Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
В. Петров - специалист
pavelari написа:
ДОКАЗАТЕЛСТВО НОМЕР 2

текстовия файл има 1023 символа /файла 4.txt/

След като добавя още един символ и дам save /един бит/ то става 1024 или 1Кb - E Гугол и Майкрософт ли са по-добри или онези електротехниците - кажи им да се гръмнат от мое име.

Правилото за 2 на н-та степен важи и при битовете а не само при байтовете, защото като умножим байта по 8 нещата би трябвало да се запазят...

Абе не си късай дипломата щото си електротехник....

Ако нещо не ми вярваш нарави експериманта - докато достигнеш гигабит.
Ти му думаш - оно рупа ли, рупа. :shock:
В дипломата ми пише - "Инженер по комуникации". :wink:
"Правилото за 2 на н-та степен" е било жаргон, а не стандарт до преди 8 години и вече не съществува. От тогава съществува официален стандарт на IEC. Това правило се е използвало само в някои случаи - например за обем на някои, но не всички памети. За скорост на информационен поток не се е използвало никога и никъде. В картинките отдолу се вижда, че Гугъл е на моето мнение, а да се дава Майкрософт като еталон и да се ползва като опитна постановка ми се струва най-малкото непрофесионално.

Понеже много се отдалечихме от темата: "Подредба на жичките на LAN кабел в буксата", отворих нова тема.

Прикачен файл

1000mbits.jpg
1 gbit/s 1000 kbit/s
1000mbits.jpg (165.2 KиБ) Видяна 13288 пъти

Прикачен файл

1024mbits.jpg
1 gbit/s 1024 kbit/s
1024mbits.jpg (175.16 KиБ) Видяна 13289 пъти
Последна промяна от В. Петров на чет юни 05, 2008 4:37 am, променено общо 2 пъти.
pavelari - майстор
ти направи ли експеримента до 1024 или не

Аз съм 100% сигурен, че и тези дето пишат тук - до 100% имат моя случай - 1023 b са си 1023 b и 1024 b = 1 Kb

A като получаваме 1 Mb значи 1024 Кb интернет - теб като по-хитър дано те шейпнат на критерий 1000

Къде вашият комп показва Kib ?!?!??! Освен в нета когато търсите отговора на темата?!?!?

Електротехниците на Петров ли ви доставят нет, че ви го ограничават на 1000 а не на 1024 примерно ?!? Като почнат да правят компютри ще се съглася с Петровите мисли......

А бе вие полудехте ли?
mitko_rupite - специалист
За да не отрям нова тема ще питам тука ..

Взимам Интернет от Broadband router - Qubs със LANкабел/около 20 метра / и букси RJ 45 ...

Изображение

-------------------------------------------

жичките в буксите са свързани както е показано на картинката ..

1. Ако ОТРЕЖА кабелчета от КРАЧЕТА - 4, 5 , 7 и 8 - ще имам ли интернет ??

2. Ако разместя кабелчета 1 и 2 в първата букса .......... и същите кабелчета във втората букса -- ще работи ли кабела ???

3. Искам да наддам LAN Кабела с още няколко метра .... има ли ЖЕНСКИ букси RJ 45 че неможах да видя в нета ..????

4. На колко метра може да се откара сигнал от РУТЕРА с LAN абел - без усилвател ???

Благодаря за жокерите предварително ..
Master_Kenobi - V.I.P.
mitko_rupite написа:
3. Искам да наддам LAN Кабела с още няколко метра .... има ли ЖЕНСКИ букси RJ 45 че неможах да видя в нета ..????

4. На колко метра може да се откара сигнал от РУТЕРА с LAN абел - без усилвател ???

Благодаря за жокерите предварително ..
Има женски букси RJ 45. Наставял съм кабел така до около 15 м. и работи без проблем.
Последна промяна от Master_Kenobi на пет мар 13, 2009 7:41 pm, променено общо 1 път.
bobykafe - специалист
Има преходници женско- женско, като този
Изображение
Благодаря и за разклонителната розетка намерих вече ...

Също пробвах и доста със разместване на позиции в БУКСИТЕ RJ45... но ще Ви пиша какви размествания на жичките правих и до какви изводи стигнах -- но утре че сега много бързам

.
Ето и отговорите до които стигнах с ПРОБИ .

Да изпробвах го -- резнах жичките и кабела работеше ...

2. Ако разместя кабелчета 1 и 2 в първата букса .......... и същите кабелчета във втората букса -- ще работи ли кабела ???

Да работи !!!

Да Букси има купих същата като на колегата bobykafe

Аз откарах на 60 метра и работи ... като кабела е на две парчета и е свързан по средата със женска РОЗЕТКА /женска букса за RJ 45 /
----------------------------
Ето и няой НЕВЕРОЯТНИ неща .....които пробвах след като похабих няколко букси .... :)

Пак слагам Картинката за да е ЯСНО

Изображение

Размествам Жички 1 и 2 във първата букса .... Без да барам нищо друго !!! ---- кабела работи !!!!

--------------
Изображение

Днес преди да съединя двата кабела -- викам чакай с Ом метъра да видя тази Женска розетка как прехвърля --- би требвало да е като се включат двете RJ букси - да прехвърля
1-1
2-2
3-3
4-4
5-5
6-6
7-7
8-8
е Да АМА НЕееее
розетката прехвърля по следния начин
вход 1 ... ... .... вход 2
1------------------------ 3
2------------------------6
3------------------------1
6-------------------------2
----------------------------------
4,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,4
5,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,5
7,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,7
8,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,8

Свързвам кабела през розетката и си БАЧКА и в момента бачкам през негооо ....
Демек кво излиза най накрая че Крачета /PIN/ 1,2,3и 6 от Букса 1 може да са свързани със 1,2,3 и 6 от Букса 2 по Безразборен начин :shock:

.
rulom - модератор
И тук ще помоля следващите постове да бъдат само по темата!
Благодаря!
bobykafe - специалист
В случая ти се е паднал "интелигентен" рутер, който усеща кръстосания кабел и си обръща чифтовете. Стандартното свързване компютър- мрежово устройство е точно както е на картинката. При свързване компютър- компютър се налага размяна на оранжевия и зеления чифт- нарича се "кръстосан кабел". Ако свързваш компютър с компютър, тогава задължително се спазва подредбата на жичките
1 3 бяло- оранжево
2 6 оранжево
3 1 бяло- зелено
4 4 синьо
5 5 бяло- синьо
6 3 оранжево
7 7 бяло- кафяво
8 8 кафяво
Идеята за точната подредба е за намаляване на външните влияния. При добре свързан кабел без снадки и допълнителни букси ще покриеш и над 100 метра.
Ще работи- стандарта 100 Mbit използва само 1,2,3 и 6 крак
Размествам Жички 1 и 2 във първата букса .... Без да барам нищо друго !!! ---- кабела работи !!!!
Ще имаш проблеми... на мой познат му бяха свързали така кабела поради грешка... не му повярвах че е имало връзка.
bobykafe написа:
В случая ти се е паднал "интелигентен" рутер, който усеща кръстосания кабел и си обръща чифтовете..
Явно не само РУТЕРА е интелигентен .... Щото по рано с тоя Кабел със разместени жички 1 и 2 в първата букса ... "носеше " сигнал от кабелен модем до РС то
.....
bobykafe написа:
Ще имаш проблеми... на мой познат му бяха свързали така кабела поради грешка... не му повярвах че е имало връзка.
Е точно за това говоря че НЕ е ЗА Вярване но пък повече от 1 год тва разместеното кабелче е било между Кабелния модем и РС то .... а сега Между Кабелния Модем и РУтера ..... но за проба го връзвах и между Рутера и С то ...... ВИнаги РАБОТИ !!!

Успех на Всички :thumbs:

.

Тема "Подредба на жичките на LAN кабел в буксата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: