• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 24
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
bulhomes2 - майстор
Не мога да разбера какво толкова те чанчат? Би трябвало да имаш ЕОРИ, щом си получавал и други пратки. Разпечатваш си ПейПала и кое не е канализирано, че те чанчат?
gogyto - специалист
bulhomes2 написа:
Не мога да разбера какво толкова те чанчат? Би трябвало да имаш ЕОРИ, щом си получавал и други пратки. Разпечатваш си ПейПала и кое не е канализирано, че те чанчат?
Да имам си ЕОРИ, но се отнесхоа така все едно вкарвам хероин от Китай :D
Загубих почти цял ден да освободя пратката,поне час проверяваха пакета, отвориха го сверяваха серийни номера, те ли нямаха ден или аз, така и не разбрах.
bulhomes2 - майстор
Това на колко пратки ти се случва от колко общо получени?
gogyto - специалист
bulhomes2 написа:
Това на колко пратки ти се случва от колко общо получени?
След тоя случай повече не съм пазарувал от Китай.
Това се случи в началото след затягането на митническия контрол за стоките идващи от там.
bulhomes2 - майстор
Кога е било това затягане?

Сам виждаш, че даваш категорични съвети на базата на почти никакъв опит...
hidrazin - майстор
Няма никакво "затягане". Завчера получих пратка с 1000 кабелни обувки 4 квадрата от Хонконг.
Тоя от DHL ми я донесе направо до входната врата и само се разписах.
Пратена от Хонконг на 24.12 и беше у нас на 29.12 и то не в София. :-D
Просто китаеца беше забравил да ги сложи в голямата пратка и сега ми ги праща безплатно и за негова сметка.
Та дори и пратки с DHL не винаги се задържат от митницата.
Пък и в митницата работят хора а не дървета.
Когато всичко ти е наред и си приготвил необходимите документи, нещата стават за отрицателно време.
Не може от един единствен случай да правиш генерални изводи.
Са какво, тези дето постоянно внасят стоки сигурно спят на палатка пред митниците ли? :lol:
:partyman:
gogyto - специалист
За стоки до 150 евро, мито не се плаща. Обаче плащаш ДДС за всяка изпратена ти стока надхвърляща 30 лева като себестойност. Според последните промени в Закона за ДДС (точка 12а от алинея 1 на член 58 от ЗДДС), които влязоха в сила от 1 януари 2010 г. няма да се плаща ДДС, ако стоките са на стойност до 30 лв.
Преди 2010г пазарувах постоянно и без никакъв проблем, след 2010 нещата са такива каквито казах.
Няма нужда да спамим повече по темата, кой както намери за добре така да пазари. :partyman:
Весело посрещане на Новата Година! :weedman:
hidrazin - майстор
И това не е така. Има стоки на които не се плаща мито независимо от стойността.
Примерно компютърни компоненти, електронни елементи...
За ДДС-то ще платиш само ако те фанат.
Демек ако в митницата се усъмнят и направят проверка, пък ти не можеш да докажеш че е до 30 лева.
Много стоки над 30 лева от Китай си минават безпрепятствено.
Ако не минат трябва да си си направил сметката че може да платиш дължимите такси и налози.
Справка всеки може да си направи в ТАРИК.
Честита Нова година!
:partyman:
bulhomes2 - майстор
А и няма нищо сложно да си го внесеш на фирма, регистрирана по ДДС.
Hoвoceлckи - майстор
Извинявам се ако назад е показано, но от прегледа " по диагонал" не забелязах ...
Моля някой, който е освобождавал от митница да каже (покаже) какво представя като поръчка. Принтирана заявката, както си е на сайта? Направо на руски/ английски? Искат ли я изобщо? Задръстили са ми един видеорегистратор. Мислех си, че ще мина метър, но не би ...
Като платажен документ съм принтирал извлечение от онлайн банкиране. Достъчно ли е или трябва да е издаден (заверен) от банка?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 24

Тема "Каквито се сетиш Китайски стоки, безплатна доставка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: