Най - вълнуващия въпрос зимно време.
turbolator - помощник
В крайна сметка ,никой не можа да ми каже, :rolleyes: защо се образува толкова дебел катранен налеп в основата на горивната камера,колкото почти супена лъжица с дебелина 7-8 мм в най изпъкналата част??
judas - специалист
alex_serviz написа:
Вече не е хванато с тел, а по-културно с планки, за по-лесно демонтиране.
Много е изправен шнекът, не пуска ли много малки дози? Да взема и аз да изправя моя?
LazarGanev - "Велик майстор"
turbolator написа:
В крайна сметка ,никой не можа да ми каже, :rolleyes: защо се образува толкова дебел катранен налеп в основата на горивната камера,колкото почти супена лъжица с дебелина 7-8 мм в най изпъкналата част??
Образува се от продължително стоене в режим Суспенд/поддържане. Карайте котлите да работят на по-висока мощност
alex_serviz - специалист
judas написа:
...Много е изправен шнекът, не пуска ли много малки дози? Да взема и аз да изправя моя?
Наблюдавай първоначалното зареждане с пелети ( Fload ). При мен ( когато шнека беше под 45 градуса ), от време на време излизаше едно малко "х"-че на дисплея пред шнека. Спира да върти големия шнек ( от бункера ) и след няколко секунди изчезва "х"-чето и големия шнек си възобновява работата. Лошото беше, че по някога ( много рядко, но ми се е случвало ) в следствие на гореописаното системата ми е блокирала ( изписва Peleti jam ).
Обяснението ( на Лазар ) беше, че големия шнек пуска много пелети ( големи дози ) и малкия не успява да ги транспортира до огнището. Пелетите се натрупват и върха им стига до оптодвойката и т.н.
За това изправих големия шнек - с цел да пуска по-малки дози пелети ( пак по съвет на Лазар ).
При теб ако не забелязваш гореописания проблем - няма нужда от коригиране ъгъла на шнека.
turbolator - помощник
LazarGanev написа:
turbolator написа:
Образува се от продължително стоене в режим Суспенд/поддържане. Карайте котлите да работят на по-висока мощност
.Аз мислех ,че е от пелетите ,понеже са иглолистни-повече смоли,добре де сега в това време на колко да го оставя в момента съм го направил на 61 гр.,а помпата спира или тръгва на 40гр.
DimitarD - специалист
stilian20 написа:
има и онлине вариант

Цел ден се боря с този онлине вариант. Свързах се с рутера, WIFI връзката между лаптопа и горелката е много стабилна, но програмата за мониторинг ми дава грешка. Ако някой колега има файлчето с разширение ini, моля да ми го прати / za win10/
filmatoplo - майстор
Мой приятел свърза компютъра към горелката, излезнаха там екраните но не съм сигурен дали се получи понеже не видях страницата за настройките и не видях диаграма.
димитар кисиов - специалист
turbolator написа:
LazarGanev написа:
turbolator написа:
.Аз мислех ,че е от пелетите ,понеже са иглолистни-повече смоли,добре де сега в това време на колко да го оставя в момента съм го направил на 61 гр.,а помпата спира или тръгва на 40гр.
Много ниска температура на помпата имаш ли контрол от стаите на котела
turbolator - помощник
димитар кисиов написа:
turbolator написа:
LazarGanev написа:
Много ниска температура на помпата имаш ли контрол от стаите на котела
Единствено- термовинтили,за стаен термостат го коментирахме при монтажа с техника и той ми каза ,че горелката щяла повече да се нашашква и със стайния термостат.А,помпата съм я оставил така,понеже ,преди когато го оставях на таймер по-бързо ми развърташе водата,пък и 40 гр. за радиатора са си не малка температура,не знам кое е по - добро да е към 50 или на 40гр.помпата.
kalin72 - майстор
Ако сложиш трипътен винтил за малък кръг на котела, мисля си, че разходата ти ще падне много, и към радиаторите ще се пуска умерена температура, докато към котела ше ходи висока температура, тоест, ще работи оптимално. Само незнам горелката как ще работи при това положение...постоянно ли, или на дълги почивки, и кое е по-икономично?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: