Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
zaremchichak, предимствата на Грейко са евтините пелети и ниската минимална мощност
LazarGanev написа:
zaremchichak, предимствата на Грейко са евтините пелети и ниската минимална мощност
Благодаря много
евтини пелети се означава че тя може да яде пелети с по-ниско качеството, нали?
rosso666 - специалист
Да точно така може да гориш дървесни пелети със всякакво качество лошо и добро.
Но най хубавото е че може и слънчогледови пелети да гориш а те са с двойно по ниска цена.
От изброение грейко е най добрия избор.в горната ценова граница ти е но наисти а си заслужава.няма да сбъркаш в никакъв случай.може да провериш и на термосиликат за пелетна система torch.тя също е много хубава и гори пелети със лошо качество
шоп - майстор
lz2skt написа:
Тези водопроводни тръби за вкарване на третичен въздух ли са ? Да не е имало побългаряване ?
За въздух са. Дали е вторичен или третичен зависи от разпробиването на кошницата и динамиката на въздуха.
Според мен няма побългаряване, а 100% българска изработка.
Поздравления!
dobrev - специалист
LazarGanev написа:
Всички познавачи в този форум говорят като рекламни агенти на Грейко, като изтъкват като предимство горенето на ниско качествени пелети. Като се тегли чертата да не се окаже, че с ниско качествените, освен по малка цена, печелите по голяма хамалогия и запълване с чували с пелите на всяко свободно кътче. Ами ако не ми се дават 2К лева за горелка, която може да гори и буклуци, какво да избера? Предполагам, че познавачите са монтирали и друго освен Грейко и могат да кажат няколко думи и за други горелки, като така дадат възможност на питащите да избират!
Аз съм с Бисолид 18kW, купена втора ръка, монтирана от мен / напълно в духа на форума/ на чугунен котел IMMERGAS 23kW, смятам да купя и горя качествени пелети и засега съм доволен от постигнатото!
шоп - майстор
dobrev, нормално е. Това е форум, ще има дистрибутори и монтажници, които се опитват да релкамират това което продават и това от което най-много ще спечелят при дистрибуция и монтаж. Има и опоненти, има и практици...

Всеки си има глава на раменете за да вземе решение и да си носи последствията:-)
lz2skt - специалист
До колкото знам тези чугунените полски горелки под 11 кв минимална мощност нямат,но си и зависи от горивото.Много са си хубави и солидно направени.А и който е хамалувал на дърва и въглища ,че ще изхвърля малко повече пепел на слънчогледовите ...какъв е проблемът ? Аз си взех горнооряховска,защото производителят на сл.пелети е на 500м от вкъщи.Ако живее човек в дърводобивните райони с преобладаващо производство на дървесни пелети може да си избере и друга доказала се горелка.Транспорта също е пари.Е ще му излезе по-скъпо отоплението с дървесни.От закупуването на полските ме отказа малкото място около котела,номиналната мощност...работата с въглища предполага дробилка за тях(отново пепелаци и пушаци)наличието на баластра във въглищата и други монтажни причини.Ако тук се продаваха качествени калибрирани въглища сигурно щях да си взема чугунена......
Последна промяна от lz2skt на нед ное 15, 2015 7:17 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
lz2skt, прав си напълно. Според мен трябва да се рабори с местно гориво. Аз затова от години се отоплявах с лигнитни въглища от мини Чукурово и Бели брег. Пернишките въглища също не са ми далеч, напоследък продават и въглишни пелети. За съжаление мина Чукурово я затвориха. Иначе дробилката е елементарна.

Донбаските въглища си ги поръчвам фракция грахово зърно от пристанище Лом. Там ми ги сеят и пакетират по 25 кг. Преди 7 дни докарахме на един приятел с хотел една гондола насипни 30 тона фракция 5-10мм.
lz2skt - специалист
Доста години вземам от пристанище Свищов- мокрят ги постоянно да тежат,има баластра в тях,лъжат яко в кантара...мой роднина с близо 400кг на 3 тона въглища.Отделно даваш много пари накуп за цял камион...а сега с пелетите ще си взимам месец за месец защото цената им е постоянна....и няма да ми се увижда...
шоп - майстор
lz2skt, радвам се, че сте намерили оптималният вариант за Вас. Аз съм малко песимист, че цената на пелетите е относително стабилна. Следя цената на твърдите горива и знам, че зимата се клатят яко закъсалите.

За мен не е проблем да дам парите накуп и да купя горивото още април-май, когато цените са най-ниски. Имам 100м2 топъл склад.

Не бих си купил мокри въглища, отивам с камион, знам му тарата, мерим на ел. кантар, оглеждам въглищата, които са или на депо или в баржата и товарим. Ако сеем фракция става пред очите ми. фадромата товари и по прахта се вижда колко са сухи.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: