plastkomfort написа:Пуснах ти сервизнатаБлагодаря
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort
- специалист
1731 мнения в "Настройки на BURNit Comfort PM 23"
benimm8808
- специалист
Shark04 написа:Колега по големия проблем,че от там най-малко ще получиш съдействие.plastkomfort написа:Пуснах ти сервизнатаДнес за пореден ден ще чакам техника и, ако не дойде и днес, вече ще пиша до Сънсистем и ще трябва сами да се мъчим нещо да правим защото иначе не можем да се стоплим
Сън систем е организация(фирма),която не се интересува от крайния клиент- имат си дистрибутори,а те сервизни техници=каша.
Относно такса посещение-от тая година са я въвели-10лв.
plastkomfort
- специалист
Най доре си я настрой сам защото сервизните четът в книжката и въвеждат параметрите от там и ефектът е нула.
Имаш пет степени за горивото и за въздуха бутай само тях като предварително си запиши старите данни ако стане нещо по -зле даги върнеш.
Успех.
Имаш пет степени за горивото и за въздуха бутай само тях като предварително си запиши старите данни ако стане нещо по -зле даги върнеш.
Успех.
filmatoplo
- майстор
Ти представяш ли си , имах веднъж проблем с една горелка , намаше книжка с инструкции -извади ли я в магазина и получих горелката без нея .Та пускам аз горелката но не иска да запали , проблема го знаех горе долу и беше в точните % въздух на вентилатора -абаче колко трябва ше да ми каже някой от фирмата Сънсистем .Звъня им и се свързвам с човек от сервиза в Шумен , веднага започнаха въпроси кой съм и какъв съм -след като им казах че съм монтажник и ми трябва само едно число -отговора беше -Господине не можем да ви дадем такава информация .Колкото и да се молих на човека -той ми затвори .След още няколко телефонни разговора успях да се свържа с едно момче което било сервизен техник към фирмата -та той ми каза колко % е въздуха и горелката запали .Не искаха да ми кажат и паролата за влизане в менюто , но нали за това са форумите -научих я веднага от приятели
.10 лв ли
100 по може .
jabata
- специалист
Ами същата работа. Те някой от дистрибуторите на Ерато взимат по 50 лева само да дойдат да въведат 3 цифри, и да сменят един CheckBox за да активират стайния термостат.
А за Sunsystem и техните велики камини, какво очаквате когато една Шуменска Мутра, видяла се в пари препродава чужд продукт слагайки си някаква негова марка. За инструкцията, не ми се коментира, защото както е модерно много често напоследък попадам на изделия чийто документации са преведени от Google. За съжаление с документацията на тези прословути камини не е по-различна. Веднъж преди години в един магазин имаше такава изложена, отворих документацията и о чудо....
Толкова много грешки, сигурно дете от първи клас щеше да я преведе по-добре.
Чудя се толкова ли е сложно великата фирма SunSystem да проведе за 1 ден обучение на всички нейни инсталатори, как се борави с тези камини, а не да се мислят за велики притежавайки една документация и да взимат пари само за това че са отишли при клиента да четат документацията пред него
Аз си мисля че това ще струва много по-евтино отколкото цялта отрицателна реклама която правят доволните служители по форумите
Но затова се иска малко акъл, но навреме да ти дойде.
А за Sunsystem и техните велики камини, какво очаквате когато една Шуменска Мутра, видяла се в пари препродава чужд продукт слагайки си някаква негова марка. За инструкцията, не ми се коментира, защото както е модерно много често напоследък попадам на изделия чийто документации са преведени от Google. За съжаление с документацията на тези прословути камини не е по-различна. Веднъж преди години в един магазин имаше такава изложена, отворих документацията и о чудо....
Чудя се толкова ли е сложно великата фирма SunSystem да проведе за 1 ден обучение на всички нейни инсталатори, как се борави с тези камини, а не да се мислят за велики притежавайки една документация и да взимат пари само за това че са отишли при клиента да четат документацията пред него
ivoto
- специалист
DJ_Aleks_Di написа:Печката има технологичен разход, под който не може да падне. На моята пм23 това е 15 кг на денонощие.bibop_ivo написа:Здравейте от скоро съм с това чудо на 21 век. От оторизиран инсталатор ми е пусната камината за сега работи доста добре разход за три дни или около 24 часа работа 15 кг . Камината е 23 с новия блок разликата от по стария че има т.н. Финно настройване на всяка една програма в % . За сега е търкалям на 1 с -5 на peel и -4 на вентилатора има леко тлеене след загряването на водата. На мен ми се вижда добра камината и за сега съм доволен .Добро утро! Колега, ще кажеш ли какви са ти настройките на камината, че гори толкова малко....
Имам чувството че ще трябва да карам ВУЗ за това чудо на 21 век като космически кораб е .![]()
Миналата есен я настроих до 12 кила на денонощие, но това е един режим на тлеене и печката гаснеше понякога.
Та тези 15 килограма са минимумът, който може да се постигне за 24 часа, без гасене, в постоянна модулация.
ivoto
- специалист
Shark04 написа:tysonlkr написа:Увеличете си желаната температура на водата. С натискане на бутона "+" или "-" се задава температурата. Най вероятно инсталатора е настроил толкоз ниска температура поради все още топлото времеУвеличавам, намалявам, сменям мощността на работата - НИЩО!! като се закова на 47-51 гр. и не мърда! Нито се променя огънят, нито времето на подаване на пелетите - НИЩО!!! Все едно, че се запаметени едни настройки и от потребителското меню не се променят. Днес се обадихме на инсталатора, обща да дойде. Ще чакаме![]()
Вижте да не модулира по Т на изходящите газове. Ако е зададена ниска стойност на Т на газовете, модулира постоянно и не вдига пламъка.
Yordan_Angelov
- помощник
Последна промяна от Yordan_Angelov на ср окт 28, 2015 9:00 pm, променено общо 1 път.
Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература