DimitarD написа:Снощи както съм си седнал до котела гледам тв и си пия виното, горелката реши да се загаси поради липса на пламък. Погледнах, наистина беше 0, отворих вратата пламъка си беше стабилен. Когато тръгна да се загася, датчика засече осветеността. Та си мисля че от грейко ще е добре да помислят върху следният казус:Здравей колега,
Горелката си поддържа 65 градуса на Р2. Пелет, пепел или друго закрива фотосензора. За определеното време не се засича пламък и горелката преминава в режим гасене. Но по време на загасянето фотосензора отчита пламък, контролера би следвало да спре гасенето и да премине на степента според настройките /Р1, Р2 или Р3/, а не да е загася. Смятам че така ще е по икономична, като се пропуска първото зареждане. Да, помислих си че ако е принудително загасена, и при гасенето се отчете пламък ще стане омагьосан кръг. Та идеята ми е този алгоритъм да е валиден само и единствено когато няма подадена различна команда в режим auto.
аз реших този проблем като в настройките IR Level Setup първия ред му зададох >20 / 10s , а втория не го пипам <10 / 90s .Общо взето ,за да види че има горене трябва да задържи 10 секунди над 20 л ,а пък после ,за да загуби пламъка трябва минута и половина да е под 10. При мен се оправи така.Успех.