• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
s_s1 - специалист
До сега с какво сте се отоплявали? Какъв е бил разхода средно за един зимен сезон?
andy_forresite - майстор
С горнооряховска комбинирана печка на дърва. Пет кубика ми стигат за двете стаи и един 80 л Елдом. Гори 6 часа в работ и дни и по 12 някъде в почивните. С тази печка за 30 мин става приятно топло - 22-24. Сега е 0 гр навън, при мен е 24,5 с отворен радиатор докрай и слагам по кило дърва на час. 62 гр изходяща и 52 градуса на връщащата се вода.
bobi8008 - напреднал
Здравейте на всички.
1 ва год на пелети.
Котел Дедитрих34 клв. Горелка Фероли П7. Къща последен етаж отоплявам 100 кв. 6 стай и баня и бойлер 100 л. 8 ал радиатора+ бойлера. Пвс дограма и вата с картон на тавана. Без изолация само измазана отвътре и отвън.
Нещо е много голям разхода 4 чувала по 15 кг на 24 часа. Нещо аз ли бъркам или настройки или пелети. На котела му добавих и плочи да не бяга топлината през комина сега не е жега в при котела. :-D На радиаторите сложих и термоглави още като монтирах горелката. В момента работи постоянно независимо че радиаторите изключват. Настроени на 22градуса. Но горелката си гори на първа степен дали заради бойлера но не изключва. Сега е на 3 степен и 65 градуса. Единствено съм пипал в настройките т 07 от 15 на 19 сек е в момента. Пелетите са добри нямят шлака. Но разхода ви е голям 4 чув за 24 часа.
Ако може малко помощ ще съм благодарен.
lz2skt - специалист
Ще трябва да се разработи кутия за п.горелка за Дитрих .Ако не ти пречат ръцете по мнение на няколко хора подобна може да се изработи.Проблемът е точното срязване на вратата и димоотвод ,който да завърти обратно д.газове към вътрешността на котела и евентуално да се направи ход на газовете с огнеупорни тухли или чугунени плочи.Тъй като подобна кутия ще е изцяло експериментална ще трябва технически грамотен да я изработи.За съжаление за подобна поне аз нямам инфо или снимков материал.
bobi8008 - напреднал
Може и да си прав но след като сложих чугунените плочи вътре в котела мога да си сложа ръката на димоотвода а преди неможех т.е . Това ми е помогнало доста и вече при котела я няма тази топлина.
miroki - майстор
andy_forresite написа:
С горнооряховска комбинирана печка на дърва. Пет кубика ми стигат за двете стаи и един 80 л Елдом. Гори 6 часа в работ и дни и по 12 някъде в почивните. С тази печка за 30 мин става приятно топло - 22-24. Сега е 0 гр навън, при мен е 24,5 с отворен радиатор докрай и слагам по кило дърва на час. 62 гр изходяща и 52 градуса на връщащата се вода.
Не знам как го постигаш. С печка прити, а преди и с Терма, 5 кубика само, ако 3 месеца е на климатик. Иначе 8-10 кубика на трупи.
Печката работи само в една стая без в. риза, с изолация. Средно по 20 часа на ден. Изгася посред нощ, до към сутринта. Иначе не е топло. От време на време се отваря към преходна кухня.
Тази година рай за климатиците, поне до сега.
bobi8008 - напреднал
Добавих и малко снимки на системата

Прикачен файл

2015-12-13 12.17.27.jpg

Прикачен файл

2015-12-13 12.18.35.jpg

Прикачен файл

2015-12-13 12.19.07.jpg
bobi8008 - напреднал
Да не би термостата който пуска помпата да има важна роля щото сега го увеличих на 57 и тогава да спре помпата гопелката поработи още малко на 1 степен и угасна. Температурата на водата беше 60 гр
andy_forresite - майстор
miroki написа:
Не знам как го постигаш. С печка прити, а преди и с Терма, 5 кубика само, ако 3 месеца е на климатик. Иначе 8-10 кубика на трупи.
Печката работи само в една стая без в. риза, с изолация. Средно по 20 часа на ден. Изгася посред нощ, до към сутринта. Иначе не е топло. От време на време се отваря към преходна кухня.
Тази година рай за климатиците, поне до сега.
С дървета бук докарани август-септември, по 6 часа в работен ден, с три чугунени руски радиатора 400/1200 - един при печката за буфер и отопление като е много студено и два в другата стая. За 2,5 часа горене бойлерът е на 60-65 градуса и влизаш да се къпеш. Като изгася печката в другата стая още два часа е топло и вече и двете изстиват равномерно... Такива печки работят с по-малка тяга от комина, тъй като горенето е в левия край, а кюнеца е в десния. Пушекът трябва да измине едни 45 см водоравно и тогава да влезе в комина. Докато при камините, поне повечето които съм виждал, димът излиза право нагоре над огъня. Плюс това горивната камера не ми е голяма и стига за две-три недебели дървета. С пънчета не ще да гори и затова цепя пО на ситно. Извинявам се за офтопика. Догодина живот и здраве ще давам мнения за разход на пелети от всякакъв вид.
bobi8008 - напреднал
bobi8008 написа:
Да не би термостата който пуска помпата да има важна роля щото сега го увеличих на 57 и тогава да спре помпата гопелката поработи още малко на 1 степен и угасна. Температурата на водата беше 60 гр
Ех няма ли кой да помогне или да даде съвет. 4 чувала за 24 ч Бая множко ми идва
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: