Начи Аристон за жалост отпадат. Бойлерите им са под налягане. С две думи - студената вода трябва да се подаде директно на бойлера и след това да премине към батерията /стандартна водопроводна мрежа/. Аз имам само един студен изход и това означава да си направя нова вътрешна мрежа /не че е невъзможно, но трябва да променям доста неща, в стената няма как да копан, само отвън/. Допълнително трябва да се осигури излаз за отводнение на вентила, който се намира в шкафа.
П.П. Намерих една стара тема:
viewtopic.php?t=13410
В последното мнение на страница 1 е дадено точно описание на това, което бе налично до петък у нас - "бойлер със собствено изтичане"
"Не знам конкретния бйлер как е, но имахме един такъв за над мивка.
Водосъдържател като на обикновен бойлер, но батерията беше по-особена. При нея, когато пуснеш топлата вода тя пуска студена в бойлера, която пък избутва топлата от там.
Дано сте разбрали. С две думи на изхода на топлата вода няма кран и е директно с атмосферата. Вътре в балона няма налягане."
Уф...когато човек не разбира не е и за тоалетната. Обадих се в сервиза на Елдоминвест. Човекът уверено ми каза, че мога да вържа обемен бойлер под налягане /0,6-0,8MPa/ спокойно към батерията на бойлер със свободно изтичане и то без вентила.
Явно самата батерия се явява в ролята на вентил..
П.П. Намерих една стара тема:
viewtopic.php?t=13410
В последното мнение на страница 1 е дадено точно описание на това, което бе налично до петък у нас - "бойлер със собствено изтичане"
"Не знам конкретния бйлер как е, но имахме един такъв за над мивка.
Водосъдържател като на обикновен бойлер, но батерията беше по-особена. При нея, когато пуснеш топлата вода тя пуска студена в бойлера, която пък избутва топлата от там.
Дано сте разбрали. С две думи на изхода на топлата вода няма кран и е директно с атмосферата. Вътре в балона няма налягане."
Уф...когато човек не разбира не е и за тоалетната. Обадих се в сервиза на Елдоминвест. Човекът уверено ми каза, че мога да вържа обемен бойлер под налягане /0,6-0,8MPa/ спокойно към батерията на бойлер със свободно изтичане и то без вентила.