Нека намерим най-тънките цени.
NovobranecGT - напреднал
Аз за втори път изпускам циркуляра. Звънях в централата и казаха, че е изчерпан в цялата страна :shock: Веднъж по същия начин звънях за конвектор с дистанционно и казаха че няма. Отидох в най-близкия магазин, където ми извадиха от склада 1 бройка. Тази бройка беше отваряна и не работеше. Предложиха да ми я сменят с друга, но аз отказах. Мисълта ми е, че има някакво разминаване между наличностите и информацията...Някой да е виждал останали циркуляри из магазините в София?
keymaker - специалист
Вчера имаше 5-6 бр. в магазина при джъмбо на ботевградско шосе.
fore - майстор
За много години първо и ЧНГ ! :partyman:

Един вкусен въпрос :mrgreen:

Някой да знае по Софииските Лидли дали има от тия формите за яйца, че са свършили, а ще ми вършат добра работа за раклет скарата да не се разливат яйцата по плочите.
Този в Надежда ?
---------------------------
Тези тестери за антифриз и за течност за чистачки различни ли са или е едно и също нещо ? Щото купих преди малко този за антифриз.
XpacTa - специалист
fore написа:
Тези тестери за антифриз и за течност за чистачки различни ли са или е едно и също нещо ? Щото купих преди малко този за антифриз.
Уж са различни, но честно казано не разбирам за какво би ти трябвал тестер за течност за чистачки. Просто си купуваш читава течност и не се занимаваш да я тестваш.
kozl - майстор
Аве по-дбър тестер е фризера. Кво купуваш е едно, а кво става у фризера - това е меродавното.
fore - майстор
Реално спирта, каквато е течността за чистачки се мери със спиртомер с оловни тежести. Мотокса който ползвам от години е 90 % спирт и го дават на - 60 да диани. Като го разредя 1:1 става 40 % ракия :wink: и диани до -към 10, във фризера се сгъстява на -20. Тестера сега пропадна в концентрата до дъно, а в разреденият даде около -10. Тоест горе долу вярно. Но действително при -5, -10 така разредената течност, като я пръсна по стъклото и ако колата не духа топло от парното се образува тънък бял филм върху стъклото-обледенява. После загрява и няма проблем.

Другото което е вярно че теста се прави на стайна температура, защото и гуменият маншон който засмуква и прави вакума омеква и уплътнява по добре, а и плътността на течността при 20 гр е една, а при по ниска е по плътна.

Водата е най плътна при +4, а се разширява най много под формата на лед при -4. Даже на таблото на Пасата -фис дисплея при +4 светка и удря гонг съпроводено със снежинка. Предупреждава за последващо обледеняване и хлъзгане. Антифриза също се сгъстява повече при по ниски температури естествено.

В крайна сметка се мери плътност на флуид, които пък зависи от температурата.
Последна промяна от fore на пон яну 11, 2016 9:35 am, променено общо 2 пъти.
vasko9999 - специалист
NovobranecGT написа:
Аз за втори път изпускам циркуляра. Звънях в централата и казаха, че е изчерпан в цялата страна :shock: Веднъж по същия начин звънях за конвектор с дистанционно и казаха че няма. Отидох в най-близкия магазин, където ми извадиха от склада 1 бройка. Тази бройка беше отваряна и не работеше. Предложиха да ми я сменят с друга, но аз отказах. Мисълта ми е, че има някакво разминаване между наличностите и информацията...Някой да е виждал останали циркуляри из магазините в София?
За много години и от мен.На тези в централата въобще не им звънете що се отнася за наличност на даден продукт.Преди време им звънях два три пъти за даден продукт казват няма,съвсем случайно влизам в техен магазин и то след време и го намирам,и следователно спрях да звъня а разчитам на късмета си че в другия им магазин ще го има...А относно циркуляра като изключим малкия шум от редуктора си заслужава отвсякъде парите.
mgbagera - специалист
Подкрепям горното мнение на vasko9999. И аз съм звънял няколко пъти и все ми отговаря че продукта е свършил и го няма никъде. В същото време други хора ми казват че са ги виждали в магазина :?
fore - майстор
Аз пък питах за формата за яйца и ми казаха къде има - отидох там и си купих 4 броя. :wink: А до този Лидл моят гумаджия- пекан. Та понеже Гаковерта на село не можа да развие болтовете от летите джанти на Пасата с дебелият маркуч-1см диаметър и си казах вземам го и ще го тествам на профи бутилка. Да разбера кое не става.

Гумаджията ми се оплака че 150 литровият е бил замръзнал и главата на компресора му бутала маслото , но сега работел. Той ползва един гайковерт - уж Италиански за 300 лева- 1200 НМ и един 150 лева 600 Нм. С тях на бусове развивал

Та сложихме Лидлеца и още с ваденето от сака -Майстора възкликна -ей много готино направен бе. Завъртя го на празен ход и звукът му хареса. Действително по арен звук вади от неговите.

Напънахме болтовете на Пасата- верта чукна два пъти и отви с лекота и на предните и на задните думи болтовете дето ги затягам до откат с кръстатия.

Явно си иска 50 литров минимум, мамицата му. Гумаджията вика ще купувам такъв и Аз !

На затягане и моят и неговите оставяха още мегдан за кръстатият ключ !
Аз отидох да оплюя моят пистолет, пък той се оказа равен на ония скъпите и направени по нескопосано. Гумаджията вика - :roll: с каква лекота ги отви направо се учуди.
Еми това е. Иска 50 литра.
lov - майстор
Колко изписано имаше по темата за големите ресивери и дебели маркучи не е истина. Козата си сака пръч и те това е. Дано ти е омекнала главата през новата година, че по лесно да вдяваш какво ти се обясняваше преди.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: