиране. Във вашия случай опция автоматични настройки + настройка 20-24кв и като видите разхода тогава пробвате да сменяте и "оптимизирате" че иначе 10часа = 3 чувала :)
Нямаме автоматичен режим на горелката. Тези които съм описала са фабричните настройките. Само киловатите на горелката познатия си игра за да тръгне. Иначе всичко друго е от самото закупуване на горелката.
Новият софтуер няма автоматичен режим. И ние мислехме така да го пуснем ,но просто го няма.В самото меню това липсва-автоматичен и ръчен режим.Затова моля за помощ, ако някой може да помогне. Когато момчето ни сложи горелката настрои киловатите на 16 ,но така не може горелката да достигне градусите да включи помпата, и затова познатия , който идва я сложи на 23киловата.Нито аз, нито мъжа ми разбираме от тази горелка и направо се поболяхме с тази горелка. И между другото пелетите са ни от най-качествените клас А1-100% иглолистни, ако това има значение.
Svezar - специалист
Mira84 написа:
В събота я пуснахме за първи път ,но за съжаление не можахме да я пуснем. Три часа работи и не успя да вдигне градусите 40С за да завърти помпата.
Не разбрах през тези 3 ч. докато е работила имаше ли пламък ?? Понеже за толкова време образно казано свещ да гореше в котела щеше да го стопли до 40 градуса :shock: Ако е горяла но не е успяла да стигне дори до момента да завърти помпата значи 90% от топлината трябва да е отивала директно в комина което ако е така никакви настройки на горелката няма да помогнат за разхода :idea:
s_s1 - специалист
За 3 часа при мощност 10 кв. трябва да е изгорила около 7-8 кг. пелети. Това количество ако го запалите дори на открито огнище и върху него сложите котела като казан за варене на компоти пак трябва да заври.
А кой инсталира и запуска горелката? Не е ли негова работа не само да я монтира, а и да я пусне, регулира и настрои оптимален режим на работа.
Последна промяна от s_s1 на пет окт 16, 2015 9:30 am, променено общо 1 път.
Mira84 - напреднал
Svezar написа:
Mira84 написа:
В събота я пуснахме за първи път ,но за съжаление не можахме да я пуснем. Три часа работи и не успя да вдигне градусите 40С за да завърти помпата.
Не разбрах през тези 3 ч. докато е работила имаше ли пламък ?? Понеже за толкова време образно казано свещ да гореше в котела щеше да го стопли до 40 градуса :shock: Ако е горяла но не е успяла да стигне дори до момента да завърти помпата значи 90% от топлината трябва да е отивала директно в комина което ако е така никакви настройки на горелката няма да помогнат за разхода :idea:

Имаше пламък, но много слаб, т.к бяхме настроили въздуха максималния да е 80% , минималния 35%, 10 киловата на горелката. И не можа да стигне 40С. На следващия ден повикахме едно момче и той ни настрои въздуха мин. 10%, макс. 55% и пламъка стана голям и всичко дойде на мястото си. Но той направи горелката на 23киловата. И тогава засякох ,че за 10 часа изхарчи 45кг. пелети. И той ни каза, че сме направили въздуха много и топлото е избягало през комина и затова не е могло да догони 40С
Последна промяна от Mira84 на вт окт 13, 2015 6:19 pm, променено общо 1 път.
Mira84 - напреднал
s_s1 написа:
За 3 часа при мощност 10 кв. трябва да е изгорила около 7-8 кг. пелети. Това количество ако го запалите дори на открито огнище и върху него сложите котела като казан за горене на компоти пак трябва да заври.
А кой инсталира и запуска горелката? Не е ли негова работа не само да я монтира, а и да я пусне, регулира и настрои оптимален режим на работа.

Горелката е инсталирана през Май месец. Човекът, когато я монтира само я пусна да видим ,че работи. А сега за първи път я пускаме. Той когато я монтира си прави някакви настройки. Не сме ги пипали. Само киловатите-почнахме от 10, т.к. преди няколко месеца питах във форума и ми отговориха да започна от 10 киловата и нагоре. Ама като ни е за първи път не успяхме нищо да направим. Ако все пак някой може да ми каже горе-долу как да я настроя ,евентуално за по-малък разход, ще съм много благодарна.
rosso666 - специалист
До колкото разбирам при вас проблема е че не се оправяте с управлението на менютата на тази горелка.наистина ако е в гаранция си викнете фирмата.до колкото си спомням от прочетеното в упътването се задава първоначално се прави замерване на това колко грама пуска шнека за единица преме,това горелката сама си го прави.след това се въвежда количеството пелети в грамове и така горелката си знае колко пелети има за една секунда време от там си изчислява автоматично за колко киловата шнека трябва да работи.
lakosste - специалист
s_s1 написа:
За 3 часа при мощност 10 кв. трябва да е изгорила около 7-8 кг. пелети. Това количество ако го запалите дори на открито огнище и върху него сложите котела като казан за горене на компоти пак трябва да заври.
Човече направо ме разби.Ако знаеш как ме разсмя като го прочетох.Сега сериозно-напълно си прав.
rosso666 - специалист
Колеги забелязах че слънчогледовите пелети пушат повече от дървесниите така ли е и при вас които се топлите с такива.и в котела и през комина се се забелязва дим докато при дървесните го нямаше
n.ganev - майстор
Това е писано много отдавна - ФАКТ!
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: