stamenov1 написа:Вчера по магистралата в дъжда баровците със скъпите Ауди и БМВ с летни гуми на колко места бяха гушнали мантинелите. :проба:Смяташ ли, че ако бяха със зимни нямаше да го направят? Ефекта се нарича аквапланинг, принципно летните гуми отвеждат по-добре водата, но не и ако караш неразумно бързо като "баровците"
kozl написа:И повече място в багажника като махне резервната гума и сложи бутилката за газ на нейно мястоstiv1961 написа:А аз напролет ша сложа такиви гумиДа..... един компресор по-малко![]()
http://www.cars.bg/news/technologies/vi ... -ot-vyzduh
Stiv крачната помпа и старите джанти да ги хвърлиш в контейнер за разделно...
За предни хубави/задни нехубави не само в завой ами и по надолнище кви хубави пируети стават... Тука във Варна над затвора една кака си направи технологичен отвор във вратата чрез моя теглич преди 7-8 зими. 1 час после не можем да разделим колите. Голям сеир беше щото запушихме левия завой, а мойта не искаше да тръгне с напреки закачена кола отзад
DundyTheCroc написа: принципно летните гуми отвеждат по-добре водатаНе съм съгласен. Зависи от напомпването, шарката, модела и т.н. Със сегашните ми летни гуми съм сърфист номер едно на пътя. Имат си грайфер и всичко( на едно лято са) не са сликове, обаче мина ли през такива "вадички" дето се получават при силен дъжд на пътища със страничен наклон усещам как губя управление за момент, особено в завой. За това не трябва да се кара с несъобразена скорост. Аз може да съм джигит ама има и други джигити нали знаете вица
Айде отивам да си сложа старите зимни гуменки и аз да видим как са цените тоя сезон.