Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
lov - майстор
Та да си призная онзи ден за пръв път видях че се продават такива пирони. Иначе съм виждал но по палета и разни други сандъци от машинарии но явно ковани с пневматика. Нямат вадене без да строшиш дъската. Та понеже ми се налагаше да кова една обшивка ама както дъските така и гредите добре промазани с масло. Докато заковеш единия и другия изкача :lol: Шегувам се ама наистина понякога главата почва да се показва. Та взех едни такива 7см но голям зор с коването. Ай го изкривиш малко и няма забиване по лошото е че най често се чупи.Бе голям зор видях. Аз ли попаднах на калпави но в тоя материял девятки забивам с един удар на теслата :)
Та питането ми е когато се използват такива трябвали да се ползват примерно по къси заради повишеното съпротивление на изваждане. И вообще някакви съвети и за витите гвоздеи. Не че видях да се продават вити ама дали на практика си заслужава замяната от към здравина щото разликата в цената е мижава. Дали си заслужават псувните от ударените пръсти. :x
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В магазина на завод ЖИТИ, Русе, има такива вити пирони. Не знам как се забиват, не съм ползвала. Може по-къси, нали не се измъкват
lov - майстор
За забиването видях голям зор по едно време мислех да бягам отново до магазина и да купувам други щото 3 оки са си бая нещо дето заминаха. По едно време почнах да псувам като каруцар с трийсет годишен трудов стаж :lol:
То някъде съм срещал едни таблици за здравината на сглобката но сега не мога да ги намеря но нямам и спомени дали имаше и такива. Та интересно ми е по къси и с колко могат да се намалят.
Илчо Илиев - майстор
Пробвал ли си да забиеш кламер 30-35мм с чук?
Същата работа е и с тези пирони, те са за пневматично забиване,могат да се бият с пистолет,но си има и машини за сглобяване на палети,там принципа е същия...

П.П. що не ползва види,малко по-скъпо щеше да е ,но проблема с ''вадене'' нямаше да го има...
lov - майстор
А пробвал ли си да завиеш 3 кила видии. :lol: Щото аз съм пробвал и не е никак лесно :x
Аз обшивката я направих по точно преправях щото майсторите на времето изпили май парите за пироните :x На 3-4 дъски една закована с карфици а останалите наредени просто отгоре. То си беше точно за темата абсурди но както и да е.
Та за машинното забиване ми е ясно а след като се продават и насипно си мисля че са за ръчно забиване. просто не знам дали попаднах на калпави щото са си спестили материала и си бяха доста тънички и накатката ги прави още по по зле. Накои не дава просто върха да тръгне и се пречупва. Та въпроса ми е ако в случая трябва да се ползват 7 см при накатените колко би била минималната дължина.
toolegittoquit - майстор
Аз ако бях на теб, щях да си редя винтове за дърво с винтоверта и това е.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Или са калпави гвоздеите или ти не умееш да забиваш гвоздеи
Кривиш, удряш неравномерно и въртеливо, почукваш и подобни заиграванки
lov - майстор
toolegittoquit написа:
Аз ако бях на теб, щях да си редя винтове за дърво с винтоверта и това е.

Тинки пак на всяко гърне мерудия :lol: Кат даваш такива акъли на пролет ще взема да те цаня за майстор да ми завиваш винтове. Ама ще си носиш инструменти и ако за два дена не ги завиеш няма да ти платя.
n_a написа:
Или са калпави гвоздеите или ти не умееш да забиваш гвоздеи
Кривиш, удряш неравномерно и въртеливо, почукваш и подобни заиграванки
Не съм толкова дърт и още не ме е хванал паркинсона :razz: А и още в началото писах че по дълги успявам като за показно да ги забивам само с един удар.
pipilica - майстор
Че колко са 3 кила винтове, взимаш едно такова и газ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5iDyoGjN80w[/youtube]
Chefo77 - майстор
lov написа:
Кат даваш такива акъли на пролет ще взема да те цаня за майстор да ми завиваш винтове. Ама ще си носиш инструменти и ако за два дена не ги завиеш няма да ти платя.
Не може да донесе инструмент. Затвориха веригата, от която си купува марковата техника (Пени). :lol:
Но иначе не е проблем 3 кила винтове да се завият за два дни :wink:

Тема "Накатени и вити пирони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: