Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Andri01 - майстор
Като откачиш датчика на СК излиза грешка на панела,нали? И тогава спира п-та?А иначе показанията от двата датчика са си нормални при работа,само дето не спира п-та? :?
diterh - напреднал
Като откачих датчика на солара, помпата на мига спря. Грешката я видях след това, защото управлението е в кухнята. Преди това си показваха нормални стойности: солар<бойлер = помпата работи! Днес обаче, с новия датчик на панела, в 19:10ч. заварих 57гр. в бойлера, 33 в солара, и не работеща помпа. Чак не смея да го кажа на висок глас,но мая проблема се реши.
Andri01 - майстор
Интересно: индикация нормална,а релето задействано!? Принципно: датчик-сигнал-и после се разделя на двеиндикация и към релето/ в зависимост от темп. разлика/ . Излиза,че индикацията е некоректна!? :? Значи ще черпиш,че не съм познал. Икономиса помпата :).
diterh - напреднал
След 9 дни, безпроблемна работа на системата, тази вечер установих, че всичко си е както по старому. 36* в бойлера,(в 14 ч. беше 46) 33* в колектора и помпата си бръмчи...Всички компоненти в системата са проверени. Контролер, датчици, помпа. На последната и мерих ампеража, преди три дни: 0,11, 0,13, 0,16 А, при трите степени. Според приятел електротехник, помпата е на 100% изправна. Освен кабелите, друго не остана. Захранващия идва от входа на бойлерния ключ, през управлението и от там директно в помпата. Кабела на бойлерната сонда има само една снадка, чрез лустер клема в разкл. кутия в ПГ. Тази на колекторната е снаждан на 3 места. Веднъж в кутията и на още две места на горе, чрез усукване. В последните две снадки ми е надеждата. Ще ги припоя за сигурност. Дано там да е проблема! :?
Andri01 - майстор
В кой град си? Пробвай управлението/ старото-нали имаш 2 бр / на "сухо"-два датчика и лампа. Да видиш как ще работи-дали изключва веднага.
nilro - специалист
Помпата,както казваш "бръмчи".Може да бръмчи,но да не върти,защото на "умното" управление е включена функцията за модулация на помпата!
Andri01 - майстор
Помпата "бръмчи" или върти водата в системата? И друго-виж настройките на управлението-да не би да имаш задействана функция"охлаждане на СК"?И тя да ти прави номера?Въпреки,че е малко вероятно-9 дена да работи като хората и на 10-я...фал!? :?
diterh - напреднал
Благодаря отново на всички!
В действителност помпата е доста тиха. Използвах "бръмчи", като нарицателно затова, че продължава да работи. Има и индикация: два червени светодиода в контролера. Освен това, от 14:30 до 19ч. доволно беше охладила водата в бойлера с цели 10*. Има ф-я: охлаждане на СК, но е изключена. Новото управление е сменено и върнато. От 3 дни насам, работи старото... Цели три дни, без проблем...До вчера. А днес отново всичко е наред. Е как го хващаш такъв проблем, дето: ту го има, ту го нема..? #-o
Двете снадки в кабела на КД, ще ги капна с калай още тази събота. Не ми е ясно само, как е възможно лоша връзка, да влияе единствено на момента на изключване и да се реанимира временно, при рестарт на помпата??? :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Когато връзката е лоша не можеш да предвидиш кога ще премине ток и кога не. Мобе да не е само тази лоша връзка - може да има прекъснат кабел, т.е. лоша връзка и на друго място. Не съм го пробвал това управление как се държи, но знам за интиелското, че като извадиш едната жичка на датчика на панела, помпата тръгва да върти постоянно.

Тема "Проблем със соларна система Теси!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: