• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
hidrazin - майстор
stiv1961 написа:
...поизчакам Гошко да стигне 300-те килца :-D
Ммммм... Вкусен изглежда. :-D Кат стане се обади да го гръмнем. :shock:
:partyman:
VLADO66 - майстор
Спрете да използвате този натриев бензоат.При термична обработка и особено при предозиране се получава бензол който е канцерогенен.За пресичане-калиев сорбат.
Илчо Илиев - майстор
Миро, аз слагам калиев сорбат когато чорбицата стане таман за пиене,а зелето му трябва още малко...
С това топло време , на терасата, може доста бързо да втаса......
stiv1961 - майстор
И аз го слагам като втаса, и както казва Владо от 4-5 години само калиев сорбат.
chapara - майстор
И аз съм в бидона :-D Царевица, червено цвекло, хрян и дюла. Ще заложа пак на духането :-D :cool: :wink:
kuger - майстор
Моето май втаса :? :? Ще пусна проба на домочадието и при одобрение пресичам. С калиев сорбат, естествено.
miroki - майстор
chapara написа:
И аз съм в бидона :-D Царевица, червено цвекло, хрян и дюла. Ще заложа пак на духането :-D :cool: :wink:
С това духане, комшиите ще мезят, а на теб пълна устата :)
Не те ли заболява главата?
Аз точа 3 кофи за има няма 10 минути. Веднъж си взех кафето да си пия докато се точи. То едвам пих две глътки и се преточи цялото.
...
Иначе когато е в избата го слагам по-рано и тя ферментацията не спира, а се забавя и втасва по-бавно, но това с бензоата.
...
Но има ли срок в който да не се консумира, да знам да извадя една две зелки в друг съд преди калиевия сорбат.
Наистина е много топло и втасва бързо, вече има миризма.
Илчо Илиев - майстор
Аз до колкото знам няма такъв срок и за толкова години не е имало проблем...
Ся дали на мен така ми се струва или си го има,но след като сложа к.сорбат и чорбицата си променя вкуса,не е точно да удря на химия,но ..... :vom:
Andri01 - майстор
"...С това духане, комшиите ще мезят, а на теб пълна устата :)
Не те ли заболява главата?
Аз точа 3 кофи за има няма 10 минути. Веднъж си взех кафето да си пия докато се точи. То едвам пих две глътки и се преточи цялото...."
Крачна помпа от надувна гумена лодка/ доста голяма/ , 3 "ритника" и чорбата се обръща 4 пъти ...последния от страх :).
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: