• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
Да питам и шошо и инсталаторите тук как се спраеяте с различното атмосверно налягане и тягата на комина.примерно нагласиш въздуха в определен момент и определено атмосверно налягане,но външната температура е променяща се и тягата на комина се променя.не оказва ли влияние върху горенето.
rosso666 - специалист
Или влиянието което оказва е пренебрежимо
andy_forresite - майстор
Аз живея на ниска надморска височина. Мисля че около 150 м. Атмосферното налягане оказва голямо влияние върху горенето на обикновена печка с комин 130 мм. Най-често при студено време то е ниско и пушека от комина не се издига нагоре, а пада надолу. Понякога дори слиза на метри от комина. Точно тогава тягата е минимална, горенето става бавно, температурата е ниска и съответно е студено. В комбинация с и без това ниската температура на въздуха не е приятно в стаите (студ).
Котел нямам в нас за да пиша от опит, но като разсъждавам как трябва да се противодейства на ниското атм. налягане (намалената тяга на комина) си мисля, че е много логично да се увеличи процентът/степента на нагнетяване на въздух в горивната камера от вентилатора.
При автоматизираните котли на тв. гориво снабдени с вентилатор на димните газове и клапа на фукса на ми е ясно кое трябва да е с превес в случая на присадена горелка - дали да се вдигне скоростта на вента на димните газове или на горелката.

Plastcomfort, много искам да видя снимки на инсталирането на котела и ако може да измериш разстоянието от пода до изхода за топла вода и входа на студената. Нали първо трябва да монтирам тръби и тогава да чакам инсталатора да привързва към тях. Не може разстоянието от изхода на котела да е примерно 756 мм пък аз да съм сложил на тръбата на един метър... Колкото съм по-близо до истината, толкова по-добре.
Да питам още нещо - котела нали идва с трипътен вентил? На схемата са го дали, но не съм сигурен че се продава заедно с котела. Логично е да е така, ама знам ли.
Всякакво видео от запуска ще е интересно, така че ако собственикът няма против :) , ще се радвам да разгледам макар и от разстояние.
plastkomfort - специалист
Това са размерите който те интересуват.

Прикачен файл

Torch_II_-3-20.png
Ето и малко снимки.

Прикачен файл

IMG_20160106_134143.jpg

Прикачен файл

IMG_20160106_134131.jpg

Прикачен файл

IMG_20160106_134048.jpg

Прикачен файл

IMG_20160106_134016.jpg

Прикачен файл

IMG_20160106_134028.jpg
6osi6 - майстор
Всичко е много добре, обаче снимката на горелката е преекспонирана. Разбира се така огънят изглежда много бурен и светъл, но това е номер като онзи от предишните страници с хавлиите и шарениите. Такава снимка и аз мога да направя и тогава никой няма да каже "огънят ти е рехав" :-D
Прикачен файл:
DSCF3280.JPG
Огън се снима с висока скорост на блендата, защото има достатъчно светлина. Така се получават остри кадри с моментните детайли на пламъка и се виждат искрите на огъня.
Нищо не разбирам от фотография просто снимах с телефона.
Ако имаш мерак мога да те заведа да я видиш лично и да прецениш.
fox_vt - майстор
Лазаре съгласен съм но не всички използват стаен термостат :wink:

Шосиш пламъка ти е хубав като за този модел горелка ама ако не си разбрал при нас горелката не гори като на дяда печката. :) На снимките на plastkonfort горелката е на 17 kW ти какъв искаш да е пламъка като клечка кибрит ли :roll: .И да те питам лично тебе а и другите - купил си си котел и си започнал модификации- ламарини железа камъни и т н.И ми се хвалиш със постигнатото и се сравняваш със торч който е във стоков вид =D> Браво ГОЛЕМИ сте :goodman: Я ми се хвали със стоковия си вид на котела да ви видя тогава.

Дряновски,нали знаеш че си ми любимец 13 :goodman: колко кила дЖелезо тряя да тургим на торча че да сме в твойта категория :wink: Тя и волгата тежи 2 тона ама ферарито някак си по вървежно що ли :partyman:

DimitarD един пилот на самолет може да дава съвети относно него но това не значи че има собствен самолет нали [-X Теб никой не те намесва в този разговор.Твоята също е хамалска не се сърди електрификацията никога няма да я стигнеш по удобство колкото и да се напъваш.
Хайде стига толкова че ми се стопли ракията :partyman: Наздраве и без лоши намерения :partyman:
6osi6 - майстор
fox_vt написа:
Лазаре съгласен съм но не всички използват стаен термостат :wink:

Шосиш пламъка ти е хубав като за този модел горелка ама ако не си разбрал при нас горелката не гори като на дяда печката. :) На снимките на plastkonfort горелката е на 17 kW ти какъв искаш да е пламъка като клечка кибрит ли :roll: .И да те питам лично тебе а и другите - купил си си котел и си започнал модификации- ламарини железа камъни и т н.И ми се хвалиш със постигнатото
Фокси 17 кВ към 1960 гр. са 7450 килокалории за кг. гориво. Атрацитни въглища ли горите или това е поредната лъжа от хавлиения производител? :-D
6osi6 - майстор
plastkomfort написа:
Нищо не разбирам от фотография просто снимах с телефона.
Ако имаш мерак мога да те заведа да я видиш лично и да прецениш.
Снимката с горелката е силно преекспонирана, затова се е появил този блясък върху нея и огънят стои като замазан. Влез в настройките за снимане нямали експонацията на минус 1 и постави ISO на 400, след което снимай.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: