Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DimitarD написа:
Снощи както съм си седнал до котела гледам тв и си пия виното, горелката реши да се загаси поради липса на пламък. Погледнах, наистина беше 0, отворих вратата пламъка си беше стабилен. Когато тръгна да се загася, датчика засече осветеността. Та си мисля че от грейко ще е добре да помислят върху следният казус:
Горелката си поддържа 65 градуса на Р2. Пелет, пепел или друго закрива фотосензора. За определеното време не се засича пламък и горелката преминава в режим гасене. Но по време на загасянето фотосензора отчита пламък, контролера би следвало да спре гасенето и да премине на степента според настройките /Р1, Р2 или Р3/, а не да е загася. Смятам че така ще е по икономична, като се пропуска първото зареждане. Да, помислих си че ако е принудително загасена, и при гасенето се отчете пламък ще стане омагьосан кръг. Та идеята ми е този алгоритъм да е валиден само и единствено когато няма подадена различна команда в режим auto.
Здравей колега,
аз реших този проблем като в настройките IR Level Setup първия ред му зададох >20 / 10s , а втория не го пипам <10 / 90s .Общо взето ,за да види че има горене трябва да задържи 10 секунди над 20 л ,а пък после ,за да загуби пламъка трябва минута и половина да е под 10. При мен се оправи така.Успех.
kuuuuuul - майстор
Малйййййй,баси вишата математика :shock: от физическо натоварване се минава на психическко :lol:
stilian20 - специалист
neutron написа:

Здравей колега,
аз реших този проблем като в настройките IR Level Setup първия ред му зададох >20 / 10s , а втория не го пипам <10 / 90s .Общо взето ,за да види че има горене трябва да задържи 10 секунди над 20 л ,а пък после ,за да загуби пламъка трябва минута и половина да е под 10. При мен се оправи така.Успех.
При мен са:
70/10
5/240
Според мен промените трябва да са на втория ред "след колко време да угасне" ако не види осветеност "5" за период до 240 секунди.
димитар кисиов - специалист
В този случаи при загасяне с цел почистване ще трябва доста да почаме докато запали пак
stilian20 - специалист
димитар кисиов написа:
В този случаи при загасяне с цел почистване ще трябва доста да почаме докато запали пак
Периода е ДО (максимум) 240сек ,не виждам какво трябва да чакаш при палене на горелката , но ще чакаш малко повече при гасене.
При палене на горелката важи горният ред.70/10
:partyman:
димитар кисиов - специалист
Точно така много хора се изнервят и звънят не пали не пали ха ха
stilian20 - специалист
Тези промени ги направих защото минах на слънчогледови пелети и първия ден угасна поне 10 пъти ,след промените не е угасвала ,ако пак я видя (чуя) да угасва ще и преместя фотосензора на вратата (вече имам готова тефлонова фтулка за това) и тогава си мисля че не би трябвало да го има този проблем.
filmatoplo - майстор
Май не трябваше всеки да има достъп до настройките на тази горелка -побъркахте я ,като седи и жокера -обади се на монтажника :wink: .
DimitarD - специалист
:? Направи ми впечатление следното, вчера сутринта в 07ч загасих горелката и в 16ч реших да е почистя, вътре имаше жар и спрях да почиствам. Това ме наведе на мисълта да корегирам първоначалното зареждане на 30 секунди. Ефекта беше точно какъвто очаквах след 20 сек премина в разпалване. В това топло време, горелката работи 3-4 часа и е загасих защото термостата и термоглавите не разрешиха циркулация през радиаторите.

моите са
20/10
5/240 но не вършат работа, въпреки че са на мин/макс, може би трябва да е по-голям диапазона например 1/1200? :)

Идеята за преместване на фотосензора на вратата е много добра. stilian20, какво представлява тази тефлонова втулка?
Моя проблем идва от пелетите, а не от настройките /на крива ракета космоса и пречи/. Лошото е че имам 4 тона и или трябва да се примиря или да си пия виното вечер до горелката.
stilian20 - специалист
Втулката я направих от тефлон за да изолирам поне малко сензора от топлината на вратата която не минава 80с
затова и дължината която съм избрал е 10см.
Не съм я монтирал още защото горелката поне засега работи добре без да губи осветеността в камерата.

Прикачен файл

180806.jpg
Примерна снимка.
180806.jpg (19.97 KиБ) Видяна 2755 пъти

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: