valentino76bs написа:Един въпрос тъй като т.з. ти е в опер. верига ако ти залепне контактора какво ще се случиИма логика в това което казваш, но колегата е прав - ще отвори предпазен клапан. Контактора за да залепне, трябва късо и ще падне предпазител.?
колеги не знам колко трифазни обемни бойлери сте виждали но всички с които аз съм се занимавал са били управлявани с контактор който се командва от терморегулатор,т.е. както е нарисувано на схемата,отделно са на 380 волта,т.е. нула не се ползва само земно за корпуса
за защита освен терморегулатор си има термозащита в оперативната верига,както и предпазен клапан/вентил/
вече ако иска да се презастрахова да си сложи 2-3 контактора последователно ,гаранция няма да могат да залепнат едновременно
реално и терморегулатора и термозащитата могат да залепнат,но производителите слагат по един,явно е достатъчно
виждал съм контактор работил 20 години на бойлер,контактите му бяха като нови понеже нагревателя е активен товар и няма пусков ток като при двигател
относно предпазителите не мисля че са много
номер 1 най вероятно е някъде надалеч
номер 2 се явява главен за таблото,винаги слагам главен,мой си принцип
за останалите е ясно -всеки консуматор на предпазител
мина времето когато цялата къща е на 1-2 бушона