Радвам се, че ви намерих, защото сте ми много полезни и интересни във всяко отношение. още повече, че съм от този тип българки - ръка да пипне-око да види (или обратното) почти всичко у дома сме си направили сами от стари мебели или от елементи, които могат да се купят от магазините. имам едно питане - дали някой не се е сблъсквал с такова нещо и моля да съвет или предложения по въпроса. имам 10-тина много качествени прозореца алуминиева дограма, които са здрави и всичко им е наред, но старите собственици като са ги поръчали не са ги ползвали и от местене насам-натам най-външната рамка е доста пострадала. според вас може ли да се купят профили и да се направят нови рамки? дали има фирма, която би направила такова нещо? или да използвам стъклопакета и да се направят съвсем нови прозорци.... Моля ви помогнете ми със съвет ....
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
NatalyTake
- специалист
28 мнения в "моля Ви за съвет за стара дограма"
kio
- напреднал
трагваш един ден и минаваш през 3-4 по сериозни фирми за дограма и питаш,незнам от кои град си за дате насоча към фирма ама то не е толкова трудно да се намерят.ако качиш снимка с повредите може да стане ясно за клакво става на вапрос.като пишеш така-рамки-и не ни насочваш.прозореца се састои от 4-рамки и стакло ако те са повредени ти остава само стакло.така че качи снимччица
NatalyTake
- специалист
Благодаря за мненията. Наистина дограмата е от преди 10-тина години и може такива профили вече да няма - не зная. прозорците са плъзгащи-не са многокамерни рамките - а са само някакви профили с гумички. за съжаление не мога да изпратя снимки. имам да правя една интериорна врата и като викна фирма ще ги питам дали могат те да ми помогнат. аз съм от София. има ли някой представа къде в София има разнообразие на профили PVC и алуминиеви? имам хубави инструменти, може пък, ако намеря профили, да пробвам да направя сама нещо....
ive1ina
- напреднал
NatalyTake, извинявай че нахлувам в темата ти, но и аз имам въпрос за стара дограма и за да не отварям сходна тема реших тук да попитам. Надявам се да нямаш нищо против, а ако е нужно ще изтрия мнението си.
Проблемът с нашата стара-нова дограма е следния; Сложена е преди 4-5 години- дървена, но не е лакирана. И незнам от липсата на лак ли, от годините ли, от слънцето или от майсторите които са я слагали, но сегашното и състояние не ни устройва. На места се е нацепила, но не много, обаче има доста фуги, които са се образували между прозорците (дано ме разбирате, че аз не съм много в час с термините).
И така мислим да я сменяме, обаче незнам тази какво да я правим. Има ли места където изкупуват дървена дограма? Защото честно казано не ми се хвърля на боклука...
Иначе има 5 големи прозорца и 5 врати
Проблемът с нашата стара-нова дограма е следния; Сложена е преди 4-5 години- дървена, но не е лакирана. И незнам от липсата на лак ли, от годините ли, от слънцето или от майсторите които са я слагали, но сегашното и състояние не ни устройва. На места се е нацепила, но не много, обаче има доста фуги, които са се образували между прозорците (дано ме разбирате, че аз не съм много в час с термините).
И така мислим да я сменяме, обаче незнам тази какво да я правим. Има ли места където изкупуват дървена дограма? Защото честно казано не ми се хвърля на боклука...
Иначе има 5 големи прозорца и 5 врати
ive1ina
- напреднал
Утре ако ми остане време ще отида да я снимам, че сега обикалям банките за кредит и главата ми пуши. Сега имам снимки, но са с телефон и е снимано от улицата, с две думи- нищо не се вижда.
Вътрешните врати на стаите са талашитени
изобщо има ли смисъл да се пробвам да ги продавам или направо да хвърлям
Ама пък ми се свидят, новички са....ама не ги искам за в къщи 
Вътрешните врати на стаите са талашитени

Тема "моля Ви за съвет за стара дограма" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература