• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tysonlkr - специалист
sansches написа:
Здравейте!От три дена съм с пелетна камина BURNit PM Comfort plus 25 kw и има следния въпрос.Защо при пускане на камината ми изписва следната грешка Er02?В книжката ми пише че това е следната грешка:Предпазен термостат за налягане HV2 :сигнализира при включен вентилатор.След два ,три рестарта тръгва.Но днес и след пет рестарта не тръгна.Налягането във водната риза е 1 bar.За сега чакам техник,но ако някой може да ми даде съвет ще съм благодарен.
Влез в меню ТР 08 и виж параметър А14 - трябва да е зададен 0 "грешка деактивиран сензор за налягане"
andy_forresite - майстор
ДСК написа:
...
Разбирам че се ползва по 12 часа на ден.
Чрез кратко натискане на копчето за включване/изключване се показват зададените градуси. Предполагам си задал 60 или 61 за температура на водата и съответно това число би трябвало да се появи след 1-2 натискания.
За намаляване на разхода може, според мен, да става дума само ако у вас става топло докато камината модулира. Има една инсталаторска настройка вместо да продължава горенето (в модулация), да мине в режим изчакване.
За мен 3-4 отоплявани помещения + бойлера с 15 кг за 12 часа е чудесен разход :wink: Средният може да спадне ако гори денонощно и я спираш за чистенето, но разходът за деня няма да е само 15, просто средният ще се подобри като показател.
grants - специалист
До колегите , които се чудят дали имат или не стаен термостат на камината , отговора е ДА. Поне при мен има , лесно можете да проверите като махнете задния капак и видите , че на изходи 19 и 20 на контролера има закачен проводник , който ходи до лявата част на камината , където и е разположен самия датчик.
Разположението му не ми харесва , затова съм вдигнал градусите до 40 (това е максимума) и сега управлявам камината само по Т на водата.
Ако искате да си позлвате стайния термостат на камината взимате един такъв термистор NTC 10k
http://eshop.klivento.net/product/129/t ... c-10k.html
Откачате стария и си прекарвате новия там , където да мери най-точно Т на помещението :wink:

Тази вечер ще гледам да споделя настройките , с които карам вече седмица. По-доволен съм от старите , така че може и вие да пробвате :)
Поздрави !
Orion - специалист
Здравейте,
grants, същото направих и аз с температурата на стайния термостат. И при мен е там в ляво. Предпочитам по Т вода, но... предполагам трябва нещо допълнително за да показва градусите в стаята а не да седи на LO което ме дразни? И още един въпрос - C1, C2, U1 и U2 пипаш ли ги?

Поздрави и късмет!
grants - специалист
Не тези параметри не съм ги променял , стоят си на стойностите които зададе майстора при първоначалното пускане на каминката.
Иначе и мен ме дразни , че не показва стайнаат температура , тази вече като се прибера ще си поиграя да видя дали няма да покаже нещо :lol:
Orion - специалист
Не разбирам много, но може би трябва да се сложи термистор на съседните два пина на платката - на IN 2 - 17 и 18 :)
Поздрави!
Здравейте , поздрави на всички във форума. Аз съм нов тука и до сега не съм писал . Спрял съм се и аз на пелетна камина бурнит след бая четене и в двата форума . Решил сам да я слагам в хола който е към 22кв./м. . Та въпросът ми е дали самата камина ще може да стопли или ще трябва да слагам и радиатор . Питам защото продавачът в магазина където ходих да ги гледам ми каза че камината била много добре изолирана и отдавала само няколко вата. А във тех. характеристики на камината пише 3кв. :? . И ако е така ще трябва да се преправя старата инсталация . Благодаря предварително.
grants - специалист
Здравей колега , задължително радиатор с термоглава в помещението което ще ти е камината. При мен е в хола 18кв и имам монтиран 3кв радиатор с термоглава, за да не става прекалено топло.
Като беше по-топло само камината стигаше , но сега като паднаха температурите и термоглавата отваря по малко. Като цяло каминката е добре изолирана и ме съмнява да отдава повече от 1-1.5 кВ :wink:
Поздрави!
tysonlkr написа:
sansches написа:
Здравейте!От три дена съм с пелетна камина BURNit PM Comfort plus 25 kw и има следния въпрос.Защо при пускане на камината ми изписва следната грешка Er02?В книжката ми пише че това е следната грешка:Предпазен термостат за налягане HV2 :сигнализира при включен вентилатор.След два ,три рестарта тръгва.Но днес и след пет рестарта не тръгна.Налягането във водната риза е 1 bar.За сега чакам техник,но ако някой може да ми даде съвет ще съм благодарен.
Влез в меню ТР 08 и виж параметър А14 - трябва да е зададен 0 "грешка деактивиран сензор за налягане"
Здравейте!Благодаря за съвета!
Бих искал да попитам,дали е нормално след 3часа,3 и половина часа работа на камината ,когато е достигнала и подържала зададената темп. в режим на модулация да влиза в режим в който показанията на темпаратурата да надвишава зададената примерно 65 гр. е зададенаа стига до 70 гр.и на 64 почва да гаснеи изгася,при достигане на 54гр.почава палене.Въпроса ми е дали това е правилно?Защото при всяко палене си замирисва.Това го прави при 1 и при 2 степен.
benimm8808 - специалист
sansches написа:
tysonlkr написа:
sansches написа:
Здравейте!Благодаря за съвета!
Бих искал да попитам,дали е нормално след 3часа,3 и половина часа работа на камината ,когато е достигнала и подържала зададената темп. в режим на модулация да влиза в режим в който показанията на темпаратурата да надвишава зададената примерно 65 гр. е зададенаа стига до 70 гр.и на 64 почва да гаснеи изгася,при достигане на 54гр.почава палене.Въпроса ми е дали това е правилно?Защото при всяко палене си замирисва.Това го прави при 1 и при 2 степен.
Някой е преоразмерил системата май май.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: