Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
NatalyTake - специалист
Радвам се, че ви намерих, защото сте ми много полезни и интересни във всяко отношение. още повече, че съм от този тип българки - ръка да пипне-око да види (или обратното) почти всичко у дома сме си направили сами от стари мебели или от елементи, които могат да се купят от магазините. имам едно питане - дали някой не се е сблъсквал с такова нещо и моля да съвет или предложения по въпроса. имам 10-тина много качествени прозореца алуминиева дограма, които са здрави и всичко им е наред, но старите собственици като са ги поръчали не са ги ползвали и от местене насам-натам най-външната рамка е доста пострадала. според вас може ли да се купят профили и да се направят нови рамки? дали има фирма, която би направила такова нещо? или да използвам стъклопакета и да се направят съвсем нови прозорци.... Моля ви помогнете ми със съвет ....
kio - напреднал
трагваш един ден и минаваш през 3-4 по сериозни фирми за дограма и питаш,незнам от кои град си за дате насоча към фирма ама то не е толкова трудно да се намерят.ако качиш снимка с повредите може да стане ясно за клакво става на вапрос.като пишеш така-рамки-и не ни насочваш.прозореца се састои от 4-рамки и стакло ако те са повредени ти остава само стакло.така че качи снимччица
velsi - Почетен майстор
Възможно е, но зависи и какъв е използвания профил. Има стари профили, които вече не се работят... зависи кога е правена дограмата. Пък и какво значи "пострадала"? Могат примерно да се дадат за пребоядисване.
yurig - специалист
Много малко информация даваш.Дай снимки ако може защото да кажеш само алуминиева дограма не е достатъчно.Ако е студен профил няма да ти върши никаква работа.
rendo - специалист
Снимки ....... ???

Ако пък толкова ти е мерак има хабрики в софия за продажба на всякакъв вид профили .....

Но проблема е че ти трябва много точен циркуляр за да можеш да направиш както трябва рамката..
NatalyTake - специалист
Благодаря за мненията. Наистина дограмата е от преди 10-тина години и може такива профили вече да няма - не зная. прозорците са плъзгащи-не са многокамерни рамките - а са само някакви профили с гумички. за съжаление не мога да изпратя снимки. имам да правя една интериорна врата и като викна фирма ще ги питам дали могат те да ми помогнат. аз съм от София. има ли някой представа къде в София има разнообразие на профили PVC и алуминиеви? имам хубави инструменти, може пък, ако намеря профили, да пробвам да направя сама нещо....
ive1ina - напреднал
NatalyTake, извинявай че нахлувам в темата ти, но и аз имам въпрос за стара дограма и за да не отварям сходна тема реших тук да попитам. Надявам се да нямаш нищо против, а ако е нужно ще изтрия мнението си.

Проблемът с нашата стара-нова дограма е следния; Сложена е преди 4-5 години- дървена, но не е лакирана. И незнам от липсата на лак ли, от годините ли, от слънцето или от майсторите които са я слагали, но сегашното и състояние не ни устройва. На места се е нацепила, но не много, обаче има доста фуги, които са се образували между прозорците (дано ме разбирате, че аз не съм много в час с термините).
И така мислим да я сменяме, обаче незнам тази какво да я правим. Има ли места където изкупуват дървена дограма? Защото честно казано не ми се хвърля на боклука...
Иначе има 5 големи прозорца и 5 врати
Matchless - специалист
ive1ina
Има места където я изкупуват,но я вземат на безценица.Може да качиш снимки за да видим дали дървото се е изметнало,какви са тези въпросни фуги и въобще дали може да се реставрира
ive1ina - напреднал
Утре ако ми остане време ще отида да я снимам, че сега обикалям банките за кредит и главата ми пуши. Сега имам снимки, но са с телефон и е снимано от улицата, с две думи- нищо не се вижда.
Вътрешните врати на стаите са талашитени :roll: изобщо има ли смисъл да се пробвам да ги продавам или направо да хвърлям :roll: Ама пък ми се свидят, новички са....ама не ги искам за в къщи :roll:
ive1ina - напреднал
Ето и снимките, с малко закъснние :roll:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение

Тема "моля Ви за съвет за стара дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: