Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
vlad0bs - напреднал
Здравейте, предварително се извинявам, ако не съм уцелил точната категория :) Имаме комшийски спор относно автомата на входната врата на блока. Автоматът е прекалено шумен при отваряне от домофона или когато се отваря с чип. Просто като му мине ток за отваряне и все едно дрелка се пуска. Тези, които слагали чип системата, казали, че било нормалко и бръмчало заради вибрации в рамката на вратата, понеже е желязна. Казали на домоуправителя да напълни рамката с пясък :rolleyes:

Не съм много наясно с домофонните системи, ама за мен това са пълни глупости и този автомат трябва да се смени. Ако някой е наясно с домофонните системи и знае смислена причина за това бръмчене, моля да сподели. Също може да споделите и модели автомати, които са безшумни или ако накой се занимава с такова нещо, направо да му дам адреса на блока да сложи читав автомат :)
solar_entusiast - специалист
Шумен е защото предава вибрациите през метала на вратата. Ако се изолира автомата от металната каса чрез гумени тампони или подложки ще стане значително по-безшумен.
xios - специалист
Възможно е да са го захранили с променливо напрежение и това е резултата.Ако е така слага се грец и става тих.
vlad0bs - напреднал
Значи ще викна някой електротехник да провери напрежението, че това с вибрациите никак не ми се вярва :?

Домоуправителят уплътнявал рамката с парцали, ама все тая, никаква промяна
tacho6 - напреднал
Слага се един грец и един диод в обратна посока примерно 1N4007 да не замине греца и си свиркаш,след това ще питат кога отваря и що не работи :rock:

Тема "Шумен автомат за отваряне на входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: