Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
koveslav - майстор
infomar написа:

Не мога да разбера защо казваш, че ПВ 15% е добре? Коефициент на запълване който дават еднакво ли е с ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА НАТОВАРВАНЕ. :?
Ако изходя от горният цитат, и Коеф.Зап. = ПН то на 10 минути при 180 А, трябва да работя 1.5 минути и 8.5 да почивам, което въобще не е добре.
В теоретично отношение тук има доста по-знаещи от мен.Ти изводите си ги направи сам от факта,че Кракра 160А модела,има 20% ПВ при 125А. И е легенда сред хоби ползвателите с тези си данни..... Въпроса е,че данните и са реални.
infomar
koveslav написа:
infomar написа:

Не мога да разбера защо казваш, че ПВ 15% е добре? Коефициент на запълване който дават еднакво ли е с ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА НАТОВАРВАНЕ. :?
Ако изходя от горният цитат, и Коеф.Зап. = ПН то на 10 минути при 180 А, трябва да работя 1.5 минути и 8.5 да почивам, което въобще не е добре.
В теоретично отношение тук има доста по-знаещи от мен.Ти изводите си ги направи сам от факта,че Кракра 160А модела,има 20% ПВ при 125А. И е легенда сред хоби ползвателите с тези си данни..... Въпроса е,че данните и са реални.
Подариха ми едно старо но читаво електроженче и сега ще се мъча да го реновирам, но за това което се предлага - масово по продавалниците се продават на втора ръка инверторни машинки и тук-там някой трансформаторен. Що си ги продават, не схващам, но ме е страх инверторен на старо.
За въпросният електрожен питах един от "консултантите" който го предлага .... дали е мед или алуминий, казва не знам, колко са дълги кабелите - не знаел, дали е китайски или американски... не знаел... А бе нищо не знаел, ама бил хубав. Една проста работа да си купя електрожен, се оказва сложнотия, щото от десетки модели които се предлагат трансформаторни на цени до 220 лв/140-160А, няма читави китайчета, а по-скъпите ми са извън лимита.За любителски цели и натоварване една-две кутий на година ми се струва, че инверторният е лукс, а и добрите инверторни са на цена над 400 лв.
Здравейте колеги,
И на мен ми предстои да си закупя машинка за заваряване, порових доста из форумите и се спрях на следните:

Първият ми избор е - Заваръчни инвертори "DEL" и по конкретно DEL MMA 160D
след това са'

http://www.vitolux.com/details.php?prodID=20529

http://www.vitolux.com/details.php?prodID=20288

http://invertoren-elektrozhen.pazaruvaj ... p82403592/
Моля за вашите препоръки.
Avas_co - майстор
И по-точно какви препоръки очакаваш ?
Посочените машини са ... без много допирни точки да кажем.
Вземи кажи за какви цели търсиш машина и мисля, че има доста компетентни колеги, които да те насочат.
torbalan - Дървен философ
infomar написа:
...За любителски цели и натоварване една-две кутий на година ми се струва, че инверторният е лукс, а и добрите инверторни са на цена над 400 лв.
260 лева много над бюджета ли е?

http://www.argo-market.com/Products/Details/1278

С две години гаранция...
Пазарувал съм от този сайт. Коректни са хората.
Avas_co написа:
И по-точно какви препоръки очакаваш ?
Посочените машини са ... без много допирни точки да кажем.
Вземи кажи за какви цели търсиш машина и мисля, че има доста компетентни колеги, които да те насочат.

По скоро за любителски цели, за вършене на работа в къщи, я ограда, асмалък, оранжерия и т.н. Няма да се натоварва много.
infomar
torbalan написа:
infomar написа:
...За любителски цели и натоварване една-две кутий на година ми се струва, че инверторният е лукс, а и добрите инверторни са на цена над 400 лв.
260 лева много над бюджета ли е?

http://www.argo-market.com/Products/Details/1278

С две години гаранция...
Пазарувал съм от този сайт. Коректни са хората.

С 3 метра кабели... :?
Комшията има от онези евтините и му върши същата работа. Не си вади хляба с него... 3-4 пъти в годината.Гледай да има сервиз ако стане нещо. Повече от 120 амп. дори с 3.25 електроди и то български не съм поставял - средно около 100 амп.

До колкото знам и от този сайт са внос от Китай и от другия също... само марката май различна.

Има много теми - виж темата за инверторни електрожени - там всичко е избистрено...
torbalan - Дървен философ
Точно заради сервиза препоръчах арго маркет.
lecki - специалист
От 4 години имам на "Вики-Б" 130А инвертор досега е изгорено
с него няколко пакета електроди, не съм имал проблеми
само цената беше по-висока.
Предлагат и сервиз, виж може да са намалили цените.
koveslav - майстор
lecki написа:
От 4 години имам на "Вики-Б" 130А инвертор досега е изгорено
с него няколко пакета електроди, не съм имал проблеми
само цената беше по-висока.
Предлагат и сервиз, виж може да са намалили цените.
Цената от много години насам не е мръднала въобще-396лв с ДДС.Най-много през приятелска фирма или търговец да се заобиколи ДДС-то,тогава пада на 330лв. Машинката е желязна,моята е същата.

Тема "Закупуване на електрожен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: