Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1wvm - специалист
целта ми е само да ми даде сигнал алармата
И за колко време Ви е реакцията СЛЕД като(ако) получите сигнала.... :idea:

ПС. той хидрата,хубаво си заплю акумулатора,ама на мен пък ми се пие греяно вино с МЕД. :partyman:
hidrazin - майстор
lz1wvm написа:
И за колко време Ви е реакцията СЛЕД като(ако) получите сигнала.... :idea:
Е колко да им е времето за реакция? Колкото на охранителната фирма дето ми охранява къщата.
Два пъти изпреварвам колата им докато си отивам на къщата.
После се оказва че имало задействане. Докато дойдат и аз вече съм отключил, свалил СОТ-а и си храня кучето. :-D
:partyman:
P.S. Няма да се разберем така за меда. Акумулатора за мен, панела за теб, меда по равно. :-D
pipilica - майстор
mldm написа:
А що се отнася до кражбите не ме е страх нека опитат -целта ми е само да ми даде сигнал алармата .Ние сме 10тина "стройни" момчета които се справяме добре в такива ситуации.
Бе ти бай бабо да не те среща мечка, че знаеш ли кви мое да дойдат. Некой път не си струва да се правиш на мъж.
estorm - специалист
Някой ще ми обясни ли как се прави така, че тлф да избере? Сега гледам един стар модел и не виждам начин с едно натискане да стане. Тлф не е заключен но иска едно натискане на произволен бутон да светне дисплея второ натискане на бутона за директно избиране и трето натискане на бутона със слушалката. И това ако са спрени входящите обаждания. Иначе стават 4 натискания ако имаме пропуснат разговор. Как се решава тая задача?
kuger - майстор
С дайлър.
Преди време си купих аларма със GSM управление и оповестяване по телефона. Работи в тандем с допотопната марка Сименс С55, комуникация през порта на телефона, и още един модел на Сименс /не ми е под ръка инструкцията/.
Обаче условности - алармата на 12 волта, за телефона стабилизатор на 4,2 волта от тия 12 волта. Като система си е сложничка за построяване, но си работи добре. Аз побърках комшиите с такава, оказа се, че съм блял баирите и картата и беше изтекъл срока. Но това важи и за дайлърите.
При наличните на пазара дайлъри със СИМ карта, тази не си струва галимацията.
Но, за мазохисти, като мен става. Ако искаш мога да ти снимам какво съм натворил. "Естествено" обемен монтаж, т.е. всичко хвърчащо, но работещо :-D
Предимството и е, че почти всеки има стари телефони по кашоните. Цената също, около 40-50 лв.
Абе, не си струва :sad: Ако я имаш бива, но .... играчка си е.
estorm - специалист
Аз вече разкостих тлф и извадих изводи за трите бутона . Ще да има начин някак си да се свързват последователно по за секунда.
hidrazin - майстор
Не ти трябват три бутона а само един. Намери си някоя стара NOKIA.
Там ги няма тези циркове да ти светне дисплея, второ за директно избиране че и трето със слушалката.
Сега пак пробвах за да съм сигурен дали помня правилно. :-D
Например при записан някакъв номер на 2-ра позиция за бързо избиране, като натиснеш и задържиш бутон "2" направо тръгва да го избира.
Подробност - автоматичното заключване на дисплея трябва да е изключено, както и входящите обаждания.
Също така е добре тоя номер да не си го давал на никого и да не си го ползвал.
Друга подробност - сега пробвах и с някакъв Samsung - не става.
Още една подробност - до преди време GSM-ите бяха два вида - NOKIA и други. :lol:

DMN - майстор
hidrazin написа:
Не ти трябват три бутона а само един. Намери си някоя стара NOKIA.
Там ги няма тези циркове да ти светне дисплея, второ за директно избиране че и трето със слушалката.
Сега пак пробвах за да съм сигурен дали помня правилно. :-D
Например при записан някакъв номер на 2-ра позиция за бързо избиране, като натиснеш и задържиш бутон "2" направо тръгва да го избира.
Подробност - автоматичното заключване на дисплея трябва да е изключено, както и входящите обаждания.
Също така е добре тоя номер да не си го давал на никого и да не си го ползвал.
Друга подробност - сега пробвах и с някакъв Samsung - не става.
Още една подробност - до преди време GSM-ите бяха два вида - NOKIA и други. :lol:

Така е, снощи и аз го направих това като четях темата и се чудех как да стане, и пробвах с Нокиа, че около мен(вкъщи) само нокии, останали в достоен резерв на смартфоните :-D . Но не дадох мнение, че бях пред заспиване и да не объркам нещо човека :)
estorm - специалист
Благодаря много! Аз също имам 2 нокии но тъй като само LG то бе с батерия подхванах него. Значи проблема е решен.
hidrazin - майстор
Само като предложение - лесно можеш да имаш и един обратен канал.
Примерно да си пуснеш ламбите в обекта през телефона за известно време. :-D

Тема "Аларма на пчелин- направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: