• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Grants благодаря за бързия отговор . Като взема камината ще пиша до тогава ще следя форума с пълен интерес :roll:
sansches написа:
tysonlkr написа:
sansches написа:
Здравейте!От три дена съм с пелетна камина BURNit PM Comfort plus 25 kw и има следния въпрос.Защо при пускане на камината ми изписва следната грешка Er02?В книжката ми пише че това е следната грешка:Предпазен термостат за налягане HV2 :сигнализира при включен вентилатор.След два ,три рестарта тръгва.Но днес и след пет рестарта не тръгна.Налягането във водната риза е 1 bar.За сега чакам техник,но ако някой може да ми даде съвет ще съм благодарен.
Влез в меню ТР 08 и виж параметър А14 - трябва да е зададен 0 "грешка деактивиран сензор за налягане"
Здравейте!Благодаря за съвета!
Бих искал да попитам,дали е нормално след 3часа,3 и половина часа работа на камината ,когато е достигнала и подържала зададената темп. в режим на модулация да влиза в режим в който показанията на темпаратурата да надвишава зададената примерно 65 гр. е зададенаа стига до 70 гр.и на 64 почва да гаснеи изгася,при достигане на 54гр.почава палене.Въпроса ми е дали това е правилно?Защото при всяко палене си замирисва.Това го прави при 1 и при 2 степен.
колега виж си в настройките за модулация tr1 c11 на колко ти е зададено мойто беше на 3 секунди намали го на 1.8 и и виж как е
Orion - специалист
Здравейте,

Най после да споделя и аз нещо, дано за някой да е полезно:
Успях най после да я подкарам да не гасне, но...

Работи само на първа и модулация степени:
C3 - 1.2 и C11 - 0.6

Обаче - за да я подкарам я намалих на 40 градуса, след като запали и стигна 40, започнах и аз след нея - 41,42,43,44 и така до 57 да вдигам с по един градус заедно с нея. Причината за това при мен е че тъй като мощностите са малко, тя още от пелетите от запалването и стабилизацията вдига исканата температура, а когато я стигне, въпреки че е в модулация, не може да намали веднага защото има още пелети във кошничката - по тази причина вдига веднага още 3 градуса, пуска гасене и докато загасне е стигнала още 7 нагоре. Затова и вдигах с нея докато свършат пелетките в коша :wink:

Явно докато не сложа още радиатори - няма и да го постигна, защото когато намаля C1 под 1,6 не пали вече.
Сега - C1 - 1.6, C2 - 1.1, C3 - 1.2, степен модулация - 0.6 и съответно - U1 - 1700, U2 - 1750, U3 - 1250 и U11 - 1250
Температурата на изгорелите варира от 77 градуса, до 103 градуса.
Пипнах и tp05: t03 - 0040, t04 - 0350, t05 - 0410
Сега ако загасне, естественно сама няма да стигне до този режим :?
Важното е че принципите ми се изясниха.
Явно моите експерименти ще продължат след няколко дни и ще пиша пак...
Поздрави и късмет!

Послеслов:
Ще пиша за разхода тези дни, но предполагам ще е доста добре. Интересно и зацапването как ще бъде :)
И да помоля някой да каже дали се настройва нещо по Т на изгорелите газове и ако - ДА, на какъв принцип?
grants - специалист
Колеги здравейте , имам лек проблем. Каминката в момента съм я настройл да работи в режим на модулация. Проблема се изразява в това , че не прави самопочистване :? Преди като работеше в автоматичен режим се включваше точно на всеки 1 час в продължение на 20 сек , колкото и са зададените параметри в Т07 и Т08. Промених ги с по 1 деление в случай , че нещо се е шашнал контролера но резултата пак е нулев. Първия ден няма проблем , но на втория кошничката започва да се пълни с втвърдена пепел и има някоя и друга недоизгоряла пелетка. Преди не беше така(като обдухваше през 1 час) след 3 дни нон стоп работа кошничката имаше съвсем малко пепел.
Дали няма някаква зависимост , която ми спира самопочистването :? Търсих из менютата , но нищо не откривам всичко си е както беше преди , просто зададох да работи само на 4та степен за да влиза в модуалция.

И другото ми питане на какво налагане държите системата и то какво вличние оказва върху нейната работа ?
Поздрави !
Orion - специалист
Здравей grants,
Аз също дълго се чудих... направил съм го на 20 минути и установих че ако се падне когато е в модулация а не на някоя степен - не включва. Ако времето за чистене се пада когато е на степен 1 си включва.
Държа налягането на 2, но мисля че няма значевие когато е между 1 и 2.
Поздрави!
andy_forresite - майстор
Момчета, с 13-киловатовата камина ще може ли да се поддържат 60-65 градуса на водата в следните три панелни радиатори: 500/1800, 500/1400-трипанелен и 600/1800 при настройка да харчи 1 кг/час за 16 часа горене на ден? Може ли да се настрои да се запали в 07:00 ч на І степен и да гори само на нея до 23:00 часа? Стаята, където евентуално ще я разположа, е сравнително топла и с нея ще е радиаторът 500/1800. Предполагам имате достатъчно точна представа дали това е възможно, съдейки по вашите отоплителни тела - техният брой, големина (мощност) и за какво стига 1 торба гориво.
Не разчитам да се развият 24-25 градуса в стаята. По-скоро се чудя дали тези 15-16 кг пелетки ще стигнат да се поддържа Твода 60-65. Не съм зиморничав. В 9 сутринта отворих прозореца на стаята ми и е все още отворен :yawinkle:
Orion - специалист
Здравей andy_forresite,
За мен това е напълно възможно.
Не разбирам само какво значи:
настройка да харчи 1 кг на час
.

Иначе го намирам за постижимо. Ще се въздържа за момента от следващ коментар, тъй като съм с 25 киловата.

Поздрави, късмет и весели празници!
Последна промяна от Orion(стар) на пет дек 25, 2015 10:05 am, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
Означава първа степен да се направи да гори 1 кг на час. При качествени пелети ~ 5 киловата. Не е проблем 2 часа да гори на втора степен, с което да изразходва и 2 кг/час. Това ще е за сметка на горивото. Да може да поддържа 60-65 гр. в радиаторите ми е важно при разход кило на час.
Отоплявам се с печка на дърва, но е правена преди 11 г. и не зная в нито един момент колко kw е към водната риза и колко на излъчване. При първия дефект в ризата ще трябва да я разкарам. Едва ли ще подлежи на ремонт след толкова години без трипътен вентил и т.н. Като съм в нас и вземе да се разгаря, следя с инфрачервен термометър колко градуса излиза и колко влиза в ризата. Но пенсионер човек, и то жена, може да направи беля. Горенето понякога е силно и неконтролируемо, става жега или като забравиш да сложиш, тя пък загасва.
С пелетна камина ще съм спокоен и затова питам. Сутринта я почиствам, зареждам с 1 торба и излизам. А да, през година трябва да опреснявам тавани и стени, което е относително голяма занимавка...
Orion - специалист
Ситуацията е досущ като при мен. Сравнение между сега и преди не може и да става. Това което искаш е напълно постижимо. Ако камината ти работи без да гасне дори може и да няма нужда от радиатора в същата стая. При мен стаята е малка, ако не отварям даже не пада под 26 градуса. Също разхода ми е 1 торба на 24 часа. Три радиатора за сега... тези дни ще станат 4.

Поздрави и късмет!
Здравейте на всички в този хубав форум :) Весела коледа на всички :cool: Искам да попитам за Комфорт плюс 25кв някой има ли проблем с отчитането на температурата на водата? При мен се получава следното когато я наглася да държи 80г на камината на манометъра, който съм сложил на изхода на камината неможе да вдигне повече от 55г. Моето предположение е че най вероятно датчика е сложен прекалено близо до горивната камера и затова показва повече.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: