• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 24
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
lov - майстор
Един господ знае китайска им работа. Ще разбера когато пуснат поръчката с коя поща ще тръгне и от къде. трекинг кода не лъже. :lol:
Гледах им откриването на клип и твърдяха, че имат складове в Русия и нищо чудно да са го направили. Там пазара е необятен.
А виж разликата на същото нещо в тинито http://www.tinydeal.com/ru/zte-nubia-z9 ... rrency=USD
$230 срещу $140 дали си заслужава дори и мити да платиш като времето за доставката вероятно ще е едно и също и пак ще си получиш стоката от едно и също място само че през клон на някоя европейска поща. :-D
gogyto - специалист
Като знам колко много производителя има каква е гаранцията че това по евтинкото няма да е некоя "пръчка" :lol:
Майтапя се, дано не се разсърдиш, като пристигне ще кажеш....
Аз упорито си търся сайт който задължително да е с доставка ОТ Европа, защото нямам време да бягам по митници , а за нерви да не говорим.
bulhomes2 - майстор
Абе Гого, стига си ни навирал тия митници! К'ъв ти е зора за тая митница, като куриера (DHL) си се оправя с това срещу 10 лв, ако на теб не ти се раправя. И с митото и ДДС-то (от над 400 стоки само на 2 съм имал такива) пак иде по-тънко от "европейските" ти складове. Гаранция и при двете ти е Франция. Разбирай - няма гаранция! Ми разбираме ти терзанията, ма стига ни ги навира вече! Па не ядем доматите с коловете...
gogyto - специалист
bulhomes2 не мога да разбера защо се заяждаш с мене, мисля форума е свободен всеки да изразява мнение, като по никакъв начин не те задължавам с него, нито пък който ида било друг.
Всеки си има някъкви предпочитания, потърсих съвет тук кое е лошото не знам.
Китайците щом съвсем целенасочено отварят складове в Европа значи има смисъл, поне за тях.
Постнах линкове към такива сайтове за информация на всеки който му е интересено пазаруването на китайски стоки през интернет.
Ако персонално ти преча (дразня) обещавам повече няма да пиша в този форум и се оттеглям.
Лек ден!
brum - майстор
Телефон за 100тина долара се взема от митницата за <10 минути като няма навалица и си носиш разпечатка от електронното банкиране и сайта където е направена поръчката. 2/3 от времето е висене по опашките. Имам 5-6 ходения до митниците на централна гара и всеки път е било бързо.
solar_entusiast - специалист
Това последното важи ако си от София.
В другите градове не е баш така.
И каква е логиката аз да се вдигна от Перник до София митницата до централна гара, че и да си платя допълнително за "услугата" на Български пощи.
За това през UK без проблеми само с оскъпяване около 5лв, че в някои случаи и по-бързо от директна доставка до БГ.
gogyto - специалист
А така, не навсякъде е София и аз това се опитвах да обясня на колегите, че в провинцията (поне в Русе) да освободиш пратка е някакъв ад и къснане на нерви яко.
За това предпочитам ЕС.
Пример е последния андроид бокс който ще взема, разликата в цената Китай/ЕС е 2 евра само...
bulhomes2 - майстор
Еми колегата е от Троян и е освобождавал пратки и нема к'во да му обясняваш. В Русе пак имате митница. Повтарям - DHL си оправят тия работи срещу десетина лева. Ама това става много рядко. Я МамаМу да каже за какви пари му бяха последните пратки и дали е имал проблеми с тях!
lov - майстор
Аз до сега съм имал няколко ходения до митницата но за сериозни пратки защото без документи няма как да се освободят. И всичко става за половин час. Иначе ми се е случвало да плашам директно в пощата определеното мито по митническата декларация съпровождаща пратката. И винаги митото ми е било по ниско от реалната стойност. Митничарите не са са престаравали. Само дано някой техен шеф не чете това. :lol:
Иначе много ме е яд кога си пращам нещо сам на себе си. Някой багаж който ми е по изгодно да го пратя по пощата от колкото да го влача по летища. Имат си някаква таксичка от 4 лв. и някакви стинки за митническа обработка и не ме пропускат. :)
gogyto - специалист
За това пък нашите доста се престарават тука в Русе, даже ми проверяваха приемниците по митнически бюлетин, дали не съм с фалшива цена на фактурата, може да си представите защо повече не ми се прави тази гимнастика.
А и цената на бокса претърпя промяна днес ето шот:

Изображение

И пак казвам момчета, ако не съм ял хурката няма да имам претенции, радвам се че при вас е по хлабаво и може да ползвате нишата, тук при нас така стоят нещата.
На този принцип са и много мои познати от града.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 24

Тема "Каквито се сетиш Китайски стоки, безплатна доставка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: