До сега с какво сте се отоплявали? Какъв е бил разхода средно за един зимен сезон?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
s_s1
- специалист
4600 мнения в "Разход на пелети!"
andy_forresite
- майстор
С горнооряховска комбинирана печка на дърва. Пет кубика ми стигат за двете стаи и един 80 л Елдом. Гори 6 часа в работ и дни и по 12 някъде в почивните. С тази печка за 30 мин става приятно топло - 22-24. Сега е 0 гр навън, при мен е 24,5 с отворен радиатор докрай и слагам по кило дърва на час. 62 гр изходяща и 52 градуса на връщащата се вода.
bobi8008
- напреднал
Здравейте на всички.
1 ва год на пелети.
Котел Дедитрих34 клв. Горелка Фероли П7. Къща последен етаж отоплявам 100 кв. 6 стай и баня и бойлер 100 л. 8 ал радиатора+ бойлера. Пвс дограма и вата с картон на тавана. Без изолация само измазана отвътре и отвън.
Нещо е много голям разхода 4 чувала по 15 кг на 24 часа. Нещо аз ли бъркам или настройки или пелети. На котела му добавих и плочи да не бяга топлината през комина сега не е жега в при котела.
На радиаторите сложих и термоглави още като монтирах горелката. В момента работи постоянно независимо че радиаторите изключват. Настроени на 22градуса. Но горелката си гори на първа степен дали заради бойлера но не изключва. Сега е на 3 степен и 65 градуса. Единствено съм пипал в настройките т 07 от 15 на 19 сек е в момента. Пелетите са добри нямят шлака. Но разхода ви е голям 4 чув за 24 часа.
Ако може малко помощ ще съм благодарен.
1 ва год на пелети.
Котел Дедитрих34 клв. Горелка Фероли П7. Къща последен етаж отоплявам 100 кв. 6 стай и баня и бойлер 100 л. 8 ал радиатора+ бойлера. Пвс дограма и вата с картон на тавана. Без изолация само измазана отвътре и отвън.
Нещо е много голям разхода 4 чувала по 15 кг на 24 часа. Нещо аз ли бъркам или настройки или пелети. На котела му добавих и плочи да не бяга топлината през комина сега не е жега в при котела.

Ако може малко помощ ще съм благодарен.
lz2skt
- специалист
Ще трябва да се разработи кутия за п.горелка за Дитрих .Ако не ти пречат ръцете по мнение на няколко хора подобна може да се изработи.Проблемът е точното срязване на вратата и димоотвод ,който да завърти обратно д.газове към вътрешността на котела и евентуално да се направи ход на газовете с огнеупорни тухли или чугунени плочи.Тъй като подобна кутия ще е изцяло експериментална ще трябва технически грамотен да я изработи.За съжаление за подобна поне аз нямам инфо или снимков материал.
miroki
- майстор
andy_forresite написа:С горнооряховска комбинирана печка на дърва. Пет кубика ми стигат за двете стаи и един 80 л Елдом. Гори 6 часа в работ и дни и по 12 някъде в почивните. С тази печка за 30 мин става приятно топло - 22-24. Сега е 0 гр навън, при мен е 24,5 с отворен радиатор докрай и слагам по кило дърва на час. 62 гр изходяща и 52 градуса на връщащата се вода.Не знам как го постигаш. С печка прити, а преди и с Терма, 5 кубика само, ако 3 месеца е на климатик. Иначе 8-10 кубика на трупи.
Печката работи само в една стая без в. риза, с изолация. Средно по 20 часа на ден. Изгася посред нощ, до към сутринта. Иначе не е топло. От време на време се отваря към преходна кухня.
Тази година рай за климатиците, поне до сега.
andy_forresite
- майстор
miroki написа: Не знам как го постигаш. С печка прити, а преди и с Терма, 5 кубика само, ако 3 месеца е на климатик. Иначе 8-10 кубика на трупи.С дървета бук докарани август-септември, по 6 часа в работен ден, с три чугунени руски радиатора 400/1200 - един при печката за буфер и отопление като е много студено и два в другата стая. За 2,5 часа горене бойлерът е на 60-65 градуса и влизаш да се къпеш. Като изгася печката в другата стая още два часа е топло и вече и двете изстиват равномерно... Такива печки работят с по-малка тяга от комина, тъй като горенето е в левия край, а кюнеца е в десния. Пушекът трябва да измине едни 45 см водоравно и тогава да влезе в комина. Докато при камините, поне повечето които съм виждал, димът излиза право нагоре над огъня. Плюс това горивната камера не ми е голяма и стига за две-три недебели дървета. С пънчета не ще да гори и затова цепя пО на ситно. Извинявам се за офтопика. Догодина живот и здраве ще давам мнения за разход на пелети от всякакъв вид.
Печката работи само в една стая без в. риза, с изолация. Средно по 20 часа на ден. Изгася посред нощ, до към сутринта. Иначе не е топло. От време на време се отваря към преходна кухня.
Тази година рай за климатиците, поне до сега.
bobi8008
- напреднал
bobi8008 написа:Да не би термостата който пуска помпата да има важна роля щото сега го увеличих на 57 и тогава да спре помпата гопелката поработи още малко на 1 степен и угасна. Температурата на водата беше 60 грЕх няма ли кой да помогне или да даде съвет. 4 чувала за 24 ч Бая множко ми идва
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература