Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
geniya написа:
Сегашните възможности на софтуера са абсолютно достатъчни.Може би има нужда да се направи хистерзис на управлението на помпата.
С хистерзиз на помпата няма да замести липсата на вентил. В това топло време на моето управление анулирал всякакви модулации, минимални - максимални мощности, ПИД и външна температура. Работи по-добре само по стаен термостат и зададена температура на котела с ръчно зададени постоянни стойности на подаване на гориво и въздух.
filmatoplo - майстор
:? Нищо не разбрах -как махате модулация , и какво значи ръчен режим .
geniya - специалист
filmatoplo написа:
Филме, защо говориш в множествено число? :-D
Друго имах впредвид с моята идея. :-D :cool:
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
Нагласи на трите мощности еднакво подаване на пелети, еднакъв цикъл и еднакви проценти :yawinkle: .
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, бе, по-лесно - просто намали до минимум границите на модулация - дето в заводските настройки са 10-5-0, направи ги 2-1-0 (май повече не може)
n.ganev - майстор
И това е решение. Аз например от снощи съм на модулация 15/10/0 и е по-добър разхода и горенето. Навсякъде е различно.
6osi6 - майстор
Прикачен файл:
Снимка на екрана на 2015-11-10 в 22.21.15.png
Снимка на екрана на 2015-11-10 в 22.21.15.png (17.71 KиБ) Видяна 1487 пъти
DimitarD написа:
За определеното време не се засича пламък и горелката преминава в режим гасене.
... В управление ако има опция, трябва да може да се удължи времето за засичане на пламък от сервизното меню?
filmatoplo, LazarGanev, n.ganev, кодът на сервизното меню този ли е :?
n.ganev - майстор
Това управление няма код за влизане в сервизно меню за настройки. Има код само за промяна на режима и той е написан в инструкцията - 1234.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сервизното меню отдавна не е кодирано, влиза се с натискане продължително на двата бутона. Преди имаше и цифров код, който също не беше тайна и го пишеше в книжката на котела. Разбира се, че може да се променят времената за засичане на пламък, но няма нужда, аз никогз не съм го правил
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
Разбира се, че може да се променят времената за засичане на пламък, но няма нужда, аз никогз не съм го правил
Мисля, че Димитър скоро ще даде резултати от новата промяна :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: