Всичко за дърводелството
kendal - специалист
Еди габъра няма фладер изключително еднородна дървесина е ,подходяща за подметка на дървено ренде износва се равномерно,посочената дървесина прилича на дъбова ,точно каква бих я определил само при обработка ,така на снимка е трудно да се каже.
Николай Николов - специалист
Много полезно би било да го снимаш в end grain - ама отрязан с нещо, че да се вижда чисто.
npelov - специалист
Николай Николов написа:
Много полезно би било да го снимаш в end grain - ама отрязан с нещо, че да се вижда чисто.
End grain-а му е като на дъб. Ще го снимам, но не е при мен.
todor_tsanov - специалист
Цер от семейство дъбови - дъб цер
nikolson - майстор
todor_tsanov написа:
Точно.
npelov - специалист
todor_tsanov написа:
Да бе, вярвам ви! Проверих го в уики като казахте цер. Казах го защото адаша пита. Ама много ми е студено да ходя за едната снимка, при условие, че сме установили вида.

За пръв път чувам за дървесина без ядро. До центъра само беловина! Така пише и в уикито.
mitko64 написа:
За разлика от същинските дъбове(зимен,летен и благун), дървесината не е ядрова( има фалшиво оцветено ядро), мирише на оцет и на открито не е много трайна, за разлика от същинските дъбове.
mitko64 - майстор
И други видове се водят безядрови. По точно пръснатопорести, узряло дървесни. Такива по спомен са букът, яворите и габърът. За тях поне се сещам, но ще ровна дендрологията, да видя бай Недялко какво пише по въпроса. Иначе си спомням в Лесото, едно от упражненията беше да познаеш кое трупче, кой вид е. Абе малко тото си беше :-D .
Николай Николов - специалист
Една питанка и от мен. Въпросното дърво има шарката на дъб , но розовее :?: End grain-а му се различава от този на дъб. В средата е дъб за сравнение.

Прикачен файл

110.JPG

Прикачен файл

109.JPG
ZEDYCUS - майстор
На махагон прилича.
EDI - майстор
Пурпурно сърце се казва.

Тема "Някой знае ли това дърво какво е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: