• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
nikolovvd - майстор
Когато човек прави нещо сам за себе си, може да си поиграя и цял ден, но да го направи перфектно.
Аз бих отрязал отвора със зегето, като среза ще е 3-4 мм по-навътре, след което със фрезата ще оформя стените хем да са вертикални, хем да са гладки с хубави ръбове без накъртване. Въпросът обаче е кой ще се завре между ръба на мивката и ръба на плота да гледа, след като разстоянието е 2-3 мм. А като погледнеш отдолу и видиш стърчащите скоби за закрепването, то една хубавиня, не ти е работа.
На практика това се вижда само, когато ремонтираш нещо по сифона и то само от този който извършва ремонта. При мен това съм аз. Е няма да се обеся заради тази не много лицеприятна картина! :lol:
Почти винаги напасването на мивката се прави след като се напасне плота. Затова отвора се изрязва на място. Винаги има някакво изместване в една от четирите посоки, а то няма как да се предвиди, за да се ползва специална машина за пробиване на отвора. Може би затова в дърводелските цехове не се срещат такива машини, освен в случаите когато се прави серийно производство на кухни. Тук обаче става дума за серия от няколко хиляди отвора и тогава такава машина се изплаща, докато при кухните по поръчка всичко е уникално - съобразено със съответното жилище, респективно кухня.
prascho - майстор
Споделете от къде може да се вземат читави дръжки на достъпни цени. Изисквания - извити ръбове и по възможност ергономичност на дръжката. Има дръжки, които са извити към ПДЧ-то под формата на нещо като елипса и са много удобни.

П.П. Гледам, че са с между осови разстояния 128/160, 192/224мм. Кой размер е за предпочитане?
Последна промяна от prascho на чет окт 15, 2015 8:14 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Същите.
Или Лотос Трейдинг.
Или Алати - също имат евтини и хубави дръжки.
prascho - майстор
Мерси. Виждам, че извивката /ергономията/ на дръжките може да бъде навътре /към ПДЧ-то/ и навън /към човека/. Кой вариант е по-удобен?

Нещо като това : http://masterkent.bg/product-4989
цвят хром лъщи ли ?

или като това на снимката...

Прикачен файл

dryjka.JPG
dryjka.JPG (23.45 KиБ) Видяна 2003 пъти
pachosz - специалист
цвят хром лъщи, да. Цвят мат хром не лъщи. Щото е мат ;)
prascho - майстор
Благодаря :). Не искам инокс и хром. Не търся нито огледален ефект, нито да е лъскаво. Подозирам, че ще си личат отпечатъците от пръсти. Матирано ще да е.
pachosz - специалист
Въпрос на вкус и предпочитание е. Аз също предпочитам да е мат.
prascho - майстор
След един оглед в магазин все пак ще гледам да е инокс. Уж не остават следи от пръсти. Пък леко жълтеникавото на инокса се връзва повече на ПДЧ-то, което избрах. Матираният хром изглежда сив като алуминии. Навярно дръжката не трябва да бие много на очи. Огледалният ефект на инокса може да се пренебрегне с тънка дръжка.

П.П. По никел пръсти личат много. Тази дръжка макар и скъпа си личат пръстите във вариант никел ... http://www.salex.bg/%D1%80%D1%8A%D0%B6% ... %90-217649
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: