Ел. инструментите. Консумативи.
housedoktor - майстор
Здравейте
Искам да си закупя още един прободен трион.Спрях се на FSPE 85 на Sparky.Имате ли впечатления за него.Работя професионално и ми е нужна сериозна и надеждна машина.Благодаря

Прикачен файл

large_fspe85.jpg
large_fspe85.jpg (13.23 KиБ) Видяна 6540 пъти
griffin - майстор
Колега сори за тъпия въпрос ама виждал ли си тоя трион на живо :-) аз го видях в един магазин покрай нас и направо ми падна ченето колко е огромен :-). А иначе сигурно е качествен но ако не си го виждал по добре го погледни на живо някъде.

Успех
velsi - Почетен майстор
Да, наистина е огромен и много тежък. Че и 750 вата е май. Зависи какво ще се реже с него, но ми се струва, че е прекалено. Пък доколкото съм забелязал за такъв вид машини по-важна е прецизната изработка, а не мощността. А на Спарки прецизността не им е от силните страни.
Тани - модератор
Зависи за какво му трябва! Щом си купува втори , значи може да му трябва по-мощен!

И е 710 вата , но ето по-подробно:
Професионален прободен трион. 4-позиционен селектор. SPARKEYE лазарен генератор. Ергономична ръкохватка с еластоланово покритие. Ножов предпазител. Устройство за безинструментна смяна на ножа. Възможност за свързване към прахосмукачка. Самоизключващи се четки. Двойна изолация.
Окомплектовка: консуматив, куфар

Мощност, W: 710
Обороти на празен ход, rpm: 800 - 3200
Дълбочина на рязане - стомана/алуминий/дърво: 5/20/85
Ход на режещия нож, mm: 23
Степени на махално отклонение: 4
Тегло, kg: 3
Гаранция: 1 година

Аз лично бих дал още 40 лева и бих си взел този Изображение
Bosch - GST 75 BE

цена:
259.00 лв.

Професионален прободен трион.
Стабилизирана електроника за работа с различни по твърдост материали.
Електроника за предварителен избор и регулиране на оборотите.
Бутон за застопоряване на прекъсвача.
Система за прахоулавяне.
Окомплектовка: куфар

Мощност, W: 650
Обороти на празен ход, rpm: 500 - 3100
Дълбочина на рязане - стомана/алуминий/дърво: 10/20/90
Тегло, kg: 2.3
Гаранция: 3 години

Както се вижда от характеристиките , въпреки че е с 60 W по-малко консумация е по-мощен и може да реже два пъти по-дебела стомана от Спаркито! И е почти с 1/3 по-лек! Има и 3 пъти повече гаранция , което хич не е маловажно за професионален инструмент! Все пак то си решаваш де! Това е моето предложение!
housedoktor - майстор
Виждал съм го, пипал съм го.Затова ми харесва .За финно рязане си имам зегета,даже и акумулаторно а за прекалено грубо саблен трион.Тази идея за Бош взе да ми допада:)Мерси Тани,не очаквах ,4е разликата е такава
null - специалист
Аз имам такъв
Имам го от 4 години. Много е здрав и е достатъчно мощен. Досега не съм успял да намеря нещо което да го мъчи (не режа метал). Минава през дъбова талпа като през масло. Даже понякога си мисля, че реже по-бързо и от бензиновата резачка :) Не бих го сменил за друг. По удобен ми е от FSPE85 макар втория да е доста по-нов.
Тани - модератор
null написа:
Аз имам такъв
Имам го от 4 години. Много е здрав и е достатъчно мощен. Досега не съм успял да намеря нещо което да го мъчи (не режа метал). Минава през дъбова талпа като през масло. Даже понякога си мисля, че реже по-бързо и от бензиновата резачка :) Не бих го сменил за друг. По удобен ми е от FSPE85 макар втория да е доста по-нов.

Е като се има предвид че е с кило по-лек , сигурно ще е по-удобен :-D

Боша , който предлагам е със същото тегло като твоя , но е по мощен!
housedoktor - майстор
Тани написа:
Зависи за какво му трябва! Щом си купува втори , значи може да му трябва по-мощен!

И е 710 вата , но ето по-подробно:
Професионален прободен трион. 4-позиционен селектор. SPARKEYE лазарен генератор. Ергономична ръкохватка с еластоланово покритие. Ножов предпазител. Устройство за безинструментна смяна на ножа. Възможност за свързване към прахосмукачка. Самоизключващи се четки. Двойна изолация.
Окомплектовка: консуматив, куфар

Мощност, W: 710
Обороти на празен ход, rpm: 800 - 3200
Дълбочина на рязане - стомана/алуминий/дърво: 5/20/85
Тегло, kg: 3
Гаранция: 1 година

Аз лично бих дал още 40 лева и бих си взел този Изображение
Bosch - GST 75 BE

цена:
259.00 лв.

Професионален прободен трион.
Стабилизирана електроника за работа с различни по твърдост материали.
Електроника за предварителен избор и регулиране на оборотите.
Бутон за застопоряване на прекъсвача.
Система за прахоулавяне.
Окомплектовка: куфар

Мощност, W: 650
Обороти на празен ход, rpm: 500 - 3100
Дълбочина на рязане - стомана/алуминий/дърво: 10/20/90
Тегло, kg: 2.3
Гаранция: 3 години

Както се вижда от характеристиките , въпреки че е с 60 W по-малко консумация е по-мощен и може да реже два пъти по-дебела стомана от Спаркито! И е почти с 1/3 по-лек! Има и 3 пъти повече гаранция , което хич не е маловажно за професионален инструмент! Все пак то си решаваш де! Това е моето предложение!
Купих Bosch - GST 75 BE :thumbs:Впечатления.Плавен ход.Много добре балансирана машинка.Работи тихо и без особенни вибрации.Регулират му се оборотите от спусъка и от отделен регулатор.Устроиство за аспирация на прахта или за издухване от областа на сряза.Работи уверено и при изрязване по крива.Има удобен куфар за пренасяне.3 години гаранция при много приемлива цена... Минуси /ако мога така да ги нарека / Би било добре ако има и вградено осветление на сряза като Макитата и ел.спира4ка на ножа като Ryobi.Не е укомплектован със паралелен водач ,той се предлага като допълнително приспособление Е ....изневерих на Макита :? ама беше любов от пръв поглед
Последна промяна от housedoktor на ср май 28, 2008 7:30 pm, променено общо 3 пъти.
shadowman - майстор
Късно се обаждам, но да спомена. Имам този модел от близо две години и ми е малко голям за работата ми, но дертове нямам с него.

Тема "FSPE 85 на Sparky" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: