Няма заяждания - просто много пъти е коментирано, че всяка инсталация е индивидуална и ако този който е взел определена сума не си свърши работата до край - т.е. да балансира нещата както трябва, това означава, че залога е направен на куц кон. От там нещата рикушират върху такива като мен, LazarGanev и други дето си губят времето да влизат в обяснителен режим за да запазят благоприличие, лоялност към клиент производител и колега. ДА в последно време съм по-остър, но от дълго време се занимавам и с местната политика и сега сме в кампания та ми писва от ГЛУПОСТИ. Народа го е казал правилно: " Направи добро, че да ядеш .Айно! "
СПИРАМ!

СПИРАМ!

? Сертификатът е въпрос на време и е една хартия - днес го нямаш, утре го имаш - да не би котелът да е станал по-добър? Та когато утре тоя сертикат го има, цифрата която ще фигурира в него няма да е 82.5, а над 90, ама това все едно не съм ти го казал
 ? Сертификатът е въпрос на време и е една хартия - днес го нямаш, утре го имаш - да не би котелът да е станал по-добър? Та когато утре тоя сертикат го има, цифрата която ще фигурира в него няма да е 82.5, а над 90, ама това все едно не съм ти го казал  . И ти като имаш този сертификат на сертифицирана лаборатория, това топли ли те нещо, след като КПД=82.5%, а не 90% да речем, колкото е нормално за един пелетен котел? И като го имаш този сертификат - можеш ли да кажеш на въпросния "потенциален клиент" колко ще спечели, ако си купи като твоя котел? Можеш, ама грънци
 . И ти като имаш този сертификат на сертифицирана лаборатория, това топли ли те нещо, след като КПД=82.5%, а не 90% да речем, колкото е нормално за един пелетен котел? И като го имаш този сертификат - можеш ли да кажеш на въпросния "потенциален клиент" колко ще спечели, ако си купи като твоя котел? Можеш, ама грънци  . Та за КПД можем да си говорим много, можем да си развяваме всякакви хартийки, сертификати и т.н., но какво ще се случи реално е съвсем друг въпрос. Например пак според таблицата, която си дал в последния пост от предната страница, най малкия и най-големия котел (15 и 35кВт) имат еднакво КПД (80-81) - това означава ли, че ако се монтират на една къща 120м2 ще дават еднакви резултати? Разбира се, че не - така че сертификатът с нищо не помага да скрие некадърността и безхаберието. Той е един вид като медал да си окачиш на ревера като ходиш на манифестация
 . Та за КПД можем да си говорим много, можем да си развяваме всякакви хартийки, сертификати и т.н., но какво ще се случи реално е съвсем друг въпрос. Например пак според таблицата, която си дал в последния пост от предната страница, най малкия и най-големия котел (15 и 35кВт) имат еднакво КПД (80-81) - това означава ли, че ако се монтират на една къща 120м2 ще дават еднакви резултати? Разбира се, че не - така че сертификатът с нищо не помага да скрие некадърността и безхаберието. Той е един вид като медал да си окачиш на ревера като ходиш на манифестация 

.gif)