В крайна сметка ,никой не можа да ми каже,
защо се образува толкова дебел катранен налеп в основата на горивната камера,колкото почти супена лъжица с дебелина 7-8 мм в най изпъкналата част??

turbolator написа:В крайна сметка ,никой не можа да ми каже,Образува се от продължително стоене в режим Суспенд/поддържане. Карайте котлите да работят на по-висока мощностзащо се образува толкова дебел катранен налеп в основата на горивната камера,колкото почти супена лъжица с дебелина 7-8 мм в най изпъкналата част??
judas написа:...Много е изправен шнекът, не пуска ли много малки дози? Да взема и аз да изправя моя?Наблюдавай първоначалното зареждане с пелети ( Fload ). При мен ( когато шнека беше под 45 градуса ), от време на време излизаше едно малко "х"-че на дисплея пред шнека. Спира да върти големия шнек ( от бункера ) и след няколко секунди изчезва "х"-чето и големия шнек си възобновява работата. Лошото беше, че по някога ( много рядко, но ми се е случвало ) в следствие на гореописаното системата ми е блокирала ( изписва Peleti jam ).
LazarGanev написа:.Аз мислех ,че е от пелетите ,понеже са иглолистни-повече смоли,добре де сега в това време на колко да го оставя в момента съм го направил на 61 гр.,а помпата спира или тръгва на 40гр.turbolator написа:В крайна сметка ,никой не можа да ми каже,Образува се от продължително стоене в режим Суспенд/поддържане. Карайте котлите да работят на по-висока мощностзащо се образува толкова дебел катранен налеп в основата на горивната камера,колкото почти супена лъжица с дебелина 7-8 мм в най изпъкналата част??
stilian20 написа:има и онлине вариант
turbolator написа:Много ниска температура на помпата имаш ли контрол от стаите на котелаLazarGanev написа:.Аз мислех ,че е от пелетите ,понеже са иглолистни-повече смоли,добре де сега в това време на колко да го оставя в момента съм го направил на 61 гр.,а помпата спира или тръгва на 40гр.turbolator написа:В крайна сметка ,никой не можа да ми каже,Образува се от продължително стоене в режим Суспенд/поддържане. Карайте котлите да работят на по-висока мощностзащо се образува толкова дебел катранен налеп в основата на горивната камера,колкото почти супена лъжица с дебелина 7-8 мм в най изпъкналата част??
димитар кисиов написа:Единствено- термовинтили,за стаен термостат го коментирахме при монтажа с техника и той ми каза ,че горелката щяла повече да се нашашква и със стайния термостат.А,помпата съм я оставил така,понеже ,преди когато го оставях на таймер по-бързо ми развърташе водата,пък и 40 гр. за радиатора са си не малка температура,не знам кое е по - добро да е към 50 или на 40гр.помпата.turbolator написа:Много ниска температура на помпата имаш ли контрол от стаите на котелаLazarGanev написа: Образува се от продължително стоене в режим Суспенд/поддържане. Карайте котлите да работят на по-висока мощност.Аз мислех ,че е от пелетите ,понеже са иглолистни-повече смоли,добре де сега в това време на колко да го оставя в момента съм го направил на 61 гр.,а помпата спира или тръгва на 40гр.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: