Отоплявам се на чугунени радиатори с електрически нагреватели, т.е не са свързани към инсталация. От миналата година най-важният ми радиатор който е с 18 ребра (на 60 височина) има следния проблем, първите 11 ребра работят отлично, дори ако засиля нещата почват да припарват, а последните 7 са буквално ледени, като само първото от тях е леко хладко вероятно затоплено по въздуха от предходните. Мислех че има спад на нивото на водата, опитах да сложа обезвъздушител, но неможах да развия тапата (щепсела) но поне просълзи леко от него, та си мисля, че водата е достатъчна (дори незнам дали е вода вътре, несъм го правил аз). Прочетох, че понякога се запушвали и си мисля, че това е много възможно, предвид рязката граница и то по вертикала.
Та питам: Какви са ми възможностите за отпушване, били механични или химични, какви са шансовете ми за успех? Ако го пооблъскам малко с чука на запушеното, дали имам шанс да отърва промивката или ...?
Та питам: Какви са ми възможностите за отпушване, били механични или химични, какви са шансовете ми за успех? Ако го пооблъскам малко с чука на запушеното, дали имам шанс да отърва промивката или ...?