Най - вълнуващия въпрос зимно време.
XpacTa - специалист
Честно казано и на мен предложението за изкупуване на котела в началото на зимата ми се струва безумно. Виж ако бяха предложили да върнат парите след края на отоплителния сезон бих казал че постъпват по европейски. В момента просто извиват ръцете на клиента.
n_stankov - помощник
XpacTa написа:
Честно казано и на мен предложението за изкупуване на котела в началото на зимата ми се струва безумно. Виж ако бяха предложили да върнат парите след края на отоплителния сезон бих казал че постъпват по европейски. В момента просто извиват ръцете на клиента.
Привет!

Правя едно уточнение - предложението на ГРЕЙКО ВКЛЮЧВА опцията за обратно изкупуване след отоплителния сезон. ТОВА Е ЖЕСТ, КОЙТО ОЦЕНЯВАМ ВИСОКО!

Чак ме е яд, че не реагираха адекватно веднага, ами трябваше да бъдат провокирани. Чадърът, който слагат над дистрибуторите си (в частност на "НОРБАС") им играе лоша шега. Сега волно или неволно се стигна до уронване имиджа на производителя заради неадекватните реакции на дистрибутора (и вероятно недостатъчно прецизен контрол от страна на производителя при окомплектоването).
С риска пак да се повторя, ще кажа, че проблемите на ГРЕЙКО са в контрола на окомплектоването, в контрола на качеството, в логистиката, в администрирането и в дистрибуцията. Да, имат доста кусури и с качеството, но . . . ако за мен са силно казано сериозни, за повечето потребители са пренебрежими.
milo65 - специалист
Не искам да адвокатствам на Норбас, нито да се превръща това в реклама, но аз имам точно обратното впечатление и съм доволен от свършеното от фирмата дистрибутор- горелката беше поставена в уговорения ден и час, без никакви изненади и неудобства за мен, предвид и това че предварително и подробно ми бяха разяснени детайлите относно- ниското кпд на котела ми и възможния по-голям разход, свързан с това. Дистрибутора винаги, когато му е било възможно, се е отзовавал на многобройните ми въпроси. В последствие от същия човек бяха монтирани още три горелки на котлите на мои приятели, които са доволни и нямат проблеми. Последната монтирана горелка е отпреди месец на комшията- перфектно свършена работа. Форумът и най-вече хората, участващи активно със знанията си в него, ми помогнаха за това да разбера логиката на работа на горелката и съответно да постигна най-ниския възможен разход при моите условия и същевременно да ми е топло. Благодаря им!
С горното не опровергавам и не подлагам на съмнение написаното от колегата, а изразявам мнението си.
Ruseff - специалист
Да, имат доста кусури и с качеството, но....

Явно колегата не се е сблъсквал наистина с "кусури".От прочетеното дотук си правя изводи,че тъй наречените кусури с качеството не са производствен дефект,а са предизвикани от монтажника.Нали се сещате,че ако производителя наистина не е читав,тука щеше да е тирада от недоволни клиенти.Лично мнение.
шоп - майстор
Ruseff написа:
Да, имат доста кусури и с качеството, но....

Явно колегата не се е сблъсквал наистина с "кусури".От прочетеното дотук си правя изводи,че тъй наречените кусури с качеството не са производствен дефект,а са предизвикани от монтажника.Нали се сещате,че ако производителя наистина не е читав,тука щеше да е тирада от недоволни клиенти.Лично мнение.

Е много бързате всички. Та горелките са на пазара само от няколко отоплителни сезона, котлите от още по-малко време. Вече има доста отзиви за прогорени и пукнатини глави на горелки, документирани със снимки. Нека минат поне 10 години и ще теглим чертата.

То и аз бях доволен 18 години от самоделен стоманен котел от 8мм ламарина, но протече:-) Но в това всъшност няма нищо лошо..просто еволюция и нормален ход на нещата( стига да не ти протече котела зимата и децата да ти мръзнат:-(
А то котел и горелка дефектират винаги зимата , защо ли? :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Вратата е недопустимо да не се затваря и трябва да се оправи, независимо каква е причината и кой е виновен - дали производителят (не вярвам), дали при транспорта или нещо при монтажа. Това трябва да го направи монтажника (сервиза), той затова е оторизиран да се справя с такива проблеми. Колкото до пепелника - нямаше да се наложи рязане, ако горелката беше монтирана на левия или десния борд на котела, където е предвидено да бъде. Все пак производителят е предвидил, че има всякакви тесни котелни пшомещения и е дал възможност за компромисен монтаж и на долна врата, което се случва много рядко, но е възможно. Е, сега за такъв компромисен монтаж няма да се разработва нов пепелник. За сравнение пепелника на ератовския Бисолид е фабрично без едната си страна - при смяна на горивото от дърва на пелети пепелника трябва да се обърне със задната част (която е без борд) напред, за да се събере горелката. По въпроса за порта за връзка с компютър - никъде производителят не е рекламирал нито в сайта, нито в паспорта, че собственика на горелката може и трябва да го ползва - той си е по принцип за сервизна намеса. Така, че никой не може да твърди, че е бил подведен или излъган. Други производители на горелки също ползват този контролер, но не съм чул и те да рекламират такава възможност
upr
Aми никъде не е написано, че монтажът на горелката на вратата е "компромисен монтаж" и какви са недостатъците на компромиса. Изглежда съм имал късмет, че реших в последния момент горелката да е отстрани.
А относно управлението - няма да стане хубаво докато не стане PID или с размита логика. И да не се клечи, докато се задават параметрите.
Ето една лесна за реализиране идея от мене - да има възможност в различните часови зони да се задава различна температура на водата на котела. Ще е полезно нещо.
Лелеееее,ко стана тука бе?!!
...........първо мнение..........орива орталъка някакъв , та и продължава.
Дано му олеква някак...
Сега и предложение за нещо размито...с едва пето мнение
Намек , като реклама , на нещо ,което се е дискутирало вече .
Егаси случката! Нормално.
n.ganev - майстор
upr написа:
Aми никъде не е написано, че монтажът на горелката на вратата е "компромисен монтаж" и какви са недостатъците на компромиса. Изглежда съм имал късмет, че реших в последния момент горелката да е отстрани.
А относно управлението - няма да стане хубаво докато не стане PID или с размита логика. И да не се клечи, докато се задават параметрите.
Ето една лесна за реализиране идея от мене - да има възможност в различните часови зони да се задава различна температура на водата на котела. Ще е полезно нещо.
Колега, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИШ ДАДЕН ПРОДУКТ е редно да знаеш какво ти трябва. Не знам от колко време си с горелка на пелети, но преди години дори се радвахме да има някаква визуализация, да не говорим / пишем /, че има и такива продукти при които първо подлагаш килимче хем да видиш дисплея хем :prayer: за да тръгне, а ценовата разлика е минимална.
Относно " компромисният вариант " за монтаж, бих написал че в повечето случаи е така. Лично аз при монтаж на горелка Грейко предпочитам страничен монтаж по простата причина че може да се изхвърли пепелника по време на работа без притеснения. При повдигане на чугунки правя монтаж дори под фукса но там има други заигравки.
И накрая не виждам от какво е недоволен колегата при условие, че Първо - се страхува че ще остане без гаранционно обслужване и не споменава дистрибутора а в същото време е Голям ЕРБАП че Видите ли кво ша стане, Второ - Ще изкара отоплителният сезон с нов котел и ще има възможност да го ритне и да си вземе парите а на есен или след една година по това време да реве отново и така всяка зима. Трето - след като прочетох всичко не разбирам как някой с толкова свободно време да пише такива дълги постове и мейли не е намерил време да отиде и да види какво ще купува?
Добре - след като е недоволен от дистрибутора то да го беше споменал отначало както и предложението на производителя.
Не вземам ничия страна и не оправдавам никой защото ми остана малко време да почета и виждам че всичко се предлага " на ден по лъжичка ".
Последна промяна от n.ganev на съб дек 05, 2015 10:12 am, променено общо 1 път.
Използвам RB50, монтирана миналата година на Viadrus U26 с камера, поставена под котела. Доставката и преработката са от НОРБАС.
Много съм доволен. Препоръчвам ги на всичките си познати.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: